3-5 ve 6 yı yeni öğrendim. 1.ci yi hala öğrenmeye çalışıyorum. Çünkü 1.cisi en çok işlediğim sevaptı. Hay aksi sevaplar elden gitti.
Oguzhan tarafından yazılan gönderiler
-
-
hava akıl oyunu yapıyor insanlara . haziran ayında istanbul sıcaklık olarak dalgalanmasız bir haziran geçirdi sonuclar normallerde çıkacak artık değişmez. ufak sıcaklık düşüşleri haricinde genelde sabit sıcaklık seyrinde gitti yağışta pek yakalayamadığı için . 27 28 29 27 28 29 arada 30.. bu şekilde gittiği için insanlar çok sıcak olmayan bir haziran hissettiler.
fiziksel olarak evet haklılarda ama 30 gün boyunca 27 28 29 gitmesi yerine şöyle olsaydı 23 24 25 ve 32 33 34 dalgalı sıcaklık tarzında bir haziran geçseydi. bu seferde çoğunluk haziran sıcak geçti diyecekti
aslına bakarsan her 2 side aynı yola çıkıyor. .30 günlük ortalamaya baktığımızda ortalama sıcaklık 2 koşuldada aynı sonucu veriyor..
burda bizim tek avantajımız yakıcı sıcaktan kurtulmak ama ay sonu ortalamada sonucu değiştirmiyor.
evet doğru ay geneli normal altı geçse ama birkaç günde 33-34 ler olsa insanlar aaaa haziran ayı sıcak geçti falan diyecekler.Çünkü insanların aklında her zaman uç değerler kalır. Tabi hava tutkunları ve bu işi uzun zamandır takip edenler işin aslını anlar ama diğer kesim için sıcak geçti olarak kalır hafızalarda.
-
valla mgm ye baktigimiz zaman gece samsun atakuma hic yagis dusmemis
burda onemli olan esas nokta tam olarak bu sayacn kacta sifirlandigidir
senin attigin veriye gore yagis dusmus gozukuyor mgm ye gorede yagis dusmmeis gozukuyor //
yagissin istasyin haricinde yakin yerede dusmus olabilir tabi oyle bir durumda var klavye bozuk bu arada harfler farkli cikabiliyor
ben baktım tabloya 9 mm yağış gözüküyor atakum için ama tabi dediğin gibi yağış ölçer aletin nerde olduğu önemli. Ayrıca o attığın tabloda 00 mm gözüküyor ama o gündüzü gösteriyordur belli satten sonra yani içinden çıktığın gece dahil değildir diye düşnüyorum. Sıfırlama konusuna gelince bizim burda sabah 8'de sıfırlanır sayaç. Sabah 8'den ertesi gün sabah 8'e kadar düşen yağışlar toplanır. Ayın son günüde yani 30 yada 31'ini 1'ine bağlayan gece 12 den sonra düşen yağışlar yeni aya hesaplanır.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Samsun atakum WRF saatlik yagis wrfye gore bu gece yagis ;bekleniyordu sonuc 0 ogleden sonrada yagis vermemis
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. gece 1-2 sularında bir kütle geçti gözüküyor radarda belki sen kaçırmışşındır. Ayrıca mahalle mahalle bakmaya kalkarsak düşmez kalkmaz bir Allah noktasına geliriz.
-
MGM wrf nin beklediğinden daha az yağış olacak gibi.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Haritada her ne kadar geniş bi alanı aşırı yağış kategorisine koysalarda aslında wrf meteogram bölümünde en çok yağış bekledikleri yeri bile 80-90 mm ile sınırlı tutmuşlar. Mesela bu attığım grafik kastamonu/bozkurt gece güncellemesi.Ben ilçe ilçe baktım dün sabahtan beridir batı karadeniz genelini 50-60 mm ile sınırlı tutmuşlar wrf de.. Haritada batı karadeniz geneline aşırı yağış yani 100 mm üzeri sınıflandırması yapsalarda aslında wrf meteogram tahmininde bunu 50-60 mm ile göstermişler. Sadece En çok yağış verdikleri yerleri örneğin türkeli-bozkurt-inebolu hattına 100 mm ye yakın vermişler. Yani en çok yağış verdikleri yer bile wrf meteogram tahmininde aşırı yağış kategorisine girmeyecek düzeyde. Bakalım yarın rakamlar açıklansın ama wrf meteogram tahmininde bekledikleri yağış miktarı tamda tuttu diyebiliriz. Uzun yıllardır takip ediyorum belki 10 sene belki 15 sene ve mgm'nin wrf meteogram tahmini bana göre dünyada en iyilerden.
-
Bartinlica Caillou
Harici İçerik www.instagram.comDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.bu nası bir türkçe çok tuhaf
-
Dün geceden kaydettiğim kareler.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Kıbrıs yıkılıyor derler medyada Oğuzhan..
Güzel yağışlar olsun inşallah.
aynen abi uyumadım zaten bu gece ayaktayım hala çok güzel şeyler kaydettim. Ben bu mevsimde bu derece aksiyonlu bir hava hatırlamıyorum efsane ötesiydi. Tam 2 saat boyunca nerdeyse her saniye şimşek çaktı abartısız söylüyorum. Hemde ne yıldırımlar gündüz gibi oluyordu hava. Ama yıldırımlar düştü sağa sola elektrikler gitti 4 saattir elektirk yok. Sabah güzel şeyler atacam nasipse.
-
-
Bir site vardı uzun yıllar yağışı,sıcaklığı vs gün gün kaydeden ve ay bittiğinde toplam yağışı ve sıcaklık ortalamasını aşşağıda veren.Sitenin ismi aklımda değil kısayolla giriyodum pc ye format atınca gitti.Kaydetmeyi unutmuştum çünkü.Bilen varsa atsın lütfen sitenin linkini.
-
yani belli bir site yok bir başka yerde yönetici paylaşmış bende aldım bu yani.
hmm anladım.
-
istanbul haziran ayı
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. istanbul haziran, temmuz ,ağustos ayları 1980 -2019 arası kayıtlar.
bu sitenin adı ne? mgm mi bu?
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. son 2 veya 3 aydır 1991 - 2020 ortalama sıcaklık ve yağışı baz alarak sonuç çıkartıyor.
neden bu şekilde bir değişim oldu bilmiyorum ..
1991 2020 ortalama sıcaklık 1981 2010 arasına göre daha sıcak.
Her 10 senedi bir 10 sene ileri gider çıktılar. Konumumdaki bir meteorolog söylemişti bunu bana. Buda yani 30 yıllık ortalamanın baz alınması dünya meteoroloji teşkilatının önerisiymiş. Birde şunu söylemişti ''30 yıllık ortalama artık pek bi anlam ifade etmiyor iklimler o kadar değiştiki bundan sonra 20 yıl üzerinden hesaplanmalı''. falan demiştiki bence doğru olan da bu. Düşünsenize son 6-7 senedir dünya en sıcak yıllarını yaşıyor ve 25-30 sene önceki yağış ve sıcaklık istatistikleri ortalamaya dahil edilince gerçek değerden ciddi anlamda sapma oluyor.
-
Modellere güzel şeyler yansıdıktan sonra yağış takibi yapmak son derece keyifli. Heleki bu mevsim için.Kıyılarda dahil akdeniz bölgesinin tamamı pazartesi gününden itibaren şiddetli yaz sağanaklarının etkisine girecek gibi. Üstelikte bu mevsimde genel olarak gördüğümüz sadece gündüzün belli bir kısmında görülen konvektif değil geceye sarkan yağışlarda söz konusu. Umarım değişiklik olmaz.Heyecanla bekliyoruz.
-
Deprem Tarihi:11 Haziran 2022.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 05.05'te Alanya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.
Sarsıntının, 14,20 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.
Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, AA muhabirine, depremin ilçede hissedildiğini belirterek, "İlçe genelinde deprem sonrası olumsuz ihbar almadık. Jandarma ve polis ekiplerimiz de sorumluluk alanlarında herhangi bir olumsuzluğa rastlamadı." dedi.