Marmara Bölgesi Yorum Konusu

• Yarın bölgemizde akşam saatlerine kadar orta-hafif kuvvette yağış var

Yağış Cumartesi akşama kadar ara veriyor fakat Cumartesi akşam özellikle Trakya'da etkili olucak bir yağış geliyor sınırımız yani Bulgaristan'da kar yağışları görünüyor ama biz etkilenmeyeceğiz belki sınır kapısı etkilenebilir.20'sinde olucak yağış Hafif-Orta gibi görünüyor yani yağışlı günler devam edicek.

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

24-25 Mart bölgemiz için son bir kar fırsatı olabilir. Yağışın türü tam olarak belli değil rakım sistemi olma ihtimali %100 .1 güncelleme öncesi Trakya'ya örtülü kar veriyordu şuan kar vermemiş çok değişken takip etmek lazım.

Takip etmek isteyenler için link: https://wxcharts.com/

• bursada öğlen saatlerinden beri yağış var hava giderek ısınıyor.

yağış hafıf ve orta kuvvet aralığında devam ediyor.

uludağda 145 cm kar var 24 25 marttaki yağışla 2 metreyi bulur diye düşünüyorum.

24 25 martta güzel kuvvetli yağış vermiş. bize öyle yağışlar lazım.

barajda su % 39 dolamıyor malesef :((

Varsa Paran Cümle Alem Kulun Yoksa Paran Cehennemdir Yolun.... B)

• The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Yarın bölgemizde yağışlı hava aktivitesi başlıyor.
    Oraj aktivitesi çok az olsada yağış orta kuvvette görünüyor (aralıklarla şiddetli-hafif bir şekilde).

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Pazartesi günü ise Oraj günü yağış Pazar günü kadar etkili olmasada hava Pazartesi günü de yağışlı
    Yerel olarak yoğun şimşek aktivitesi görülebilir(bazı yerlerde yıldırım da görülme ihtimali var.)
    23'ünde ise soğukların girmesiyle sistemin heyecanı başlıyacak.(Ayrıntılı yazıyı sistemin yaklaşmasıyla yazacağım.)

• Ömer hocam tekrardan selamlar uzun süredir forumda aktif olamadım. Malum sınavlar,dersler vs. Önümüzdeki sistem ile alakalı hiçbir şey bilmiyorum açıkcası :D Konumum adına kar şartları ne durumda acaba?

:kralice:

• Ömer hocam tekrardan selamlar uzun süredir forumda aktif olamadım. Malum sınavlar,dersler vs. Önümüzdeki sistem ile alakalı hiçbir şey bilmiyorum açıkcası :D Konumum adına kar şartları ne durumda acaba?

23'ünden itibaren heyecan başlıyor hocam muhtemel Kocaeli İstanbul 24-25'inden itibaren etkilenmeye başlıyacak.

Soğuklar çok kuvvetli olmadığı için yağış genellikle kky sulu kar ve havada kar göreceğiz tam açıklamayı yapacağım. Çok fazla beklentiye girmeyin seyirlik havada kar görmelik 2020-2021 kışının son sistemi.

• Teşekkür ederim hocam bilgilendirme için. Zaten mart sonu yaşanacak bir sistem için beklentim seyirlik. Bakalım hayırlısı :)

:kralice:

Benim yere kocaeli gölcüğe kar vermiş mgm

• Buraya alalım

Batı Karadeniz dogu marmara yani ortak nokta sayılır modellerin şuan ki durum Kocaeli İzmit cevresi için %90 kesin gfs ye göre dogulamış olsa bile o soguktan nasiplenir.

Marmara özelikle trakya için gfs de ki durum oluşursa sistemin ana gücünü sınır olarak alır.

• bursa için lodos fırtınası uyarısı yapılmıştı. yer yer 90 km anlık hızı diyor ama abi :) hiç lodos yok ilginç.. yağışta hiç yok hava parçalı bulutlu

akşam bir anda lodos çıkabilir özellikle yağış anında geceden sonrada yağışla soğuma başlar adım adım diye düşünüyorum..

Varsa Paran Cümle Alem Kulun Yoksa Paran Cehennemdir Yolun.... B)

Mesaj defa düzenlendi, son düzenleyen SameT. (22 Mart 2021 12:58).

• bursa için lodos fırtınası uyarısı yapılmıştı. yer yer 90 km anlık hızı diyor ama abi :) hiç lodos yok ilginç.. yağışta hiç yok hava parçalı bulutlu

akşam bir anda lodos çıkabilir özellikle yağış anında geceden sonrada yağışla soğuma başlar adım adım diye düşünüyorum..

Rüzgarın dediğiniz gibi akşam saatlerinde hızlanması bekleniyor hocam