Eren 10mm olmuş Sarıyer, ya dün olsaydı?
wriscuttern tarafından yazılan gönderiler
-
-
2021 vorteksi güzeldi benim için Şubat sistemini tek başına fiyasko olmaktan kurtarmıştı 2 adet sağlam kütleyle. Keza 2021 Ocak sistemide karayel-yıldız yönlü DEK'lerden muhtemelen 2 tane falan vurup gece hazırdaki örtünün üzerine 5-10 cm daha eklemişti. 2022 vorteks saatlerce dibimizde döndü durdu, sabahtan akşama uzaktan gürlemeleri duyup akşam olduğunda kara kavuşmuştuk.
Ama onun dışında gelen sistemlerde Beykoz yıkılırken uzaktan izlemekle yetiniyorum kaç yıldır. Sarıyer DEY sistemlerinde hep bir şekilde yağışı yakalıyor ama iş DEK olunca şanssızlık bir türlü kırılmıyor. Gerçekten en son ne zaman sağlam bir DEK bandı yaşadım hatırlamıyorum. Fakat atmosferle tripleşecek değilim beklentimin en baştan beri düşük olduğu bu sistemi yaşarken bir diğerini takip etme heyecanı bile motive edici

Sabahtan beri DEY alıyor, şaşırtmadı.
-
wriscuttern graupel sağlam
Dışardayım. Şu an yağış yok Ataşehir taraflarında
-
Yakın süreçte havada kar görme ihtimalimizi arttırmış GFS

-
Bu tipi 1035mb da 500hpa da -21 850hpa -7 varken yağdı 250 mt rakimda bunu bu gözler gördü fırtınayı kulaklar isitti hemde 20dbz lik bir bulut ile. Gectigim yoldaki teker izi 2-3 dk da kayboldu. Sicaklik -3 dü. Bu saatten sonra bana kimse -35 -40 falan demesin 😎 olay sadece 850 ve 500 de bitmiyor diğer katmanlara ve yatayda duseyde hareketleri ısılarıda incelemeliyiz. 🧐
Abi model konusuna gel

-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Aydosta örtü oluşur demi
Hocam önümüzdeki süreçte yağış olduğu sürece Aydos sürekli kar değerlerinde bence oradaki örtü erimez bile
-
Bizim burda yagmur var rakımdan olsa gerke
Hemen hemen aynıyız aslında kısa sürelide olsa kalitesiz bir kar yağışı izletti
-
Eren kütlenin ısrarı sıcaklığı düşürmüş olmalı. Yoğun graupel geçişi oldu şu anda ise görsellik lapa lapa kar var
-
Sarıyer bugün aldığı kütleleri dün alsaydı çoktan örtü yapmıştı
-
A Spor’dan enstantaneler
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
21-22-23

Şöyle güzel bir cepheyle kar alsakta DEK falan eziyet çekmesek 🤤
-
Zaten yağış kky ye döndü İstanbul için kar bu kadar mış neyse az da olsa görebildik güzeldi bence e o zaman artık kış bitebilir
Acele etme daha model takip ediyoruz 🙂
-
Hocam bu akşam gece yine kar ihtimali var mı
Hocam GFS verisine göre alçak kesimler için 10 Şubat günü tekrar kar ihtimali var ama soğuma güçsüz, bu yüzden saf kara dönmez. Tutma vs.. yaşanmaz alçak kesimlerde
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Yağış yağmura döndüğü gibi bant yakalamış Sarıyer