Bir zamanlar bir adam bir at satın aldı. Fakat alışverişin hemen arkasından atın hasta olduğunu fark etti. Onu geri vermek istiyor ancak satan adamın atı geri almayacağından endişe ediyordu. Bu yüzden önce kadıya gidip işi resmi olarak halletmek istedi. Ancak kadıyı yerinde bulamadı, mahkeme ertesi güne kaldı, hasta at ise gece öldü. Adam, ertesi gün olanları kadıya anlattı, ne yapılabileceğini sordu. Kadı, “Zararını ben ödeyeceğim” dedi. Şaşkınlıkla kadıya bakan adam “Sizin konuyla bir ilginiz yok, niçin siz ödeyeceksiniz ki…” dedi. Kadı, şu manidar cevabı verdi: “Evet, görünürde benim konuyla ilgim yok ama işin aslı öyle değil. Sen dün geldiğinde ben yerimde olsaydım, atı geri verdirirdim, sen de paranı geri alırdın. At da senin elinde değil, sahibinin elinde ölmüş olurdu. Şimdi buna imkân kalmamıştır. Senin zararına benim makamımda bulunmamam sebep oldu. O yüzden zararını ben ödeyeceğim” dedi ve ödedi. O kadı, sonradan Osmanlının ilk şeyhülislamı olacak olan Molla Fenari (1350-1431) idi.
UsTaD tarafından yazılan gönderiler
-
-
Sinan yeni yaşın hayırlı olsun.
Ailen ile birlikte nice güzel senelere.
-
Hayırlı Cum'âlar
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Bu sene grip çok fena geçiyor eetmaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. The content cannot be displayed because it is no longer available. -
Hayırlı geceler
Hayırlı geceler
-
Vedat varsa oluyor
Yoksa nasil oynadığımız iki haftada belli oldu
Bu tank adam bize hep lazım
Türkiye de kalmaz Vedat ,Kaparlar bu adamı mutlaka.Ama seneye ama öbür seneye..
Fenerbahçe de para kazanır.
Vedat 77.dakikada Adele çekmesinden dolayı oyundan çıktı.
-
Sistemci5534 kardeşim yeni yaşın ailen ile birlikte sana sağlık, mutluluk ve huzur getirmesi dileğiyle;
Nice hayırlı güzel senelere...
-
Herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Sağlık mutlu ve huzur dolu yeni yaşlara hep beraber gireriz inşaAllah.
-
Hepinize çok teşekkür ederim.
Allah razı olsun.
-
Yeni Malatyaspor:1 Galatasaray:1
Galatasaray'dan derbi öncesi kritik puan kaybı.