Çok bunaldık. Nem yüksek. Artık hayırlısıyla sonbaharı hatırlatan sistem ve sistemlere ihtiyacımız var.
yasin5385 tarafından yazılan gönderiler
-
-
rize merkezin arka tarafı ...
The content cannot be displayed because it is no longer available. -
RİZE:
4 mevsim bol yağış alan özellikle ağustos ayında maalesef can ve mal kaybına neden olabilecek yağış potansiyeline sahip olan, nem oranı yüksek, dağları kıyıya yakın ve paralel olmasının avantajını soğuk kar ataklarında bolca alabilen, karlı sistem terk ettikten sonra kar erimesinin kıyılarda hızlı olan :), yeşili koyu ve bol olan , havası temiz ama nem oranı yüksek olması nedeniyle romatizmal hastalıklara davetiye çıkartan , nefes darlığı çeken kişiler için özellikle kıyı şeridinin yaşanabilir olamayacağını söyleyebildiğim Rize ilimiz diğer bölge illerimiz gibi yaylalarıyla meşhur bir yapıya sahiptir.
-
karadeniz bölgesinde soğuma olarak en şanslı samsun bafrayı görüyorum... konumu gereği en iyi orası bana göre
-
Doğrudur ama deniz suyu yüzünden her sistemde kar yağmıyor maalesef.
evet yani,,, 850 hpa -10 ve altı gerekli... şubatta -9 yetiyor....
-
2014 50 cm
2015 60cm
2016 50 cm ve 80 cm
2017 yanlış hatırlamıyorsam 60 cm
geçen yıl 50 -60 cm arası
-
2016 da kıyıda 80 cm yağdı ama
-
basınç hareketlerinde güncellemeden güncellemeye değişim oluyor, bazen total yağış bölgeye yayılıyorken bazen doğuda sınırlı kalıyor buda gfs öğlen 240 saat toplam yağış
imrendirmek için söylemiyorum ama, rize ili olarak biz çok şanslıyız. Kar değerlerine ulaşacak soğuma yakalandığı vakit , yağış olacakmı kısmını hiç düşünmüyoruz ki o zaten cepte oluyor. Yazın yağan yağmur kışın yağan kar rize olarak mutlu olmama yetiyor.Rizede Yağış, konumun verdiği avantajdan dolayı nazlı değil.. Bende kameralardan en çok ilimi sonrasında ise garip gelecek ama, özel konumu gereği yüksek miktarda kar alan tokat başçiftlik kamerasını izliyorum
-
rize anlık
yaylalara ilk kar geliyor demek için erken ama , modellerdeki basınç konumlarının stabil hali artık heyecanlanmaya yetiyor artıyorda...
-
orta ve doğu karadeniz bölgesi için 5 günlük yağış verilerine bakıldığında bugün ve yarın yağış görüntüsü belirtileri yok gibi, 13 eylül samsun ve doğusu için lokal yağışlar bölge genelinde görülebilir 14 eylül daha çok trabzon ve doğusu 15 eylülde ise orta karadeniz doğuya nazaran yağış alma ihtimali daha yüksek gözükmekte....
Not: Tahminlerimle diğer üstatlarımla beraber siteye katkıda bulunmaya çalışacağım. İlgi alanımın daha çok orta ve doğu karadenizle sınırlı olduğunu söyleyebilirim, yinede sohbetlerde tüm bölge için fikir alış verişi yapmaya çalışırım. Artık bölge hareketli bir sürece doğru ilerliyor.... Aktif bir kullanıcıyım
-
yasin5385 kardeşim Hoşgeldin ailemize
hoşbulduk.. burası kullanışlılık (resim yükleme , yazı kayıt hızı , görsellik vs vs ) açısından çok hoş bir yer hayırlı olur İNŞALLAH