Bu görüntülere göre ilk önce karadenizi ihya eden sistemler ay sonu gibi balkan marmara hattına bir bomba iniyor
Salih61 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Neye göre doğulu gelecek?
Hemen söyliyim sistem arkasından gelen bi sistem daha var o baskıyı gfs geç veriyor. ondan ötürü sistem güneyli dalıyor buda batılı gelmesine yol açıyor. Arkasından gelen sistem çok güçlü asıl takip edilecek olan o .
23 öncüsü olarak düşünün.
-
Bol takipli günler yaklaşıyor inşallah
Hem de nasıl uykusuz geceler bizi bekle . Bu kadar sistem sıyırıp gidemez , modeller düzeliyor yavaştan.
Yüzümüz gülecek bu sene
-
23 sistemi daha Doğulu gelecek bu fazla batılı çıktı bakalım akşam napacaklar.
sinoptik bu olunca sürekli sistem akıyor ülkemize.
-
2 derece de kar yağdığını ben hiç duymadım duyan var mı
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. 7 ye 2 gösterip yağdığını bıliyorum
500hpa daki ciddi soğuma 850hpa dan önemlidir
Kar yağması için 850hpa da -10 olması gerekmiyor.
Bir sitemi etkileyen birçok etken var. Rüzgar nem ,kütle oluşumu ,deniz etkisi tepki ab ler be birçok detay daha . Boşuna demiyorum bu sistem farklı ve ilgi çekici olacak diye
-
Soru ve cevapları ilgili konularda yapalım arkadaşlar.
Model paylaşım konusu burası
Güzel güncelleme olması dileğiyle
-
Cerkes55 hocam hayırlı uğurlu olsun
-
Hocam bafra bu sistemden faydalancakmı
Salih61 yarın akşam bu aksiyonu görebilecek miyiz? Veya sabahmi
En çok doğu karadenizin doğusu ve Trabzonun batısı ile ordu arası etkilenecek gibi duruyor.
Yarın öğleden sonra aksiyon başlıcak
Tam olarak ne derece etki yapacağını kestiremiyorum arkadaşlar...
Fevzi Burak hocam sizin düşüncelerini ben merak ediyorum
-
Hocam 500hpa nin etkisi sıcaklığa olmaz mı -8 girse bile 500hpa -38 civarı bu sistemden daha etkili olacağı aşikar Sürmene yine diğer ilçelere nazaran cılız biseyler aldı
Zaten var ki örtü bekliyorum. 850hpa zayıf ama üst katman çok soğuk buda beni 2 gündür epeyce heyecanlandıran bir sistem olduğunu belirttim.
Çok nadir 500hpa bu değerlere iner.
-
Günaydın sevgili forum ailesi
Öncelikle bu sistemde beklentimi söylemiştim. havada kar yağışın kuvvetli olduğu yerde cılız bir örtü olur dedim öylede oldu.
Mgm 5 -10cm verdiği kalınlığı çok abartıliydi...
Hafta sonu sisteminde az da olsa iyiismeler devam ediyor.bu sistem direk bölgemize indiğinden yagis sorunu olmayacak ama 850hpa zayıf. Ben bu sistemde Trabzonun batısı ile sürmene Artvin arasının örtü oluşacagani düşüyorum...
Grapuel rüzgar oraj kar ne ararsan var , 850hpa da -10 olsa idi sahil yolunu
kapatırdık , hayırlısı bakalım yaşayıp göreceğiz
-
Geri al, geri al . Ne güzel yağıyordu 😂
O Kütleleri aldım senden 😂
Sana yenisi geliyor
-
Kimin gözü kaldıysa durdu 😂
Benim kalmış olabilir beklıyorum 30 dkdir o Kütleleri
-
Hocam bizede bı değerlendirme yapar mısın bulutlu hava çekiyoruz 😁😆
Radar hala dolu ve Kütleler karaya hareket ediyor zamanı olan radar takibi yapıp bekleyebilir, konumuna Kütleler ulaşacak gibi görünüyor
-
an itibariyle Trabzon ofta da yoğun kar yağışı başladı Kütleler bizede ulaştı bwkalim ne kadar sürer
-
Çok güzel yağıyor
O hatta 20 dk dir kütle güzel vuruyor... arabalar felan bembeyaz olmuştur muhtemelen.
hayırlı olsun , havada bile olsa gördüm dersiniz artık