Doğanın bize verdiği nimetler ısırgan çorbası herşeye devadır. Bugün zılbıt topladım mesala çok güzel oluyor yumurtayla kavurunca
Karadeniz yemeklerinden sadece turşu kavurmasına bayılırım. Ben baya bir etçil beslenirim
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturDoğanın bize verdiği nimetler ısırgan çorbası herşeye devadır. Bugün zılbıt topladım mesala çok güzel oluyor yumurtayla kavurunca
Karadeniz yemeklerinden sadece turşu kavurmasına bayılırım. Ben baya bir etçil beslenirim
Aman dayı dikkat et. Ben dikkat ederim günde en az 1 kilo yoğurt yerim? ısırgan çorbası, lahana çorbası, bunlar önemli bizim buralarda
Ömrümde ısırgan ve lahana çorbası içmedim sebze çorbası içtim . Kültür farkları diyelim.
Burada ömrüm gecseydi sebze çorbası da göremezdik
Doğanın bize verdiği nimetler ısırgan çorbası herşeye devadır. Bugün zılbıt topladım mesala çok güzel oluyor yumurtayla kavurunca
O ney resim alalım bizde de vardır belki ama adı başka olabilir
Karadeniz yemeklerinden sadece turşu kavurmasına bayılırım. Ben baya bir etçil beslenirim
Turşu kavurması dedinde canım çekti? yarın sabah yapayım uğmak çorbasıyla beraber
Turşu kavurması dedinde canım çekti? yarın sabah yapayım uğmak çorbasıyla beraber
Ugmak çorbası bizim ogmeş çorbası olabilir mi?
Garibin yemeğidir, öyle bulmuşlar yani yokluktan.Sadece un su tamam
O ney resim alalım bizde de vardır belki ama adı başka olabilir
Ugmak çorbası bizim ogmeş çorbası olabilir mi?
Garibin yemeğidir, öyle bulmuşlar yani yokluktan.Sadece un su tamam
Undan yapıyorlar dayı. Unu nemlendirip avuçta uğşalıyorlar tane tane oluyor
Bizde uğmak derler başka yörelerde ovmaç derler
Sizin oralarda benim zılbıt dediğim bitkiye ıspıt veya kaldirin diyebilirler
Undan yapıyorlar dayı. Unu nemlendirip avuçta uğşalıyorlar tane tane oluyor
The content cannot be displayed because it is no longer available. Bizde uğmak derler başka yörelerde ovmaç derler
Aynen öyle bizde de oğmeç derler .Elle ovala ile yapılıyor ondandır.
Bizde daha önce taneli olur.Hamuru elekten geçirirler bastırarak ve alta inen hamuru elle ovalama ile hem yapışmasını engellerler hemde daha ince taneleri olur.
Bide üzerine yağ yakar dökerler of of of of
Aynen dayı bizde öyle yapıyoruz demekki dediğin gibi fakir fukara yemeğiymiş zamanında?
İyi bir bağışıklık için uyku şart herkese hayırlı geceler
Aynen dayı bizde öyle yapıyoruz demekki dediğin gibi fakir fukara yemeğiymiş zamanında?
Çaresiz kalınca bulmuşlar bişeyler.Yine sadece un su ile akıtma da öyle.Var öyle bulmacalar
İyi bir bağışıklık için uyku şart herkese hayırlı geceler
Hayırlı geceler, hayırlı kandiller erken de olsa yazalım.