izmire üzülüyorum 1990 larda ve 2000 başlarında yani hatırladığım o dönem boyunca izmire müthiş yağmurlar yağardı yani hava durumlarında genelde şiddetli yağış olurdu hatta izmir denilince akla yağmur gelirdi. .
2010 da izmirde askerlikte yaptım o zaman bile yağışlar az deniliyordu bi başlıyordu yağış 30 saat yağıyordu şimdi hepten kurudu
bu sene kışın hepten faciaydı.. izmirin olduğu o coğrafyada genel bir problem var izmir bitmiş ama şu var izmirinde poyrazı iyidir bu arada gece 3-4 derecede nöbetlerde poyraz fırtınası yemişizdir hissedilen - 10 derece oluyor :D karacabay gibi değil tabi ama yakın
ekime kadar izmirde yağış olmaz belki kimbilir .
farklı bir konuyada değinicem . 2000 başlarında hava durumlarında şöyle derlerdi mesela bir sistem geliyor Akdeniz üzerinden ılık ve yağışlı hava dalgası geliyor.şeklinde açıklama yapılırdı Artık akdeniz isimli bir sistem gelmiyor geliyorsada benim haberim yok yada ismi değişti. ..
genelde akdeniz isimli sistem karlı sistemlerin arkasından gelirdi geldimide deli gibi yağmur yağardı . yani benim aklımda öyle kalmış.akdeniz üzerinden ılık ve yağışlı hava dalgası geliyor. böyle bir sistem geliyormu? o seneler hava durumuda bakan arkadaşlar bilirler 2002 de falan?