Çok teşekkür ederim
Ne demek. Bu bizim görevimiz. İstediğiniz zaman sorularınızı iletebilirsiniz. Ayrıca bu gece önümüzdeki sistem ve uzun vadeye yönelik paylaşımım olacak. Takipte kalın?
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturÇok teşekkür ederim
Ne demek. Bu bizim görevimiz. İstediğiniz zaman sorularınızı iletebilirsiniz. Ayrıca bu gece önümüzdeki sistem ve uzun vadeye yönelik paylaşımım olacak. Takipte kalın?
Bizim karşı mahalle yine kar alıyor. Çalışıyor mahalle beyler ?.
CAN ecmwf ens i paylaşacak mısınız acaba?
O şuan net değil. tepki absi doğu akdeniz civarında patlamasını bekliyoruz bölge bundan iyi şekilde faydalanır ben yağış sııntısı çıkacagını zannetmiyorum.
Kilise kadar inen kar yağışı Hatayı sıyırarak bölgeyi terk ediyor ☹️??
Ecm ve gfs düne göre çok daha iyi konumda.Geçenlerde dediğim gibi soğuk girişi 16-17-18 civari bu tarihlerde kar ihtimali çok yüksek.Ancak biraz daha arttırmasını istiyoruz ki kar sınırı düşsün.
Yağış sıkıntısı olacak gibi değil mi?
Kar haritası muazzam çıkacak
Boş yer var kesin . ??.
Yine değişik bir senaryo denemesi...
Önümüzde 1 hafta var. Bu bölge sürprizleri çok sever. Geçen sene 11 Şubat sisteminden de hatırlarsınız belki. Bunu söyleyelim şimdilik. Detaylar yarın gece.
Valla seyirlik yağarsa bile bizi çok mutlu eder. Bekleyip göreceğiz. Takdir Allah'ındır.
Angora biliyorum abi. Bir arkadaşım bahsetti oradan da. 35 yıllık yaşamında seyirlik kar bile görmedim diyor. Ya 1 ya 2 kere görmüş
Tarihinde çok sınırlı sayıda kar alan Osmaniye için GFS ihtimal vermiş
Biz minimum beklentide olalım ama beklenti içine girmeden de olmuyor ?
erdemuz0 öncelikle merhaba. Kahramanmaraş da diğer Doğu Akdeniz şehirlerimiz gibi, daha doğrusu tüm Türkiye gibi kurak bir süreçten geçiyor. Yağışlarımız yüksek ihtimalle haftaya çarşamba gibi yağmur olarak başlayacak. Perşembe ve cuma da devam edecek. Cuma gecesi şu anki çıktılara göre sıcaklık sorunu yaşamayacak. ECMWF verilerine göre yağış Kahramanmaraş'ta cuma gecesi karla karışık yağmur ve kara dönecek. Cumartesi günü de devam edecek. Henüz örtü için konuşmayız. Çünkü GFS aynı fikirde değil. Daha soğuk bir çıktı vermiş. Ancak yağışı çok erken çekmiş. Benim şahsi fikrim en kötü ihtimalle Kahramanmaraş ve Hatay en kötü ihtimalle havada kar göreceklerdir. Rakım olarak şanslı durumda olan Kahramanmaraş için örtü ihtimali de yüksek ihtimal olarak öngörüyoruz. Başka merak ettiğiniz bir nokta var ise sorularınızı elimden geldiğince cevaplarım. Detaylı paylaşımın yarın gece yarısından sonra olacaktır.
Merhaba,
Kahramanmaraş için kar öngörünüz nedir. Rakım 1000+ güzel bir örtü oluşabilirmi, çok kurak bir dönemden geçiyoruz inşallah iyi sistemle bu kuraklık son bulur.
Size hemen dönüş yapacağım.
Gelecek sistem Mersin’ i yağış ve sıcaklık bakımından nasıl etkiler ,Toros dağları iyi kar alır mı ?
Selamlar. Bu bölge ile ilgili tüm sorularınızı bana bu başlık altından iletebilirsiniz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Mersin'de sıcaklıklar önümüzdeki süreçte 20 derecelere dayanıp ardından kademeli düşüşler yaşayacak. Önümüzdeki hafta çarşamba günü yağışlı havanın cuma akşamı ve cumartesi ise soğuk havanın bölgemize giriş yapmasını bekliyorum. Mersin için kar ihtimali maalesef çok çok zor. Sistem o kadar güçlü görünmüyor şu an. Ancak 10 gün gibi bir süreç olduğu için kesin konuşamıyoruz. Ancak Toros dağları gelen tüm yağışı kar olarak alacaktır. ?
Meşhur Trakya boşluğu yok desene Ömer.?. Teşekkür ederim