- Resmi Gönderi
Yanlış anlasilma olmasın sokakta gezen bir kaç bin kişi, hasta değil yani
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturYanlış anlasilma olmasın sokakta gezen bir kaç bin kişi, hasta değil yani
Yok be abi metrolar otobüsler bomboş sokaklarda ciddi azalma var bir kaç bin kişi yüzünden yasak gelmez.
Birkaç bin değil 1000 civarını bulalım yasağı getirirler. Çünkü zaten o 1000 kişinin hali hazırda yaymış olduğu aileleri, yakın çevresi de olur. Böylelikle vaka sayısı onbinleri bulmuş olur.
Sokağa çıkma yasağını en az 14 gün yaparlar ki kuluçka dönemindeki hastalar da açığa çıksın.
Yaşlı insanlar bence huzur evlerine gonderilmeli bir kaç haftalığına en azından ölü sayısı aşırı derecede azalır.
Yaşlı insanlar bence huzur evlerine gonderilmeli bir kaç haftalığına en azından ölü sayısı aşırı derecede azalır.
O olmaz ..Kimse de kabul etmez.Bizler birey olarak kollayacagiz onları.
Dediğim bir şey vardı , bakıma muhtaç kişilerin sayısı belli onlar çıkmadan ihtiyaçları karşılansin .
Buna uyuyorlar evlerine onlar çıkmadan yemekleri gidecek ve onların kendi kaplarına yemek verilecek tabiki onlar isterse.
Bugün Ankara'ya gittim geldim evladı aldım havalimanından 600 km yol gittim..Neden ?o Kendi de gelebilir di otobüsle.. Tedbir işte elden geldiği kadar..
Ama yolda bir mola verdim evlere şenlik.
Aile büyük ihtimalle arabalarında veya markette çocuklar benzin istasyonunun dışında olan tuvalette 3 çocuk oyun oynuyorlardı biri giriyor biri çıkıyor elleri lavaboların üzerinde tuvalet kapılarında hanımla yarım saat onları bekledik Bir de güzel oynayarak hoplaya zıplaya geri gittiler arabalarına, böyle yaparsak bu virüs engellenmez.Yarın sokağa çıkma yasağı ilan edilebilir CAN in da dediği gibi En azından bu 14 günlük süreç yayılma riskini azaltır hasta olanlar da gün yüzüne çıkar
Sokağa çıkma yasağı en kısa sürede gelmeli ki ülkemizde yayılma hızı azalsın. Madem engelleyemedik en az hasarla atlatmaya çalışalım en azından
Vallahi ben olsam sayının artmasını beklemeden sokağa çıkma yasağı koyardım. Çünkü virüsün yayılmasına imkan veriyoruz
Covid-19 Son Durumlar:
Vaka Sayısı: 198.965
Ölüm Sayısı: 7.991
İyileşen Sayısı: 82.779
Ülkemizdeki Vaka Sayısı: 98
Ülkemizdeki Ölüm Sayısı: 1
İyileşenlerin Sayısı: 0
Dünya Geneli İyileşme/Ölüm Oranı: %9.6
Dünya Geneli Vaka/Ölüm Oranı: %4
Can abi Avustralyada hava ısındı vakaların görülmesi beni şüphelendiriyor
Bence onlar boş şeyler virüs sıcakta etkisini kaybediyor falan filan niye afrika da vakalar var
Erenin dediği gibi bilim adamlarının umudu gibi bir şeydi sıcakta etkisini kaybetmesi fakat şu günlerde sıcak ülkelerde de yayılması maalesef sıcağın virüse etki etmediğini gösteriyor.
Sıcağın tek etkisi insanlarım bağışıklık sistemini güçlendirmesi. Doğal olarak havalar soğuyunca hasta da oluyoruz. Normal grip-soğuk algınlıklarının üstüne Covid-19 eklenince vaka ağırlaşıyor. Bu yüzden sıcak ülkelerde ölüm oranı az.
İzlanda buna örnek vaka sayısı az diğer sicak ülkelere bak bide
Grönlandda bile vaka var? ?
Antartika tek kurtuluş galiba orada çalışan bilim adamı olasım geldi şuan dert tasa yok
Bu gece gelecek vaka sayısı çok önemli artış fazla olmazsa. Çok kötü duruma düşmeyeceğiz anlamına gelir
18 Mart itibariyle Covid-19'lu insan sayısı 200.000 sınırını aştı. 0'dan 100.000 eşiğine 3 ayda gelebilen virüs, 100.000'den 200.000 eşiğine 12 günde geldi. Önümüzdeki haftalarda bu hızla artmaya devam ederse 1 Milyon sınırını dahi aşabilir. Ülkelerin önlemler alması lazım.