Oguzhan tarafından yazılan gönderiler

Bir site vardı uzun yıllar yağışı,sıcaklığı vs gün gün kaydeden ve ay bittiğinde toplam yağışı ve sıcaklık ortalamasını aşşağıda veren.Sitenin ismi aklımda değil kısayolla giriyodum pc ye format atınca gitti.Kaydetmeyi unutmuştum çünkü.Bilen varsa atsın lütfen sitenin linkini. :düşünceli:

istanbul haziran ayı

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

istanbul haziran, temmuz ,ağustos ayları 1980 -2019 arası kayıtlar.

bu sitenin adı ne? mgm mi bu?

birşey dikkatimi çekti mgm aylık sıcaklık ve yağış analizlerini 1981 2010 a göre yapıyordu ki dünya meteorojiside böyleydi.

son 2 veya 3 aydır 1991 - 2020 ortalama sıcaklık ve yağışı baz alarak sonuç çıkartıyor.

neden bu şekilde bir değişim oldu bilmiyorum ..

1991 2020 ortalama sıcaklık 1981 2010 arasına göre daha sıcak.

Her 10 senedi bir 10 sene ileri gider çıktılar. Konumumdaki bir meteorolog söylemişti bunu bana. Buda yani 30 yıllık ortalamanın baz alınması dünya meteoroloji teşkilatının önerisiymiş. Birde şunu söylemişti ''30 yıllık ortalama artık pek bi anlam ifade etmiyor iklimler o kadar değiştiki bundan sonra 20 yıl üzerinden hesaplanmalı''. falan demiştiki bence doğru olan da bu. Düşünsenize son 6-7 senedir dünya en sıcak yıllarını yaşıyor ve 25-30 sene önceki yağış ve sıcaklık istatistikleri ortalamaya dahil edilince gerçek değerden ciddi anlamda sapma oluyor.

Modellere güzel şeyler yansıdıktan sonra yağış takibi yapmak son derece keyifli. Heleki bu mevsim için.Kıyılarda dahil akdeniz bölgesinin tamamı pazartesi gününden itibaren şiddetli yaz sağanaklarının etkisine girecek gibi. Üstelikte bu mevsimde genel olarak gördüğümüz sadece gündüzün belli bir kısmında görülen konvektif değil geceye sarkan yağışlarda söz konusu. Umarım değişiklik olmaz.Heyecanla bekliyoruz.

Deprem Tarihi:11 Haziran 2022.Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 05.05'te Alanya açıklarında 4,1 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

Sarsıntının, 14,20 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, AA muhabirine, depremin ilçede hissedildiğini belirterek, "İlçe genelinde deprem sonrası olumsuz ihbar almadık. Jandarma ve polis ekiplerimiz de sorumluluk alanlarında herhangi bir olumsuzluğa rastlamadı." dedi.

Deprem Tarihi:10 Haziran 2022 Yer: Kıbrıs adasının güneydoğu açıkları. Açıklamada, bu sabah saat 04.40’ta Meteoroloji Dairesi’ne bağlı Lefkoşa Deprem İstasyonu’ndan yaklaşık 56 kilometre uzaklıkta orta şiddette meydana gelen depremin Richter ölçeğine göre 4,9 olarak ölçüldüğü belirtildi.

Yapılan ilk değerlendirmede depremin merkez üssünün 34.81 kuzey ve 33.92 doğu koordinatlarında, yaklaşık 30 kilometre derinlikte Larnaka açıklarında (deniz) meydana geldiği kaydedildi.

Yönetimden herkes ,Rastgele kim online ise onaylıyor

Öncelikle kesinlikle amacım bir tartışma çıkarmak değil ama bir eleştirim var. Kaldıki zaten 1.5 yıldır bu forumdayım bugüne kadar tek kelime birine kötü bi sözüm olmadı neyse. Eleştirim şu bu kadar kişinin yorum onaylama yetkisine sahip olması bence sağlıklı değil. Hatta yorum onaylama olmasıda çok doğru değil çünkü bu bir adaletsizliğe sebep oluyor. Mesela dün benden sonra yazılan yorumlar onaylanırken benim 2-3 kelimeyle hiçbir kötü bir şey barındırmayan yazdığım bir yorum uzun süre onaylanmadı. Bir süre öncede yorum onaylama yetkisi olan biriyle ufak bir tartışma yaşamıştım ve kendisi bana istediğini yazıyor benim ona verdiğim cevaplar ise onaylanmıyor. Bu hiç adaletli değil. Bu yüzden bu onaylama yetkisi bence olmamalı yada futbol konusu kapatılmalı. Ha küfür yada kötü söz kullanılacak diye onaylama yetkisi bulunduruluyorsa o zaman küfür eden bir kez ciddi uyarılır yada ağır bir şey söylemişşe ceza alır süreli yada süresiz. Bu uygulama daha sağlıkla bence.Dediğim gibi diğer türlüsü adaletsizliğe neden oluyor. Neyse ilk kez bu kadar uzun yorum yazdım bu forumda çünkü bu mesele biraz canımı sıktı.