Salih61 tarafından yazılan gönderiler

Bu tarz sistemlerde Sinop daha bir şanslı oluyor sanki.Batıdan gelen kar yağışını alıyor hem güzel dek alıyor sonrasında yağış doğu'ya kaydığında yeniden iyi yağış alıyor bazen tam ortada olmak artı kazandırıyor😂 sizin düşünceniz nedir Sinop ile ilgili.

Samsun ordu ve sinopun doğusu karadenizin yağış anlamda en şanssız bölgesidir doğuda ise trabzon ve ona yakın çevre ilçeler , buna neden olan birçok faktör var

Bu sistemde sinpopun batısı yağış anlamda gayet iyi

Ama eski ve gelen çoğu sistemde batı kardeniz 80cm doğu karadeniz 90cm alırken samsunun 20 sinpopun 30 alıyordu

Soğuk olarak ama tam tersi karadenizden inen sistemlerde en soğuk bölge sinop oluyor

Tahminci arkadaşlar Trabzon'un doğusu 300m ne olabilir ? Eğer şimdiden ufak bir tahmin yapabilirseniz yapar mısınız

Sahil için cıvık bir kar örtüsü 250 300m üstü yağışı akşam saatlerinde yakalayan bölgeler an az 5cm olur. Trabzonun doğu ilçeleri için geçerli (of Sürmene araklı).

Trabzon merkez rüzgar yönü önemli olduğundan pek bişey söylemek doğru olmaz ama sahillerde her bölge havada kar görebilecek desek yanlış olmaz.

Yağış ve soğuk akşam saatlerinde rize ve Artvin kıyılarında etkili olacağından bu bölgeler çok daha şanslı konumda sahillerde tatminkar örtü olacağını düşünüyorum.

Trabzon a 1 cm tutsa geçen seneyi eler 😅

Şuan gelecek sistem geçen sene ile benzer olacak .

eğer Şansımız var ise soğuk ile yağış çakısir seyirlik kar yağışı olur bundan fazlası zor görünüyor

144 saat daha var iyi yada kötü gelişmeler olması muhtemel

Bu bölge 2016 2017 kışı aldığı kar yağışı hala hafızalarda neden tekrarı olmasın

-1 ile kar yağdığını biliyorum üsküdar sahile. Balkanlarda soğuk çekirdek olduğu takdirde "Karayel" ile 850hpa da -0.1 olması yeterli kar düşmesi için.

Mesele karadeniz sıcak olur rüzgar yönü poyraz olur 850hpa da -10 bile kar yapmayabilir sahillere.

Ben şahsen hiç görmedim mümkünse 850hpa da -1 ile yağan kar yağışının görselini yada hangi sistem olduğunu söyleyebilimirsiniz ?

850 soğuğu yetmez Vs yorum yapanlar rüzgar yönü yer sıcaklığı gibi etkenlerde çok önemli.Mesela -4 Karayelle İstanbul’da kar yapabilir

-4 sahillerde yağması imkansıza yakın , grapuel yağış düşebilir sadece . senin dediğin -8 +karayel ile olur. Kar yağışı için en az-10 gereklidir ve güzel şekilde örtü için -12 üzeri olması lazım 850hpa.

Eee bu yenemeyeceği anlamımı taşıyor? Trabzon yenilirse bu gibi takımlara yenilir

Bu yoruma TS li olarak katılırdım geçen seneye kadar ama Abdullah hoca bu sorunu çözdü. öne geçtiğimiz maçı vermiyoruz yada geri düşsek bile toparlamayi bilen , oyuncularının arasında bağ kuvvetli bir hoca var. Cezalı ve sakatlıkları biten oyuncuları düşünürsek ve oynadığı futbola bakarsak rahat bir galibiyet geleceği aşikar

Arkadaşlar burası hava olaylarının takip edildiği bir platform burada arkadaşlar spor da konuşulsun diye bir konu açıldı ama burada taraftarlık yapıp birbirimizi kıracak dökecek sözlerden uzak duralım lütfen

Futbol ahlakına hatta insan ahlakına karşı olan bi durumu belirttim ama destek veren , normal gören oldu.geçmişten örnek göstererek konuyu farklı boyuta farklı yere çekenler var ne yazık ki