Sohbetimiz Bol Olsun!
-
Sinan -
31 Ocak 2020 18:49 -
Kapalı
-
-
- Resmi Gönderi
Sinan yaz gelse de kendimize gelsek. Modellerde vortex bi dağılamadı yine uğraşacaz soğuk havalarla.
-
- Resmi Gönderi
Semih Ö. kendine gelir misin hem gidip Anketler konusuna yazıyorsun hem de gelmiş bana soruyorsun. Ben ne yapabilirim kardeş modellere yansımadıysa ben mi yönetiyorum havayı? Takip et işte sistemin gelebileceği tarihleri ihtimal olarak veriyoruz gelmezse de oturur oraj takip ederiz kış bittiğinde.
-
Can abi polar vortex bu sene dayanma rekorunu kırabilir mi?
-
- Resmi Gönderi
Can abi polar vortex bu sene dayanma rekorunu kırabilir mi?
Pozitif AO rekorları kırılıyor zaten. Son tahmine göre de Zonal rüzgar rekoru kırılacak. Normalde şu sıralar vortexin dağılması lazımdı artık.
-
Pozitif AO rekorları kırılıyor zaten. Son tahmine göre de Zonal rüzgar rekoru kırılacak. Normalde şu sıralar vortexin dağılması lazımdı artık.
O zaman maşallah diyelim kötü ama dayanıklı çıktı bu kış
-
Biraz daha dayanırsa yukarıdaki soğuklar. Düşük ihtimalde olsa sağlam sistem alabiliriz bence. Azorun elini çabuk tutmasına bağlı.
-
- Resmi Gönderi
Mart ilk haftasında gerçekleşmesi olası soğuk salınımın ardından yüksek basınç 2 hafta kadar üzerimizde oyalanabilir.
Mart'ın son haftası ise kış son nefesini vererek bizim coğrafyamıza (Avrupa-Türkiye-Kafkas) soğuk günler geçirtebilir.
Polar vortex eninde sonunda dağılacak zaten Dağılırken de bir yerleri mutlaka etkileyecektir.
Önümüzdeki ayın son 10 gününün ardından kışı (Batı için gerçekleşmeyen kışı) kapatırız. Mayıs civarı da oraj takibine başlarız.
Olası sistem tarihi olasılıkları:
28 Şubat-5 Mart: %60
12-16 Mart: %20
20-26 Mart: %40
Uzun vade konuma attım, buraya da atayım merak edenler olur diye.
-
Bu senenin polar vortexsine hayran kaldım maşallah ne dayanaklı çıktı
-
- Resmi Gönderi
Yağacaksa mart ilk hafta yağsın. 20 sinden sonra yağarsa sıkıntı meyve ağaçları için. Hep yanar tomurcuklar. ?
-
- Resmi Gönderi
Yağacaksa mart ilk hafta yağsın. 20 sinden sonra yağarsa sıkıntı meyve ağaçları için. Hep yanar tomurcuklar. ?
Aynen öyle fakat her ne kadar kıyılar için kar olasılığı azalsa da iç kesimlerde sıkıntı yaratacak soğuklar gelecek gibi duruyor Nisan'da da. Geç dağılan vortex buna neden olacak.
-
Ben bu polar vortex yüzünden. Kolay kolay ısınacağımızı sanmıyorum. Bizi kolay kolay bırakmaya niyetli değil gibi bu soğuklar.
-
Ama dağılmaması iyi oldu nasıl sonbahar ilkbahar gibi davrandıysa ilk baharda sonbahar gibi davranmalı. Ödeşmeli.
-
- Resmi Gönderi
Vortex dağılmazsa nisan ayı kış mevsimine katabiliriz açık ve net
-
İyi oldu Sinan abi Kasım ve ekim ayı bahar gibi davranmıştı. Bilmem yanlış mı düşünüyorum ama.
Eylül ve mart zaten heba olmuştu onları saymıyorum
-