Mart başı kar ihtimali var mı
İstanbul Meteorolojik Hava Durumu Yorum Konusu
-
-
Mart başı kar ihtimali var mı
Uzun vade tahmincilerimizin sayfaları var oradan bakabilir sorabilirsiniz
-
Uzun vade tahmincilerimizin sayfaları var oradan bakabilir sorabilirsiniz
Pek birşey denmemiş sanırım yağmur yağacak mart başı sisteminde
-
Pek birşey denmemiş sanırım yağmur yağacak mart başı sisteminde
Şuanlık Mart ilk hafta yüksekler adına bir şey olabilir gözüküyor (Bu bile olmayabilir)
Mart ikinci haftaya bakmak lazım -
- Resmi Gönderi
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik. -
3.03.2021'e kadar yağışlı hava tahminim
Yarından itibaren yağışlı havaya kavuşuyoruz. Çok etkili bir yağış olmasada 1 haftalık kurak günlerden sonra barajlarımıza iyi gelecektir.Rakımı yüksek yerlerde kar veya kky yapacak cinsten bir yağış olabilir.(Özellikle Bursa'da bazı yerlerde kky-kar yağışlar olabilir.)Marmara'nın doğusunda yağış daha fazla olucak (Kocaeli,Sakarya,Yalova'da).Trakya'da yağış ise az .İstanbul'da ise genellikle Anadolu Yakasında etkili olucak.Yağışlı havanın Çarşamba günü ülkemizi terk etmesini bekliyorum.Avrupa yakasında çok etkili bir yağış görünmüyor yarın yağışın,1 Martta olmasını bekliyorum İstanbul Avrupa için.
Anadolu'da ise yarın yağış var.Belki Aydos'ta kky-kar yağışları olabilir rakımdan kaynaklı (olmama ihtimali de var) onun dışında Mart ilk hafta yağış dışında herhangi bir olay yok -
-Özel İstanbul DEĞERLENDİRMESİ Sistem için son 10 - 12 saat kaldı.
Yarın 28 şubat ögleden sonra sogukları iyice hissedeceğiz. 850 hpa Marmara geneli - 6 derecelerde 500 h sıcaklıkları da azımsanmayacak şeklide - 26 dır. Yarın akşam üzerine dogru bu durum - 28 çıkacak ve pazartesi akşamına kadar devam edecek.
ANADOLU YAKASI SAATLİK - 8 DURUMU Anadolu yakasında pazartesi öğlen oldu den sonra kısmı - 8 bandı geçişi olacak. Marmara nın dogusu ve güneyi etkilenecek. Ama bu durum saatlik olacağı için 2 ila 4 saat içinde tekrar - 6 İniş yapacak.
ASIL SİSTEMİN SÜPRİZ BOMBASI
Sistemin süprizi olarak şuan modellere yansıyan pazartesi yi salı ya baglayan gece yani 1 mart gecesi trakya Marmaranın daha çok batısında merkezi olacak şekilde bir ull oluşumu var. Yine 850 h - 6 fakat bu kez merkez güç - 35
Bu durum salı günün tamamını kapsayacak şekilde ve salı gecesi de yavaş yavaş azalarak ege ve iç Anadolu batısı Akdenize kadar İniş yapacak.
Merkez sogukları oldukça kuvvetli. Yüksek rakımların kar şhow derecesi. Eger ki yağış, dek bantları yakalarsak çogu yere beklenmedik sürprizler oluşturur.
-
Az önce burada ince taneli yağmur gibi dolu yağdı bu kütlede
-
Yarın İstanbul'a 500 hPa soğuğu ile İstanbul'da yerel graupel yağışları görülebilir.
Yağışlar genellikle kky-yağmur olarak düşeceği için ve dewpoint İstanbul için uygun olmayacağı için Aydos dışında (Aydos'ta bir ihtimal) saf kar görmesi zor görünüyor .
Benim düşüncem yarın yağışların graupel'den fazlası olmayacağı fikrinde.
Sürprizler olabilir hava anlamında değişik bir gün yarın. -
- Resmi Gönderi
Şuan çoğu uygulama yağmur gösteriyor modellere bakmasam dışarı çıkmayacaktım.
-
Şuan çoğu uygulama yağmur gösteriyor modellere bakmasam dışarı çıkmayacaktım.
Windy dışında hava uygulaması takip etmeyenler yanılmadı
-
- Resmi Gönderi
Windy dışında hava uygulaması takip etmeyenler yanılmadı
Windy zaten modelleri gösteriyorda diğerlerini anlamadım
-
kis bitti ( kar ) marmara icin dedigim gibi 7 8 derecerelere iner oyle kalir yagmur yagar yarin hafif yarmurlu .arada soguk olur klasik kasim ayı tipi yada aralik modunda geçer
Kar isi bittigine gore hesabimibsilmek istiyorum Hesap silme varmidır
-
Hava çok karanlık
-
2012'nin tahmini böyleymiş
-