Sahutt tarafından yazılan gönderiler
-
-
Teşekkür ederim ustam geçen sefer aramızda bir kırgınlık olduysa kusura bakma tekrardan
Estağfurullah abim olur mu öyle şey. Aklımda bile değil. Biz aileyiz.
-
Arkadaşlar merhaba bugün itibariyle forumu bırakıyorum sadece forumu değil tüm hava işlerini bırakıyorum bu forumdaki 5.yılımdı ve bu güzel yolculuğumun sonuna geldim birlikte çok güzel günler geçirdik çok model takip ettik güzel sohbetler yaptık benden yana herkese hakkım helaldir ve herkese teşekkür ediyorum umarım nice sağlıklı güzel ve karlı yıllar geçerirsiniz geçiririz hoşçakalın
Hakkımız helaldir tabii ki de soğuk geliyor diye öyle bırakıp gitmek var mı Ömer ?
Önümüz bahar -
Athena wriscuttern Snow Hound hayırlı olsun dostlar ❤️
Hayırlı geceler herkese
-
Valla ben her yerin tahminlerini yapmak istemem sonra az olur çok olur kimseye ümit vermiyeyim 😀
Yurdun önünde 25 cm kar isterim ona göre
-
Cumartesi akşamdan pazartesi sabaha kadar da aralıklarla kar olacak yarın ya da Perşembe günü yayında 😀
Onu bekliyorum o yüzden tarih belirttim. Hadi inşallah onda da cm tahmini senden gelir hocam
-
DOĞU ANADOLU BÖLGESİ
Sistemin en çok etkileyeceği yerlerden biri olan Doğu Anadolu bölgesinde beklenilen ortalama kar yağışları aşağıdaki gibidir.
Elbette doğudaki vatandaşlarımız bu soğukların önlemlerini mutlaka almışlardır. Fakat beklenilenden çok düşük sıcaklıklarla karşılaşılabilir doğuda. Çok dikkat etmek gerekir..
Elazığ 16-25 cm
Tunceli 15-20 cm
Erzincan 18-22 cm
Erzurum 30-40 cm
Muş 80-100 cm
Ardahan 20-25 cm
Kars 20-25 cm
Ağrı 25-35 cm
Iğdır 8-20 cm
Van (bazı kesimlerde çok değişkenlik var.) 20- 60 cm
Hakkari- Şırnak 40-70 cm
Ayrıca gece sıcaklıkları sıfırın altında 15-30 arasında değişkenlik gösterecektir. Bazı kesimlerden -35 40 değerleri duyabiliriz
-
Hocam malatya da cuma günü yağış beklenmiyor acaba yarın akşamdan itibaren kar başlar mı?
Yarın gece uygun görünüyor
-
SİSTEM ANALİZİ
Akdeniz Bölgesinde de bu sistem aslında kar koşulları oluşuyor. Hatta son yıllarda bu kadar soğuk hatırlamıyorum.
Fakat maalesef ilk etaptaki yağışta bölgede yağış ve soğuk çakışmıyor.
Ama ayın 20'sinden itibaren sıcaklıklar kar değerlerine rahatlıkla inebiliyor sahillerde dahi. Bakalım 22-23 ü gibi Suriye'de öngörülen alçak basınç 100 km kuzeyli hareket ederse -ki etmesi çok muhtemel umut vermek için söylemiyorum- kar yağışları kıyılarda dahi görülebilecektir. Hatay-Osmaniye- Adana ve küçük bir ihtimal Mersin için. Bilginiz olsun. Modelleri sıkı takip etmek gerekir. Ama şunu söylemeden noktalayamam. İhtimaller yüksek değil. Umutlanmadan takip yapmak gerekir -
Güneydoğu Hava Tahmini
Güneydoğu geneli de ayın 20 si öğleden sonra ve akşam saatleri itibarıyla soğuk havanın etkisi altına girecek. Özellikle Malatyadan başlayıp yağışlar kara dönecek. Kar detaylarından önce kuvvetli soğuklardan dolayı oluşacak şiddetli don ve buzlanma konusunda uyarımızı yapalım.
Ayın 20'si ve 21'i için bölgede kar beklentileri
Malatya 20-25 cm
Adıyaman(yağışın sonları) 1-5 cm
Şanlıurfa - (Siverek civarında geçişler olabiir)
Diyarbakır 3-8cm (Kuzey kesimleri 20+)
Bingöl 50+cm
Bitlis 40+cm
Batman 6-15 cm
Siirt 25-30 cm
Gaziantep 0-3cm
Kilis 0 cm -
Hataya kar ikonu koymuş 🫣🫡
-
-
-
-