Yarında 0 ve altını görebilsek iyiydi ancak 1 ve üstünde genelde
Artık su oranı yüksek lapa kar yağışı görürüz 1 olursa da . Böyle bir sistemde de çıkıp çıkabileceği en iyi yağış o olur zaten.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturYarında 0 ve altını görebilsek iyiydi ancak 1 ve üstünde genelde
Artık su oranı yüksek lapa kar yağışı görürüz 1 olursa da . Böyle bir sistemde de çıkıp çıkabileceği en iyi yağış o olur zaten.
Sarıyer'den bir kütle giriş yaptı gelişirse birşeyler alırız Sinan
wrf ye göre yarın boğaz hattı en güzel yağış alan yer olacak wriscuttern Sarp Özdoğan ve benim dışımda boğaz hattında oturan arkadaşlar varsa yüksek bir yere çıkarsa sağlam kar görebilirler.
Ben maltepedeyim, benim olmadığım belli yağış bol boğazda 😅
Skew t ile alakalı faydalı bilgiler var
Yukarı seviyelerde havanın aşırı soğuk daha alt seviyelerdeki bazı katmanların nemli ve sıcaklığın görece yüksek olduğu durumlarda düşey hızın da kuvvetli olması halinde kar taneleri buzla kaplanıp bu sürecin ardından erimeden yere düşmektedir. Halk arasında bulgur, pirinç, kuzu dişi denilen bu yağış tipinin adı buz paleti yada graupeldir. Graupel, genellikle Cb gibi dikine gelişim gösteren ve tepe yüksekliği fazla olan bulutlarda oluşur. Bu yağış tipine çoğunlukla atmosferin üst seviyelerindeki aşırı soğuk hava ve buz tanelerinin neden olduğu elektriklenme nedeniyle yıldırım ve şimşekler de eşlik eder.
Bu sıcaklıkta örtü görmek istiyorsanız graupel çeşidi kar tercih etmelisiniz kısa sürede beyaz örtüye kavuşursunuz yağış iyiyse. Saf kar bu sıcaklıkta size hayır getirmez
Sultangazi Esenler GOP hazır olsun
Sıcaklık aniden düştü ama yağış yok
wrf ye göre yarın boğaz hattı en güzel yağış alan yer olacak wriscuttern Sarp Özdoğan ve benim dışımda boğaz hattında oturan arkadaşlar varsa yüksek bir yere çıkarsa sağlam kar görebilirler.
ataşehirin en batısı boğaz hattına giriyor mu kanka
Büyük ihtimal graupel yapar
Büyük ihtimal graupel yapar
Kaç dakikaya
Kaç dakikaya
15 dk ya gelir
15 dk ya gelir
Alarmı kurdum
Şimdi yağmur var