Ecmwf ye benzemeye başladı her zamanki gibi
Bu sene böyle, modeller en olumsuz senaryoda toplanıyor. Model takibi bu kadar yoran bir kış hatırlamıyorum.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturEcmwf ye benzemeye başladı her zamanki gibi
Bu sene böyle, modeller en olumsuz senaryoda toplanıyor. Model takibi bu kadar yoran bir kış hatırlamıyorum.
0 rakımda 5 cm kar görülse yeter tatmin eder bizi
Benim açımdan bu ihtimal 0.
Aydiner vesilesiyle ben de kendimden bir ekleme yapayım. Özellikle foruma katıldığım ilk dönem hem çok sabırsızdım hem de hayatımın kötü dönemlerinden birini yaşıyordum ve şu andan geçmişe baktığımda bence çocuktum.
Burada yaptığımız sistem takipleri, sohbetler, bazende sadece yazılanları okumak ve yeni şeyler öğrenmek, en önemliside birileriyle aynı frekansta olduğumu hissetmek içime tatlı bir huzur veriyordu. Çünkü buradaki herkes benimle aynı hobi çevresinde toplanmıştı ve sürekli bana farkında olmadan bir şeyler öğretiyordu. Öğrenmenin sonsuz olduğu bu hobide kendimi kocaman bir bilgi havuzunun içerisine attığımda, kafam o kadar çok doluyorduki gerçek hayatın bana katmaya çalıştığı olumsuzlukları unutuyordum. Hem sevdiğim şeyi öğreniyordum hem de gerçek hayatla bağlantılar kurarak beynimi rahatlatıyordum.
Bu hobi herkese farklı şeyler kazandırmıştır, benim en büyük kazanımım kimilerine garip gelecek olsada şu şekilde;
Kontrol edemediğim şeyler için kafa yormamalıyım.
Hayatımda şu an olan veya olmayan çevremdeki herkese bu kazanımımı aşılamaya çalışıyordum. Bu biraz tadını beğendiğin bir yemeği başkasına önermek gibi "bana iyi geldiyse onlarada iyi gelir" diye düşündüm. Belkide farkında olmadan birilerine iyi geldim. Kısaca bu hobi beni daha sabırlı olmaya ve mantıksal sorgulamaya alıştırdı.
Eline sağlık dayı Whisper
2025-26 kış sezonu için kar beklentim İstanbul adına sona erdi. Bu senenin trendi, sınırda vur-kaç sistemler ve ufak detaylarda saklı efsaneler olarak hafızamda kalacak. İstanbul kendi normalleri gereği önümüzdeki süreçte az çok kar görecektir fakat tatmin edici kar beklentim bugün itibarıyla son bulmuştur. Umarım kaderimizdeki sınırda sistemleri en iyi halleriyle yaşayabiliriz.
Kar bitti ama kış devam ediyor. Önümüzdeki süreci ocak ve şubat aylarında olduğu gibi bol yağışlı geçirerek barajlarımız iyi bir seviyedeyeken yaza gireriz inşaallah.
Barajlarımızdaki tehlikeyi gözler önüne seren tablo ile bu sezona noktayı koyuyorum.
Veri ekleyerek yazıyı uzatmak istemedim bu yüzden şahsi tahminlere yazmak daha doğru geldi, herkese iyi forumlar ![]()
Yok hocam gerek yok sen paylaş ben bundan sonra paylaşmıyorum artık
-10 altında senaryo sayısı az. Bu yüzden diyagramı beğenmediysen bu şekilde belirtebilirdin. O konuda haklısın ama dahada güzelleşmesi için zamanımız var, takibe devam 🫡
Alınma gücenme olmasın ❄️
Çağrı Erdal kutupta yaşamıyoruz. Bu vadeden güzel diyagram. Şimdi tekrar paylaşabilirsin, aldatıcı bir yorum eklemeden. Dahada güzelleşmesini bekleyeceğiz, süreç güzel 😎
GFS öğle güncelinde 1 gün arayla iki sistem ihtimali, diyagramcı tayfa beklemede ❄️
Süreç güzel gidiyor
![]()
Ana senaryo uçak indiriyo
AIFS sinoptiği beni benden aldı
Karşısına oturup sohbet ederim.
Athena da kar kokusu alanlardan
ECMWF
AIFS