Şimdi kar haritasına bakıp da üzülmeyin neden kar yok diye yağış değişecektir yağışı yakın vadede görürüz az olsa bile elimizde Dek var Karadeniz çalışacaktır bize Gfs teki gibi gelse
Marmara Bölgesi Yorum Konusu
-
-
Ömer eline koluna sağlık, peki benim burasi sistem bu sekilde gelirse dek yagislarindan faydalanmak icin rüzgarın yönü bize uygun olmasi gerekiyor dimi , peki dekleri kaçırma şansımız olur mu ? Teşekkürler
-
- Resmi Gönderi
Ömer eline koluna sağlık, peki benim burasi sistem bu sekilde gelirse dek yagislarindan faydalanmak icin rüzgarın yönü bize uygun olmasi gerekiyor dimi , peki dekleri kaçırma şansımız olur mu ? Teşekkürler
Balıkesir güçlü DEK sistemlerinde İstanbul üzerinden Marmara'ya inen kütleleri alabilir genelde. Poyraz-Yıldız bileşeni uygundur.
-
Sizler için siklonik yağış daha iyi olur hocam dek o bölgeleri etkileyecek kadar etkili olurmu bilmiyorum
-
Dek tamamen şans işi Karadeniz de sıcak radar takibi yapılabileceğini düşünüyorum
-
Balıkesir güçlü DEK sistemlerinde İstanbul üzerinden Marmara'ya inen kütleleri alabilir genelde. Poyraz-Yıldız bileşeni uygundur.
anladim , tesekkurler ,peki marmara denizinden geçerken guclenirmi , yani diyelim ki batikaradeniz kocaeli bursa İstanbul anadolu yakası , cok iyi dek alırken biz bakakalma şansımız var mi ki o içimi yiyor rüzgarın yönü , sansli tarafı belirlicek sanirim
-
- Resmi Gönderi
anladim , tesekkurler ,peki marmara denizinden geçerken guclenirmi , yani diyelim ki batikaradeniz kocaeli bursa İstanbul anadolu yakası , cok iyi dek alırken biz bakakalma şansımız var mi ki o içimi yiyor rüzgarın yönü , sansli tarafı belirlicek sanirim
Hocam İstanbul'a inen DEK'ler ne kadar güçlüyse Balıkesir de o kadar iyi DEK alır. Marmara Denizi'nde de güçlenebilir tabii eğer sistem sağlam bir sistemse 500hPa olarak.
-
Sizler için siklonik yağış daha iyi olur hocam dek o bölgeleri etkileyecek kadar etkili olurmu bilmiyorum
Siklonik olma ihtimali var mi peki Ömer
-
- Resmi Gönderi
Şu an güncellenen GFS'e göre siklonik giriyor sistem
-
Tabii ki olabilir bizim beklentimiz zaten siklonik Dek şans işi ya mutlu eder yada kar yağmadan geçer gider siklonik olursa şansa gerek kalmaz
-
İşin içinde siklon varsa son ana kadar beklemek mantıklı. Ters ayak durumu olabilir.
-
avrupa yakasinda digru duzgun kar yok gakiba
-
- Resmi Gönderi
avrupa yakasinda digru duzgun kar yok gakiba
Sistem kesinleşsin hele hocam o zaman görürüz kar durumunu.
-
Şu an güncellenen GFS'e göre siklonik giriyor sistem
Bana 3 saat ceza verdin ama adaletli olmanizi beklerdim benden baska herkes bolge yorumu yaoti ben bir sefer size sordum bana ceza verdiniz adaletli degildi.
-
- Resmi Gönderi
Bana 3 saat ceza verdin ama adaletli olmanizi beklerdim benden baska herkes bolge yorumu yaoti ben bir sefer size sordum bana ceza verdiniz adaletli degildi.
Adaletli olup olmadığını siz bize bırakın hocam. Önceden 2 kere uyarıldınız, bugün 3. uyarımın tam üstüne sordunuz bölge sorusunu. Tabii ki ceza verilir.
Cezalar konusunda yöneticilerle iddialaşmak forum kurallarına aykırıdır.
-