Oguzhan tarafından yazılan gönderiler

Basra kurutma makinası iş başında. :) Bugünler yine basra sıcaklarının etkisine girdik.Ama basra sıcağının da iyi bir yanı var.Oda nem oranını düşürmesi. Çünkü bizim coğrafyada zaten yazın nerdeyse hiç yağmur yağmıyor. Boşuna yüksek nemle daha çok bunalmanın alemi yok :) Bu arada temmuz ayıyla ilgili unutamadığım bir yıl vardı. Oda 2006 dır.4-5 ve 6 temmuzda 3 gün arka arkaya öğleden sonra ve akşamları ada genelinde şiddetli sağanaklar olmuştu. Lise son sınıftım. hey gidi hey o günden sonra temmuz ayında böyle bir yağmur hiç görmedim. Hatta nerdeyse hiç yağmur görmedim temmuzda o yıldan sonra. Neyse istisnalar kaideyi bozmaz. Basra kurutma makinası tam gaz devam.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Bölgenin iç kesimlerinin aldığı yağışı doğrusunu söylemek gerekirse beklemiyordum. En azından bu kadar beklemiyordum. Beklentimizin üzerinde gayet güzel bir Haziran ayı geçirdi bölgenin iç kesimleri. Ancak haritadan da göründüğü üzere, Bölgenin doğusu, olağanüstü bir kuraklıkla boğuşuyor. Durumun belki tam farkında olmayabiliriz. Ama Nisan ayından beri bölgenin doğusuna bir gram yağış düşmedi. İş çok ciddi boyutlara ulaştı. Allah sonumuzu hayır etsin....

evet güney ve doğu için çok vahim bi durum. Ve dahada acısı şunuda belirtmek gerekirse özellikle en doğusu için erzurumdan hakkariye kadar bir hat çizecek olursak bu hattın en çok yağış aldığı dönem mayıs ağustos ayları arasında. Allah sonumuzu hayır etsin ama ben gelecekten çok umutlu değilim. Sanki kuraklık bu bölgelerin kaderi olacak gibi.