Samsun nasıl bu guncelemede
850hpa ve 500hpa soğukları gayet iyi yağış konusu hakkında beklemek lazım
ecmwf de bi güncellensin ,sistem tam net değil hala .
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSamsun nasıl bu guncelemede
850hpa ve 500hpa soğukları gayet iyi yağış konusu hakkında beklemek lazım
ecmwf de bi güncellensin ,sistem tam net değil hala .
Ah Gfs ah vallahi kazandığın savaş yok ya
Fazlasıyla var.
ama bu sistemde baştan tökezledi sonrada yavaş yavaş döndü işte...
takılmayın bu sisteme önümüzdeki sistemlerin akıbeti çok önemli.
2015 sistemini bilen bilir ona göre takip ediyorum
Hatırlatma ,anısı var
öglen sinyalini vermişti arkadaşlar,beklenen bi senaryo idi. bu sistemde büyük beklentilerle girmeyin dedim.
Yaşa gör sistemi sürprize açık tadımlık bir sistem.
ilerisini kaybetmemek cok önemli bunun potansiyeli zaten düşüktü.
Sistemi gfs öngördü bunu uzatmaya gerek yok dediğiniz gibi eğer ki geçmiş çıktılara daha dikkatli bakarsanız hangisi daha önce salınım yapmış görürsünüz ha uğraşmak istemezseniz sohbet kısmına ben atayım size.
Hocam sizin görüşünüz bu olsun 4 gündür istikrarlı bir şekilde aynı şekil gösteren
bilmedi , gfs bildi sizin dediğiniz olsun ne diyim. sistemi bilmek demek istikrar demek ona bakarsak 6 aylik model oda sistemi araştırsak belkide kasım ayında gördü..
herkesin görüşüne saygım var ,uzatmak istemiyorum keyifli forumlar....
12 ocakta kopup kopmaması mı yoksa batı ya da doğuda olmasına mı bakayım ?
Direk 13 ocak görüntüsü bak sistem hangi bölgede diye , uzatmak istemiyorum kısacası sistemin şuanki görüntüsü ecmwf verdi . Tek bilemediği detay ulll kopması oldu ki halada koparmıyor ecmwf fark bu sadece...
ull kopsada kopmasada sistemi ecmwf bildi bu benim görüşüm burda gfs i kötülemiyorum hatta ecmwfden daha çok seviyorum, ama sonuç ortada.
Biz aynı güncellemelere bakmıyoruz sanırım
Yanlış bakıyorsunuz galiba .
Gfsin arşivlerini girip 8 ocak 2022 bakın bakalım sistem nerdeydi diye görüntüyü paylaşırsanız sevinirim.
Ben hala ecmye döndüğünü düşünmüyorum
Zaten dün döndü marmama balkan hattına veriyodu sistemi nerdeyse her güncellemede hep doğuladı. ecmwf ise nerdeyse hiç değişmiyor aynı sinoptigi sunuyor ve gfs bu güncellemede yukardan bağlantı kopmayabilir sinyalini çok yükseltti . akşam dahada dogulamasi muhtemel.
çok kritik bir noktaya geldik ecmwf ya tüm modelleri kendine çekecek yada rezil olup kalacak ortada gfs kazanacak benim görüşüm ecmwf kazanacak çünkü gfs tam ona benziyordu son anda ull yi koparttı
Çekti zaten sistemi ecmwf bildi detayları kaldı.
ull işini gfs çözüyor gibi ama genel hatlarıyla sistemi evmwf bildi .
Ecmwfye benzemek için kırk takla attı en son orta karadenizde bıraktı, makul bir görüntü.
akşam mutabık olsunlar artık, ilerisi göremiyoruz burdaki farklılıktan dolayı .
Salih61 hocam hislerime güveniyorum 13-14 sisteminde havadada olsa kar görürüz gibime geliyor sonrası zaten aşırı bir aksiyonlu güzel görüntüler amaya başlarız 15inden sonra
Aslında 13 14 sistemi marmaraya gitse ilerisi için bizim için daha iyi olur.
sistem Doğulu olduğundan sonraki gelen sistemler kafkasa kaçıyor.
Ama bu sistem marmaraya inmeyecek 3 gün önce de dedim yine diyorum en kötü ihtimal batı karadenize iner
Bu sistemi ben hiç önemsemiyorum , tad tuz vermez.Bu bölgeye yakışan bir sistem bu sene inecek buna inanıyorum...geçen sene batı bölgeler aldı bu sene bu bölge alacak kralından bir sistem.
Önümüz için bir değerlendirme yapacaktım gfs bütün dengemi bozdu. Ama şunu söyleyebilirim bu sistemden sonra potansiyeli büyük SİSTEMLER var...
gfs de ögle dogulatir, 500hpa İstanbul diyagramında sırıtıyor .
ECM akşamdan daha batılı geliyor hadi kopar onu oradan
Koparsa orta ve doğu karadeniz gömülecek ama zor Yukardan bağlantı kuruyor.
farklı bir konuya yöneticiler taşıyabilir.
Gem , ukmo ,ıcon Doğulu
gfs batılı
ecmwf bekleniyor ...
bu arada gfs e benzeyen bir model hala tek başına.....