Saçımı kökten kestirdim nasılım
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Sen nası 18 yaşındasın ben onu anlamadım.En az 5-6 yaş daha olgun gösteriyosun rahat bi 25 havan var yani.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSaçımı kökten kestirdim nasılım
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Sen nası 18 yaşındasın ben onu anlamadım.En az 5-6 yaş daha olgun gösteriyosun rahat bi 25 havan var yani.
Aralığıda kurak vermişler utanmadan.😡ilahida tüketsin Allahım bunları.
Yok. Şu an 3 gün 5 gün 1 ay sonra da açıklansa adamlar gözlemlerini yapıp verilerini tamamlayıp yapıyor zaten tahminlerini
Ben son güne kadar değerlendiriyolar diye düşünüyorum sonuçta bu avantaj sağlıyor. Kesinmiki bu bilgi?
1 farkla yenilmek de berabere kalmakla eşdeğer sayılabilir ikisin de de tur umudu için 1 gol lazım Trabzonspor turu geçebilir Bartra ve Enis ikilisi başta başlasaydı daha iyi olabilirdi
nasıl ikisinede 1 gol lazım? copenhaga 0:0 veya her türlü berbaberlik yetiyor. Trabzon 1:0 yense bile maç anca uzuyor. Ha deplasman gol kuralı kalkmadan önce olanilirdi bu dediğin. Trabzon gol yemeden 1 tane atsa direk elerdi.
yarın yani perşembe günü açıklanmazsa öbür haftaya kalabilir
Bence haftaya kalsın bi nebzede olsa daha tutarlı bi tahmin çıkar. Bakalım hayırlısı.
Accunun sonbahar tahmini geçen seneye benzer olabilir
geçen seneden iyi olur bence. En azından yağış olarak. Hatta belirgin derecede iyi olur.
Daha Çok Göster////sterse 1000 kg yağış ocakta düşşün şubattan aralığa kadar damla düşmesin samsun yine senelik yağışını kurtarmış olarak yılı kapatacaktır.Yıllık yağış hesaplamalarında yağmurun hangi dönemde düştüğüne bakılmaz/////
tamam kankada . çok acayip bir durum olur o zamanda .
onuda geçtim 1000 kg isterse ocakta düşsün yıllık yağışını yakaladı ama benim kurak olduğum gerçeği değişmiyecek. o ayı kurak kapattığım gerçeği istatisklerede aylık olarak yansıyacaı . raflardaki yetini alıcak
ben seni anlıyorum .eyvallah
haber bültenlerinde diyeceklerki ..
samsunun yıllık yağış ortalaması 700 kg dır ... kasım ayındayız 3 aydır aşırı kurak dönemin içindeyiz ama bu önemli dğeil senelik yağış rejimimizi topladık yakaladık . hiç bir sıkntı görmüyoruz önemli olan esas olan senelik yağışı yakalamaktır diye bir açıklama :
tamamda o en yukardaki benden alıntıladığın 2 paragrafın devamında aynen şunu söyledim '''Tabi çok ciddi bir yağış düzensizliği olmuş olacaktır o ayrı konu'' bunuda alıntılasaydın kanki keşke Ben ayrıca bütün yağışın bir ayda toplanmasının iyi bişey olduğunu falan söylemedimki zaten emojiden önceki cümle anlatıyo herşeyi. Elbetteki bu çok ciddi sorunlara yol açar. Yani bütün senelik yağışın 1 ayda düşüp senenin geri kalanının kurak geçmesi bitki örtsünden çiftçiye hatta en önemlisi topraktaki minerallerin kaybolmasına yo açarki buda ekilen ürünün ciddi şekilde verim kaybına uğramasına yol açar. Benim anlattığım yıllık yağış hesaplamalarında yağışın hangi dönemde düştüğünün önemi yoktu bunu diyorum. Yani samsun isterse her sene 1 ayda 1000 kg alsın isterse 12 ayda 1000 kg alsın samsunun yıllık yağış miktarı yine 1000 kg olur. Ben bunu anlattım sorduğun soruyla bağlantılı olarak. Yoksaki 1 senelik yağışın 1 ayda düşmesi elbetteki doğal dengeye çok ciddi bi zarar verir o işin ayrı boyutu.
Gelelim haber bültenleri meselesine. Bence dikkatinden ciddi derecede kaçan bi konu olmuş bu zamana kadar bu mesele Yahu kanki haber bültenlerinde hiçbir zaman öyle bişey demediler demezlerde. Tam tersine '' 6 ayda düşmesi gereken yağış 1 günde düştü''' ibaresini duymakla geçti ömrüm. yani ilk ay yada ilk birkaç ay bütün senelik yağış düşecek haberlerdede artık falan ilin yağış sorunu yok bütün sene yağmur yağmasada olur falan diyemi açıklama yapacaklar Yada senenin geri kalanı kurak geçince samsun zaten birkaç ayda bütün senelik yağışı toplamıştı artk kurak geçsede önemli değil Böyle açıklama yaparlamı hiç. Haber ültenlerinde özellikle siyasi vs konularda itibar etmeyeceksin. Onun dışında bu iklim gibi konularda zaten insanların artık teknolojiden dolayı verilere ulaşması çok kolay olduğu için komik haberler yapıpta kendi ayaklarına sıkmazlar merak etme.
Yağış bakımından güzel olabilir Eylül ayı bu tahminlerine göre.
Allah'ın izniyle bu sonbahar komple güzel olacak.Accua ne diyecek onada bakmak lazım ama iri den çok daha güzel bir tahmin sunacak bence.
Daha Çok GösterSizlere bir sorum olucak
örnek Samsun atıyorum senelik yağışı 1000 kg diyelim.
eylül başına kadar olan yağış ortalamasıda 600 kg diyelim.
Temmuz ve ağustosu çok kurak kapattı varsayalım
Şimdi burda soru şu eylül başına kadar olan döneni senelik yağış anlamında kapattı.kurtardı ama temmuz ve ağustosuda çok kurak geçirrdi.
Bir arkadaş diyecek senelik yağışı 1 eylüle kadar yakaladık ...
Diğer arkadaşta dicek senelik yağışı 1 eylüle kadar yakaladık ama temmuz ve ağustosta neredeyse hiç yağış alamadık çok kurak geçirdik diyecek?
burda esas olan nedir ? olaya nasıl bakılmalıdır ? .hangisi tam olarak doğruyu yansıtır ?
isterse 1000 kg yağış ocakta düşşün şubattan aralığa kadar damla düşmesin samsun yine senelik yağışını kurtarmış olarak yılı kapatacaktır.Yıllık yağış hesaplamalarında yağmurun hangi dönemde düştüğüne bakılmaz.Yani bütün yağış belli bir döneme toplansa bile 1000 kg düştüğünde samsun yıllık yağışını kurtarmış olur.Tabi çok ciddi bir yağış düzensizliği olmuş olacaktır o ayrı konu. Temmuz ve ağustos kurak geçerse uzun yıllar ortalamasında bu ayların yağış miktarında düşüş olacaktır ancak ancak diğer aylarda yeteri yağışı aldığı için o sene samsun yıllık yağışını kurtarmış olacaktır. Bu arada örnek olarak verdin ama yanlıs anlaşılmasın ben yinede belirteyim samsunun yıllık yağış miktarı 600 kg civarı.1000 kg başka bi seviye çünkü.
IRI 2022 SONBAHAR TAHMİNİ
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
IRI hasba çıkarsın. Oldu olacak 100+ siyah renk falan koysaydı üstümüze.
Haziran ayından ağustos ortasına bir anda uçuverdik vay be..
Hayatta böyledir zaten. Bi anda bakmışşın ömür bitmiş ahirete uçuvermişşin. Dönüp baktığında sanki 80 sene değil 8 gün yaşamışşın.
Hayırlı geceler hayırlı haftalar herkeze.
Kayıtlara geçmiş en yüksek sıcaklık olan 56.7 derecelik sıcaklık bugün kıl payı kaçtı.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Abi seninki hangisiydi hiç ses ermedin 😁
Bir hatırlatma yapayım dedim .
Okumanızda fayda var .
The content cannot be displayed because it is no longer available.
Başkan bu forum kurallarında ülkemizin kurumlarını küçük düşürücü yada abartılı eleştiri yapmak yasaktır gibi maddeler vardı şimdi okudum onları göremedim noldu o kurallar kalktımı? Yani açıkcası bugün mgm hakkında yazılanlardan şahsen ben rahatsız oldum 1 hata yaptı diye tabiri caizse yerden yere vuruldu mgm. Hani bugünkü yazıları okurken aklıma ''insanoğlunu 99 gün sırtında taşı 1 gün indir kötü sensin'' deyimi geldi aklıma. Bu gibi şeylerin yasak olduğu gibi kurallar vardı diye hatırlıyorum.