Modellere bakarak tahmin yapacak olsam sabahki tahminim %80 oranında değişirdi şu an
6-7 senedir meteoroloji camiasındayım kısa vadeli tahminleri modeller dışında başka şeylerden tahmin edildiğini ilk defa duydum.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturModellere bakarak tahmin yapacak olsam sabahki tahminim %80 oranında değişirdi şu an
6-7 senedir meteoroloji camiasındayım kısa vadeli tahminleri modeller dışında başka şeylerden tahmin edildiğini ilk defa duydum.
28 ocak akşamı deniz etkisi yağışlar devreye girmiş, Rüzgar Yönü karayel ve 500 hpada 30-32 ler mevcut ve 850 de - 7 var kar koşulları için atmosfer tüm gereken şeyleri karşılamış
Şimdi şöyle bakalım bi soğuğun girdiği zaman akşam 7-8 civarı -7 var
rüzgarımız karayel-yıldız arası gidip geliyor
ancak hoop 3 saat sonra poyraz.
ben kendim şahit oldum 100-150 rakımda -7 + poyraz varken yağmur yağdığına
Dediğim gibi anlık karar döner graupel ardından yağmur ara ara graupel atabilir
Günde 4 kez güncellenip 4 ünde farklı çıktılar sunan modele göre tahmin yapıp konuşmanın ne kadar mantikli oldugunu düşünmeyi sizlere bırakıyorum . İsteyen istediği kadar modele bakıp konuşsun. Model yorumlama başka tahmin yapma başka şeydir
Günde 4 kez güncellenip 4 ünde farklı çıktılar sunan modele göre tahmin yapıp konuşmanın ne kadar mantikli oldugunu düşünmeyi sizlere bırakıyorum . İsteyen istediği kadar modele bakıp konuşsun. Model yorumlama başka tahmin yapma başka şeydir
Deneyim önemli modele bakarsak binkılıçta bizim yağış çekiliyordu ancak oraya gidince farkediyorsun.
Daha Çok GösterThe content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Şimdi şöyle bakalım bi soğuğun girdiği zaman akşam 7-8 civarı -7 var
rüzgarımız karayel-yıldız arası gidip geliyor
ancak hoop 3 saat sonra poyraz.
ben kendim şahit oldum 100-150 rakımda -7 + poyraz varken yağmur yağdığına
Dediğim gibi anlık karar döner graupel ardından yağmur ara ara graupel atabilir
Madem ki tahminler ayrışıyor, o zaman kimin haklı olduğunu zaman belirleyecek başarılar dilerim eren.
Madem ki tahminler ayrışıyor, o zaman kimin haklı olduğunu zaman belirleyecek başarılar dilerim eren.
Bende sana başarılar dilerim gfs ile ecmwf e bakma 48 saatte
Aşağılarda zaten birşey beklenmezde,150m üstü anadolu yakasında kuzey kesimlerde ne olursa olucak bakalım..
Bende sana başarılar dilerim gfs ile ecmwf e bakma 48 saatte
İlk defa bu kaideyi senden duyuyorum meteorologlar kısa vadede modelleri inceleyerek tahmin yapar, başka ne ile olabilir aklım almıyor.
An itibarıyla 389 rakımdayım sistemi burada geçireceğim 🫡
Neden 390 değil
Neden 390 değil
Çünkü oturduğu yer 389 rakım 😎
Neden 390 değil
Arabanın üstüne çıktım abi şimdi 390
Heykelin üstünde misin
Heykelin üstünde misin
Son durağında yukarısı kral 😅
Son durağında yukarısı kral 😅
Oralar çok fena ya 2022 de o park gibi yer varya son duraktaki orda belime kadar kar geldigini bilirim 1.81 boyumla