ilginç gfs tam toparlarken tekrar dönmesi saçma oldu. eğer ecmwf yi bu güncelde yanına çekemezse takip edilmez. Kısa vadede bu denli dönüşler modelin kalitesi düşüyor demektir .
Ecmwf gfs e uymassa bu kış ecmwf ile devam edeceğim.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturilginç gfs tam toparlarken tekrar dönmesi saçma oldu. eğer ecmwf yi bu güncelde yanına çekemezse takip edilmez. Kısa vadede bu denli dönüşler modelin kalitesi düşüyor demektir .
Ecmwf gfs e uymassa bu kış ecmwf ile devam edeceğim.
küçük sistem karadenizin olsun büyük sistem Allah'ın izniyle bizim olsun.
Genelde tam tersi oluyor Karadeniz kıyıları rekor üstüne rekor kırar ama neyse.
minik minik doğuluyor gfs. Ull bırakmazsa yarın şaşırmam...
21 ocak doğu karadeniz adınada iyi mi öyle gözüküyor sanki
Gfs in görüntülerinr göre çok güzel , vade uzun takip gerekiyor.
efsanekar ecmwf gösterdi ilk hatta direk ülke sistemi vermişti ,akşam güncellemsydi. sonra kafkas doğu karadaniz hattında dolaşti
Tabi bu modelde çok oynadı ama istikrar ve her güncellemsi birbirine benzemesi bakımından bu sistemi kazanan benim için Ecmwf ..
Sizin için eve geçtiğimde eski güncellemeleri tek tek inceleyeceğim ve bu sistemi ilk gösteren modele bakacağım 👍🙂
Kolay gelsin.
aslında sabah ile öğle gfs arasında fark var. Soğuklar marmara konumlu iken batı karaedenize kaydı 200 -300 km doğulama oldu.
Ecmwf benzemeye yeşil ışık yakmış fakat gfs siklonu koparıp indiriyor ecmwf ise sürüklüyor ikisin ortası olacak muhtemelen.
Çok geç kaldılar mutabık olmak için...
Burdan anlayacağımız siklonlu sistemler 36h kadar değişebileceğinin örneğini görüyoruz.
Son dakika golü yemek istemiyorsanız sevinmeyin bu iş yarın sabaha kadar uzayacak gibi görünüyor.
Hala modeler tam mutabık değil. Emmwf bakalım napacak
Her çıktısı farklı mı ? 😂 Bu güne kadarki bütün çıktıları aynı sadece bugün 300 km kadar doğuladı ve yine indirdi sistemi.
Hala bugüne kadar diyorsun ben zaten bu sistemden BAHSEDİYORUM KARDEŞİM
gfs neydi ne oldu 2 günde. Ecmwf sistemi bildi detayları kaldı şimdi....
Ecmwf daha mı tutarlı ?
En son geçen sene bakıldığında 144 e kadar modeller arasında aynı tutarlılık vardı .
Geçen sene den mi bahsediyorum acaba ????????????
bu sistemden bahsediyorum gfs in her çıktısı farklı çıktı neredeyse
Son gfs göre Karadeniz ne durumda acaba
Öğlene göre daha iyi ama ecmwf sistemi daha tutarlı gösteriyor. ecmwf yi bekleyelim
gfs an itibariyle kaybetmiştir 3 güncellemede sistemi nereye kadar taşıdı gece dahada doğulayacak.
Dansöz gfs
Dün akşam demiştim gfs gibi gelmeyecek diye , sıra ecmwf de bakalım napacak
Çok heyecanlı..
aslında sabah ile öğle gfs arasında fark var. Soğuklar marmara konumlu iken batı karaedenize kaydı 200 -300 km doğulama oldu.
Ecmwf benzemeye yeşil ışık yakmış fakat gfs siklonu koparıp indiriyor ecmwf ise sürüklüyor ikisin ortası olacak muhtemelen.
Çok geç kaldılar mutabık olmak için...
Burdan anlayacağımız siklonlu sistemler 36h kadar değişebileceğinin örneğini görüyoruz.
Son dakika golü yemek istemiyorsanız sevinmeyin bu iş yarın sabaha kadar uzayacak gibi görünüyor.
İnatçı gfs 40 ıncı saatlerde dönmedip, resti çekti.
Akşam artık mutabık olsunlar bu kadar kavga yeter barışın artık sistem 48h girdi
cografyaciburak model olarak uzun vadede benimde takip ettiğim bir model değil ama gelecek sinoptik desen icon ve geme benzer olacağını düşünüyorum.
Bodoslama marmaraya iniyor , tepki ab yok azorun hareketi bu görüntüyü vermez .
Benim düşüncem kuzeyden sıyıran marmara hattına -10, yakın bir soğuklar bırakıp gitmesi yönünde
Tabi ben amatör bilgimle bu yorumu yapıyorum siz daha detaylı bir şekilde zaten belirtiniz az önce