Sahutt tarafından yazılan gönderiler

The content cannot be displayed because it is no longer available.

Evet dostlar. Hepinize selamlar. Önümüzdeki süreç hakkında ufak da olsa bir bilgilendirme yapalım. Bu görseldeki, bölgemizde önümzdeki 10 günlük süreç içerisinde beklenen toplam yağış haritası . Havalar bölgemizde pek durgun bu günlerde. Bu süreç ay sonuna doğru kırılacak gibi bir görüntü var şu an modellerde. Bu elbette değişebilir. Ay sonu ülke genelinde serin ve yağışlı bir hava almamız olağan görünüyor. Bu sistemi Batı Avrupa'ya kaçırmak da olasılıklar içerisinde. Elbette bu sistem bölgemizi nasıl etkiler? Neler yaşanır henüz kesin bir şey söylemek mümkün değil. Ancak bölgemizde bir kar beklentisi oluşmamalıdır. Bölgemiz kıyıları zaten çok zor kar alan yerlerdir. Bu durum Isparta, Burdur ve Kahramanmaraşı kapsamıyor elbette. Buralar ve yüksek kesimler ay sonuna doğru nihayet ilk kar yağışını alması muhtemeldir. Sıcaklıklarda ise bölgenin doğusunda bir kademe daha düşük olmakla birlikte öğlen saatlerinde ılık. Gece ve sabah saatlerinde serin. Bölgenin doğusunda bir kademe daha serin olması beklenmektedir. Vade yaklaştıkça sistemleri daha detaylı konuşabiliriz. Hepinize iyi bir hafta sonu diliyorum. Sorularınız varsa buradan sorabilirsiniz elbette. Detaya girmeden cevaplamaya çalışırım

SnowTime saygı duyarım söylediklerine. Ancak herkesin farklı bir inanışı var. Elbette yağmur yağması veya kar yağması için ne kadar şart var, neler olması gerekiyor vs. Bunları görüyoruz. Ancak insanlar yağmur duası ederek Allah'a sığınıp bu nimetini insanlardan esirgememesini diliyorlar. Ben bu duayı etmedim. Ama hangi kötü durumda olursak olalım, allahım sen yardım et, Allah korusun, Allah bağışlasın, Allah beterinden korusun... bunun gibi birçok duayı günlük yaşantınızda sıkça kullanıyoruz hepimiz. Her iyi şeyin olmasını istediğimizde, kötü bir şeyin olmamasını istediğimizde Allah'a sığınıyoruz da, Allahın nimetlerinden birini istediğimizde neden bu kadar farklı karşılıyoruz?

Yeryüzünde gezip bir bakmadılar mı, kendilerinden öncekilerin sonu nasıl olmuş? Halbuki onlar, bunlardan daha kuvvetliydiler. Ne göklerde ve ne de yerde hiçbir şey Allah'ı aciz bırakamaz. Çünkü o her şeyi bilendir, her şeye kâdir olandır. (FATIR/44)

Din ile çok bir alakam yoktu açıkçası. Ama insanın kendini sorgulaması, yaşamı sorgulaması ve bir sürü şey bu merakı doğurdu bende. Çok araştırdım. Kur'an-ı kerimi okudum. Bir sürü din ile ilgili olan insanla sohbet ettim. Ve şuna kanaat getirdim.