Oguzhan tarafından yazılan gönderiler

Whisper çok haklısın çocuk gibi hareket ediyorlar .

Çocukca hareketten ziyade provokatif hareket. Çünkü bunu planlayan türk tabibler birliği. Ve ttb ninde bağlantılarının dışarda olduğu zaten açıktır. Vede 1 numaralıda hükümet düşmanıdır. Zaten LGBT lileri her fırsatta savunan bir kurumdan farklı bir davranışta beklenemez.

Guzel bir anı olmuş ..14-15 yaşında bir kaç günlük not.

Merak oluyor belli bir zaman not tutuluyor..Sonra genelde hayat mücadelesine dalan insan unutuyor gidiyor, bırakıyor.

Sağ kenar kıt kanaatta olsa okumayı başardım Cat pat OGUZHAN :)

Eline sağlık

abi aslında daha çok var bunu sadece bir örnek olarak attım hatta 2004 den daha eski yıllarda var not tuttuğum tabi onlar ev taşırken falan kayboldu. Yani İlk başlangıç tarihi 90 lı yıllara kadar dayanıyor. son not tuttuğum tarihte 2013 sonrasında aynen dediğin gibi hayat mücadelesiydi derken vazgeçtik.

evet abi izmiirn yağışı fenaydı ya rizeye kafa tuttacak yağışa sahipti bak muğlada öyledir rakiptir yani ama izmire ne olduysa hayatını kaybetmiş malesef akdeniz köktenli sistemleri kaybewdince izmir öksüz kaldı hatta can çekişiyor durum ciddi

izmir belki son yıllarda durgunluk içinde olabilir ama istersen 80 yıllık yağış ortalaması al yinede muğlaya rakip olacak bir il değil. Arada belirgin fark var hemde yarı yarıyadan da fazla. Hatta dönemsel bazda (kasım-mart döneminde) muğla ve antalya türkiyenin en çok yağış alan illeridir.81 ilin içinde ilk ikiyi net şekilde paylaşırlar. Mesela aydınla kıyaslayabilirsin izmiri tam kafa kafaya giderler. Ama muğla ve antalya başka bir seviye.

vay bee 2002 dedin bana yetti.2000-2004 arası tabiri caizse akdenizin yağış açısından şaha kalktığı yıllardı. Özelliklede 2000-01 2001-02 ve 2002-03 sezonları gerçekten belkide tüm zamanların zirvesidir :-( evet doğru o zamanlar özellikle orta akdeniz kökenli yağışlı sistem ibaresi çok kullanılırdı. Gün gün not alırdım not defterine hava hadiselerini. Özellikle hava durumunda ntv bir başkaydı gerçekten. Hele o alarko carrier ve garfıeld temalı vede intro müzikli hava durumu çok başkaydı yaa ntv'nin :tepkisiz: genelde saat başına 5 yada 10 dakika kala çıkardı. Kurulurdum ntv'nin başına heyecanla beklerdim tam hava durumu başlaycak son dakika canlı yayın girerdi acayip sinir olurdum. Tabi o zaman internet yok bişey yok istediğiniz saat bakamıyordunuz hava durumuna. Tv de denk geldin geldin. e tabi çocuktukta öyle istediğimiz saat kumandayı alıp izleyemiyorduk hava durumunu. Ayrıca hava durumlarıda 3 günlüktü öyle haftalık tahminler falan yoktu. İşte olayı en güzel kılan yanıda buydu. Şimdi envai çeşit tahmin mesela bakıyosun 2 haftalık tahmine ufukta yağmur yok olayın heyecanı kaçıyor. Yağmur gözükse bile biliyosunki bir sonraki güncellemede o eriyecek heyecanı yine alıyor senden. Ama o zamanlar dediğim gibi hava durumları en fazla 3 günlük ve yağmur gözükmese bile acaba 4.cü gün yağmur gelirmi ve bir sonraki güncellemede 3 günlük dataya yağmur girermi diye nasılda heyecanlanırdık.

Herşeyin o ilk amatör hali çok başkaydı ya gerçekten.

hava akıl oyunu yapıyor insanlara . haziran ayında istanbul sıcaklık olarak dalgalanmasız bir haziran geçirdi sonuclar normallerde çıkacak artık değişmez. ufak sıcaklık düşüşleri haricinde genelde sabit sıcaklık seyrinde gitti yağışta pek yakalayamadığı için . 27 28 29 27 28 29 arada 30.. bu şekilde gittiği için insanlar çok sıcak olmayan bir haziran hissettiler.

fiziksel olarak evet haklılarda ama 30 gün boyunca 27 28 29 gitmesi yerine şöyle olsaydı 23 24 25 ve 32 33 34 dalgalı sıcaklık tarzında bir haziran geçseydi. bu seferde çoğunluk haziran sıcak geçti diyecekti

aslına bakarsan her 2 side aynı yola çıkıyor. .30 günlük ortalamaya baktığımızda ortalama sıcaklık 2 koşuldada aynı sonucu veriyor..

burda bizim tek avantajımız yakıcı sıcaktan kurtulmak ama ay sonu ortalamada sonucu değiştirmiyor.

evet doğru ay geneli normal altı geçse ama birkaç günde 33-34 ler olsa insanlar aaaa haziran ayı sıcak geçti falan diyecekler.Çünkü insanların aklında her zaman uç değerler kalır. Tabi hava tutkunları ve bu işi uzun zamandır takip edenler işin aslını anlar ama diğer kesim için sıcak geçti olarak kalır hafızalarda.

valla mgm ye baktigimiz zaman gece samsun atakuma hic yagis dusmemis

burda onemli olan esas nokta tam olarak bu sayacn kacta sifirlandigidir

senin attigin veriye gore yagis dusmus gozukuyor mgm ye gorede yagis dusmmeis gozukuyor //

yagissin istasyin haricinde yakin yerede dusmus olabilir tabi oyle bir durumda var klavye bozuk bu arada harfler farkli cikabiliyor

ben baktım tabloya 9 mm yağış gözüküyor atakum için ama tabi dediğin gibi yağış ölçer aletin nerde olduğu önemli. Ayrıca o attığın tabloda 00 mm gözüküyor ama o gündüzü gösteriyordur belli satten sonra yani içinden çıktığın gece dahil değildir diye düşnüyorum. Sıfırlama konusuna gelince bizim burda sabah 8'de sıfırlanır sayaç. Sabah 8'den ertesi gün sabah 8'e kadar düşen yağışlar toplanır. Ayın son günüde yani 30 yada 31'ini 1'ine bağlayan gece 12 den sonra düşen yağışlar yeni aya hesaplanır.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Samsun atakum WRF saatlik yagis wrfye gore bu gece yagis ;bekleniyordu sonuc 0 ogleden sonrada yagis vermemis

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

gece 1-2 sularında bir kütle geçti gözüküyor radarda belki sen kaçırmışşındır. Ayrıca mahalle mahalle bakmaya kalkarsak düşmez kalkmaz bir Allah noktasına geliriz. :)

MGM wrf nin beklediğinden daha az yağış olacak gibi.

Haritada her ne kadar geniş bi alanı aşırı yağış kategorisine koysalarda aslında wrf meteogram bölümünde en çok yağış bekledikleri yeri bile 80-90 mm ile sınırlı tutmuşlar. Mesela bu attığım grafik kastamonu/bozkurt gece güncellemesi.Ben ilçe ilçe baktım dün sabahtan beridir batı karadeniz genelini 50-60 mm ile sınırlı tutmuşlar wrf de.. Haritada batı karadeniz geneline aşırı yağış yani 100 mm üzeri sınıflandırması yapsalarda aslında wrf meteogram tahmininde bunu 50-60 mm ile göstermişler. Sadece En çok yağış verdikleri yerleri örneğin türkeli-bozkurt-inebolu hattına 100 mm ye yakın vermişler. Yani en çok yağış verdikleri yer bile wrf meteogram tahmininde aşırı yağış kategorisine girmeyecek düzeyde. Bakalım yarın rakamlar açıklansın ama wrf meteogram tahmininde bekledikleri yağış miktarı tamda tuttu diyebiliriz. Uzun yıllardır takip ediyorum belki 10 sene belki 15 sene ve mgm'nin wrf meteogram tahmini bana göre dünyada en iyilerden.

Bartinlica Caillou

Harici İçerik www.instagram.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

bu nası bir türkçe çok tuhaf (:

Dün geceden kaydettiğim kareler.

Kıbrıs yıkılıyor derler medyada Oğuzhan..

Güzel yağışlar olsun inşallah.

aynen abi uyumadım zaten bu gece ayaktayım hala çok güzel şeyler kaydettim. Ben bu mevsimde bu derece aksiyonlu bir hava hatırlamıyorum efsane ötesiydi. Tam 2 saat boyunca nerdeyse her saniye şimşek çaktı abartısız söylüyorum. Hemde ne yıldırımlar gündüz gibi oluyordu hava. Ama yıldırımlar düştü sağa sola elektrikler gitti 4 saattir elektirk yok. Sabah güzel şeyler atacam nasipse.