Oguzhan tarafından yazılan gönderiler

Arkadaşlar 20 gündür Antakya'ya 1 gram yağış düşmedi. Ocaktan bugüne kadardır bu. Önümüzde sonbahar ve aralık var. Yıllık yağışı yakalamak imkansız değil.

Antakya zaten şimdiden yıllık yağışa yanaşmış bu saate kadar mevsim normalleri üsütünde gitmiş.Kalan aylarda yani sonbahar ve aralıkta normalin altı yağış düşşe bile toplamda yıllık yağışı rahat geçecektir.

kanka yanlış yazım olmuş...

1 ocaktan itibaren 21 ağustosa kadar olan dönemde düşen toplam yağışlar. Yaklaşık 8 aya yakın süreyi kapsıyor.. yazım hatalı olduğu için .1 den sonra OCAK yazılmadığı için farklı anlaşılmış

He şimdi oldu tamam.Bak söyledim bu yağışlar yıllıkta olamaz diye.

Kanka noluyor :D 1 ocaktan 21 ağustos arasına kadar düşen toplam yağışlar kanka bu.

İsterseniz infoclimattan olan şehirlerden hesaplayalım kanka ben üşenmem .

Kanki yapma amatör biri söylese neyse diycemde senin bu iddiada bulunmana bayağı şaşırdım doğrusu.Yine veriler ne aylık nede yıllık değil.Mesela muğla son 1 yılda 1400 kg civarı yağış almış burda 700 gözüküyor.🙂En basit bi örnek sadece.

Senelik olsa o kadar düşük olacağını zannetmiyorum.. Bursa için senelık yağış ortalaması 719 kg . 387 kg düşmüş. bu kg senelik yağış için oldukça düşük bir yağış . çok kurak sıradışı kurak olmalıki 387 kg ile seneyi kapatsın. Sesenin bitmesinede 4 ay var

387 kg ağış almış bursa şimdiye kadar. 332 kg açık var . Ortalamayı yakalayadabilie geçebilirde düşükte kalabilir bunu bilemeyiz ama . senelik ortalıama yağışa baktığımızda absürt bir durum yok gibi duruyor

Ben alıntı yaptm bence bu veriler doğru

Riezey baktım 2309 kg senelik yağış ortalaması Düşen 1209 . Senelik olamaz bu veriler .

bu verilerin aylık bazda gectim yıllık bazdada doğru olması imkansız.

1- -21 ağustos arası gerçkeleşn yağışlar Türkiye Geneli ..ESKİŞEHİR 72 sırada :) şaşırdımmı :) K

Resim

bu ne böyle yahu ne aylık nede yıllık.Bide 1-21 ağustos arası yazmışşin alemsin🙂 Hangi dönem arasında gerçekleşen yağış bunlar.

Belhandanın adanaya transfer olduğunu bugün attığı golü duyunca öğrendim. Bir cimbomlu olarak için sızladı doğrusu. :( Adam sırf yönetimi eleştirdi diye ayağını kaydırdılar. Kaldıki eleştirisindede haksız değildi. Nerden nereye.

Polis01 aleykümselam

Hoşgeldin.

Hayırlı akşamlar herkese.

Harici İçerik youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

nasıl bi müzik koymuşlar böyle sanki eğlenceli bişeymiş gibi. Adamın attığı başlığa bak bide koyduğu müziğe.

Denizede girilmiyor burda...giriliyor ama telikeli haziran ayında girdim baya bi Acayip akıntı var. halat kıyıya çok yakın. kaç kişi boğdldu Çatır çatır boğulan boğulana. bacaklarını biri tutar gibi alıyor seni

güvenlik şeridi nin olduğu yerde 1 metre su var. en fazla 1 metredir çocuk havuzundasın gibi takılıyosun işte. ipi geçtiğin an ZINK takla ölüm :)

Su sinop tarafona batıya doğru dere gibi akıyor : :) Ciddi derecede akıntı oluğunu anlayınca Bir dahada gitmedim denize . 10 15 gün önce denizde ceset bulunmuş. insnalar boğuluyorlar .

Analiz önemli aga

Deniz bayağı tehlikeli diyosun yani. En azından bi açıdan aksiyon varmış atmosferde olmasada denizde :)

Sıcak yaramıyor abi ya bıkmaya başladım .yağmur yok birşey yok. Kendimi şanlıurfadaymış gibi hissediyorum. Nemlı hava 0 aksiyon gündüz hafif rüzgar. akşam rüzgar kes. Zabaha kadar rüzgar dur gündüz essemmi esmessemmi kafası . birbirinin tekrarı günler.

işin özeti şunu anlıyorum ki iklim olarak samsundan ne çorbaya tuz olur nede salataya sirke bi cacık olmaz. (:

Çok güzel bir toprak kokusu vardı bugün. Müthiş kütleler burnumun dibinden geçti. Bulunduğum yerde hafif,birkaç km doğuda kısa süreli şiddetli yağışlar oldu bugün öğleden sonra. Yarın ve pazarteside öyle gözüküyor. Tahminler ne kadar olumsuz çıksada herşeye rağmen bu seneden çok ümitliyim en azından yağış olarak. İçimden sürekli bi 2018-19 sezonu geçiyor.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Orçun bostancı iyi bir insan ancak Kerem Ökten için aynı şeyleri söyleyemem insanlığı bir yana bilgisi bir yana ve primi bir yana.

ekranlarda iyi gözükmek cici gözükmek kolaydır. Ama ne diyordu yaradan. ''siz onları seversiniz fakat onlar sizi sevmez.'' ismi geçen 1.ci şahısa hitaben söylüyorum.

şimdi boy 1.78 cm 6 milim . kilo 75 2011 de 66 kiloydum .Kemik yapım ince kemiklerim ince .Bence en önemli şeylerden biri kemik yapısı ..

Tabiki kemik yapısı en önemli şey. Ama kemik yapısı derken kemiğin sertlik derecesi en önemlisi. Yani kalın kemikli olmak yeterli değil. Yeterince sert değilse senden çok daha ince ama sert kemik yapısı olan biri daha güçlü olabilir.Mesela benimde kemik yapım ince sayılır. Ama çok şükür kendimken daha iri kemiklilerden daha güçlü bi yapım var. Daha 2 gün önce benim yaşlarda bi arkadaşla bilek güreşi yaptık. Benim 2 bileğimin kalınlığı onun anca 1 bileği ediyor (: o derece iri kemikli benden.Ama pekte zorlanmadan yendim onu şaştı kaldı. Yahu hiç göstermiyosun bu kadar güçlü olduğunu falan dedi. Tabi bu zamana kadar buna benzer birçok olay yaşadım. işin sırrı şu.

Ben lise çağlarından beridir hep kemiklere yatırım yaptım. Zaten hayatım spor yapmakla geçti. Hala daha haftanın en az 4 günü sabaha karşı kalkar 1 saat koşarım. Ben mesela kolanın tam kalsiyum düşmanı bir içeçek olduğunu öğrendiğim lise son sınıftan beridir ağzıma kola komadım. kola,sigara,alkol,ilave şeker katılan yiyecekler bunlar kalsiyumu kemiklerden mıknatıs gibi çeker alır veya vücudunuzda var olan kalsiyumun kemikler tarafından emilmesini engeller.Hal böyle oluncada güçlü bir kemik yapısına sahip olamazsınız.

Özellikle 20 yaş altı arkadaşlara tavsiyem kemiklerinize olabildiğince yatırım yapın kemik yapısı ve ilik doldurma yaşı 23-24 yaşlarında gelişimini tamamlar. Şekerli yani ilave şeker li olan yiyeceklerden olabildiğince uzak durun en başka kola gibi. Mesela yemeğin yanında içilecek olan 1 bardak kola,gazoz veya şeker ilaveli meyve suyu o yemeğin bütün faydasını mahfedecektir. Kemikler için gerekli kalsiyum ve mineralleri vücut ememeycek. Bunu istediğiniz doktora sorabilirsiniz.

Mesela sabah kahvaltınızı reçel,çokokrem gibi ilave şeker deposu yiyeceklerle yaptınızmı bütün gün toksit deposu olarak gezeceksiniz demektir :) Elbetteki bunlarda olacak damak tadıdır ama bazı günler ve ara öğünlerde tüketilmeliki kalsiyum,mineral ve vitaminler buhar olup uçmasın :)

Ha niye bunları anlattım bu gece çok fazla boy kilo vs mevzuları döndüğü için.

Accuweather Türkiyeyi dışlamış boyama yapmıyor . Yani Türkiyeyle hiç ilgilenmemiş. tahmin yapmaya bile tenezzül etmemişler. etmesse etmesin çokmu lazım :)

asya tahmininde boyarlar. Ama ne çıkacağı belli oldu zaten. Büyük ihtimalle balkanlarda olduğu gibi sonbaharın ilk yarısının sıcak ve kurak olması muhtemel tahmine göre türkiye için. Avrupanın genelinide kurak koymuşlar. Sadece baltık ülkeleri ve ingilterenin kuzeyi yağışlı gözüküyor. Modeller bu sonbahar için çok karamsar anlaşılan bakalım hayırlısı.

Ben 18 yaşındayım ama millet beni 15-16 zannediyor çok kötü bir şey gerçekten küçük göstermek

Şimdi daha çok genç olduğun için küçük göstermenin kötü bişey olduğunu düşünebilirsin.Ama yaş mesela 30 ları falan bulunca bi 15-20 sene sonra falan küçük göstermek isteyceksin.🙂