Semih Ö. tarafından yazılan gönderiler

Semih Ö. bendede olmuştu yumru hissi gavisconla geçti reflü felan yokmuş Bizim türk mutfağı yağlı,şekerli, baharatlı olduğu için Türkiye'de mide hastası olmamak zor

Mide hastalıkları cok zor birde doktor sıkıntısı var gastroentoroloji bölümünde Zonguldakta sadece 2 doktor var ve randevu bulmak da aşırı zor mide hastalarının Allah yardımcısı olsun her an dikkat etmeleri lazım ben Endoskopi bile yaptırdım hem de canlı şekilde yaptırdım hortumu saldılar sonuç gastrit cıktı tabi ondan sonra ilac kullandım antepsin gibi mide ilacları daha da ilerletti bu ilaclar bence asitoranını düşürüyor midedeki dengeyi bozuyor ve reflüye yol açıyor kaç tane doktora gittim bu takılma yüzünden en sonunda mide kaynaklı oldugu anlaşıldı birde psikolojik vaka da diyor bazı doktorlar bazıları allerjik diyor besin kaynaklı değişik bir durum

Birde bu ilaclar mideyi mahvetmekle kalmıyor bağışıklığı düşürüyor vitamin mineral b12 folat emilimini azaltıyor bağırsağı da bozuyor ibs sibo crohn gibi bağırsak hastalıklarına da yol açıyor hatta ve hatta mantarlara yol açıyor candida gibi yararlı probiyotikleri öldürüyor antibiyotik kullanımı da aynı şekilde aslında bilinçsiz kullanmayın diyorlar o yüzden ppi antiasit ve mide tabletleri zorda olmadıkça kullanmamak lazım reflüde gastritte bu da doğru bilinen yanlış

Semih Ö. bendede olmuştu yumru hissi gavisconla geçti reflü felan yokmuş Bizim türk mutfağı yağlı,şekerli, baharatlı olduğu için Türkiye'de mide hastası olmamak zor

Bende sınava girdikten 1 gün sonra başlamıştı kronik bir şekilde 8 ay falan devam etti bir süre ppi mide ilacı antiasit ilaclar kullandım ve bu mereti daha da ilerletti bence hala daha devam ediyor az da olsa yedigini ictigine dikkat etmezsen yumru ortaya cıkıyor ben burdayım diye hatırlatıyor bende doğal besleniyorum çare o yani bide abur cuburdur tetikleyen şeylerdir uzak duracaksın başka çare yok gaviscon falan günü geçiriyor günü kurtarıyor ama sonucu olarak kabızlık yapıyor sindirim problemlerine yol açıyor ilac kullanmamak lazım bu mide hastalıklarında kansere de yol açabiliyor uzun süre kullanımı

tekrardan geçmiş olsun. kişinin genetik yatkınlığına bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor

Boğazda yumru hissi hiç yaşadınız mı bilmiyorum boğuluyorum sanıyorsun ama boğulmuyorsun aslında şişkinlik kaynaklı boğazında ödem yapıyor sıkışıyorsun valla ilk başlarda ölüyorum sanıyordum böyle bir şey yok yedigine ictigine dikkat etmen şart yani bunda boğaz reflüsü diyorlar ben hala yaşıyorum bunları tabi önceye göre daha az bide dikkatli besleniyorum yemeklerle sıvı almak en büyük hata ve en büyük hata mide ilacı kullanmak ben kullandım asit dengesini bozuyor kabızlık yapıyor önermem mide ilaclarını kullanmayın dogal yöntemler arayın arkadaşlar

sağlıklı beslenmeyi abartıp aylarca dışardan yemezsen yiyince de tekrarlıyor. 10günde 1 kere dışardan bir şey yemek bozmaz. spordan yaptığımdan dolayı biliyorum

Hocam valla ben en ufak bi sapsam reflüyü yaşıyorum affetmiyor kaç aydır abur cubur falan filan şekerdir uzaklaştım tamamen sağlıklı şeylere yöneldim kan değerlerim falan da düzeldi vücut sıfırlandı resetlendi ben aslında burun ameliyatı bu yüzden oldum reflü nefes darlıgı şişkinlik yapıyor bide benim burunda kemer de vardı et vardı o da ekstra sıkıntı yapıyordu ama düzeldim önceye göre

Sağlıklı beslenme olayı çok önemli dikkat etmezsen misliyle çekiyorsun boğaz reflüsü olarak ben bu meretle ilk Mayıs 2023 de tanışmıştım belirtileri cok sıkıntı diyet gerekiyor boğazın sıkılıyor gibi oluyor gaz sıkışması oluyor boğuluyorum sanıyorsun falan cok kötü kantinlerde reflü dağıtıyor aslında gelecekte çok reflü gastrit hastası olacak zaten şuan öyle de 5-10 kat artar yani

O degilde birazda gündelikten konuşalım şu sıralar beslenmeye dikkat ediyorum malum boğaz reflüsü yaşıyorum biraz belki gündelik hayatta çok düşündüğümüzden falan stres mideye vurunca reflü gastrit oluyor bende lifli şeyler oldukça yiyorum şu sıralar kuru incir gün kurusu boza sahlep hurma kayısı ceviz fındık ıspanak vb. sıkça tüketiyorum şükür ki fazla boğaz reflüsü olmuyor son zamnalarda