Oguzhan tarafından yazılan gönderiler

Liste ilginç sadece ondan attım...Sebebi orta saha oynayan bir adamın gol sayısı,hem maçı az hem golü fazla abim..Daha da gelmez FB ye ve ülkeye böylesi bir adam .. Özel seyircisi olan,her takımdan seveni izleyicisi olan biriydi

Abi haklısın liste çok ilginç ve bana göre bir o kadarda adaletsiz.Evet alex hiç kuşkusuz türkiyeye gelmiş 1 futbolcu hariç en kaliteli futbolcudur belkide.Çok yönlü bir oyuncu sonuçta.Yani alex'in yeteneğini anlatmayı dahi gereksiz buluyorum.Ancak birisi varki oda en tepededir.Oda hiç kuşkusuz hagi'dir.Ama gel görki bu listede yok.Gol sayısı 59 sonuçta.Yani diagne gibi adam bile bu listede.Biraz adaletsiz bulmamın nedenide bu.Gerçi hagi oynadığı maçların belki yarısını yaşından dolayı tam oynamıyordu süre olarak.Yani hagi toplamda 132 lig maçı gözüküyor ama kaç tanesini 90 dk oynayabilmiş onada bakmak lazım.Ve attığı gollerin çoğunluğunun uzak mesafelerden olması ayrı bir nüans bence.

Neyseki bu liste devam etmemiş dememin nedenide fenerin özellikle 2004 yılından 2012-2013 lere kadar kurduğu hegemonyaydı.Sonraki yıllarda ibre tersine dönmeye başladı.Yada emaneti tekrar geri aldık diyelim🙂

Kısa ve öz şunu söyleyimki hagi'nin olmadığı bir liste benim için çokta anlam ifade etmez.Taki ondan daha iyi bir oyuncu gelene kadar🫡

Rahat 30 yıldır futbolu takip ederim İlk sefer bir fenerbahçe teknik trektörü istifa etti diye üzüldüm.Yönetim arkasında olmasına rağmen ve iyide oynanan bir maçtan sonra istifa etmek herkezin yapabileceği iş değil.Onurlu adammış gerçekten.

Dünün tam tersi bir görüntü vardı bence. GS ilk yarı iyi ikinci yarı kötüydü, FB ise ikinci yarı iyi başlayıp çok net pozisyonlardan yararlanamadı. Kısaca galibiyet çok yakındı.

Ayrıca Sahutt ve Whisper dayımın dediği gibi hakemlerin tavırları bir garip. Dün akşamki penaltı bence yoruma açık ama net bir kırmızı kart es geçildi. Bugünde aynı terane dybalanın faul bile olmayan pozisyonu, VAR olmasa FB aleyhine penaltı olarak geri dönecekti.

O penaltının yoruma açık hiçbir tarafı yok.Çünkü o pozisyona penaltı diyecek dünyada 1 tane bile hakem yok. Maçı yöneten hakemler hariç.Diğer söylediklerine katılıyorum.

Fener galibiyeti kaçırdı.İkinci yarı net fırsatlardan yararlanamadı.

68. Dakikada dybala lehine verilen faulü büyük bir şok içinde izledim.En ufak temas yok net şekilde hakemi aldatmaya yönelik sarı kart verileceği yerde pozisyon içerdemi dışardamı diye var durdu inceledi.

Dün galatasaray aleyhine verilen penaltı balçova yaşamspor'un oynadığı ligde bile verilemeyecek türden ama Türk takımı olunca dünyanın en üst düzey futbol organizasyonu olan ş.liginde verilebiliyor.

Bu sene Türk takımlarını avrupada hakemler sağlam doğraycaklar bu belli oldu.

Öne geçip oyunu kontrolde tutmayı asla beceremiyoruz..

Az oyun soğutma,topla oynama, adamları sahada gezdirme diye bir şey yok derken golü yedik...

Abi Umarım ikinci yarı bari çok gecikmeden alır leo ve deniz gülü.Batrakov da asla forvet oynayacak oyuncu değil.

Biz deniz gülü koymaz diye korkuyorduk adam leo'yuda yedek çıkarmış.Yani leo gibi adam şu maçta yedek inanılır gibi değil.Bu kadroyla işimiz

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    zor.

Faul olmayan pozisyondan gelen frikik golü sayesinde alınan 3 puan, her şeyi açıklıyor haklısın abi. Saha içinde hakem kararları saha dışında algı oyunları ile her zaman olduğu gibi kayrılmaya devam eden taraf Galatasaray. Futbol konusunda fikir değiştirmek zordur, herkes kendi objektifinden bakar ve "bana yarıyorsa gerisi umrumda değil" moduna girilir. Bu yüzden yazdıklarımın tartışma yaratacağını bilsem bile kendi doğrumu yazmadan geçmek içime sinmeyecekti. Konuyu uzatacak yeni bir mesaj eklemeyeceğim.

Kardeşim algı yapanlar kimler lütfen bu konuyu biraz daha objektif düşünelimmi? Liverpoolu yendik tarihin en kötü liverpoolu oldu juventusu yendik eski juventustan çok uzakta oldu.Sen galatasaraylılardan bugüne kadar fener yada beşiktaş için tarihin en kötü şusunu busunu yendiler diye bir konuşma duydunmu?Bunları türkiyede kimler başlattı bir düşün.Yada bu hafta şu hakem atanıyor kesin şu takım kayrılacak diye galayasaray camiasında yaygara koparan kaç kişi gördün/gördük?Bak fener 18 yıl sonra ş.ligine katıldı ve güzelde bir oyunla lyonu elediki bu önemli bir başarı sonuçta lyon kolay lokma değil.Biz teprik ettik 18 yıl sonra bir takımı elediler diye şunlardaki havalara bak falan filan diye yaygara koparmadık.🙂Ama galatasarayın avrupada kazandığı maçlar hep küçümsenir,ligdeki kazandığı maçlarda kayrılıyorlar olmuş.Anlıyorum galatasarayın 4 sene üst üste şampiyon olması rakip takımlarda bir psikolojik baskı yapıyor ama bu işin biraz şirazesi kaçırıldı gibi artık.Evet galatasayda aman aman oyun oynamıyor şampiyon olduğu son birkaç sezondur ama işte golcüleri diğer takımlardan çok daha iyiki farkta burda ortaya çıkıyor zaten.Beşiktaş ve fenerin zaten uzun yıllardır aman aman denilebilecek bir golcüsü olmadı.

Maç özelinde konuşmayı çok sevmem ama birkaç cümle yazıp bende konuyu kapatmak istiyorum. evet haklısın yunusun pozisyonu faul değildi ama ondan öncede tertemiz gol ofsayt diye iptal edildi.Ayrıca başakşehirin kazandığı penaltı çok ucuz bir penaltıydı ki sonra birçok hakem penaltı değil dedi.O penaltıyı galatasaraya verseler yer gök inlerdi.🙂

wriscuttern bence penaltı değil bu pozisyon.En sondan bi önceki açıya dikkatli bak.Net şekilde kendini atmış.Maçtan sonra hakem yorumlarına bakalım bi bence penaltı diyen çıkmaz pozisyona hakemlerden.

siyasal,partisel,geçmiş,oyun içerisinde ki adaletsizliikler şahsen

Bu siyasal ve partisel konular en çok yaftalamaya açık konulardır.Zaten bu konulara girersek işin içinden çıkamayız lakin sadece sana şunu söyleyim bu konular sadece futbol değil sanattan tut müzik dünyasına spora siyasete kadar zaten herkezin birbirini suçlamak için bir silah olarak kullandığı konulardır.Çünkü bu tarz konularda suçlanan kişinin aksini ısbatlaması için büyük bir mücadele vermesi gerekir.Bu yüzden bu tarz konular yaftalamaya en açık vede en çok tercih edilen konulardır.

Ama saha içindeki adaletsizlik konusunda hiç kusura bakma eren galatasarayın son başakşehir maçı herşeyi anlatıyor.Tabiki tercih senin istediğin takımı tutarsın istediğini desteklersin ama galatasaray siyasetle uğraşıyor bu tür işleri futbola karıştırıyor saha içindede kayrılıyor dersen buda biraz ağır olur🙂