wriscuttern tarafından yazılan gönderiler

2004 Hint Okyanusu Depremi ve Tsunamisi

26 Aralık 2004'te gerçekleşen depremin büyüklüğü 9.1 ila 9.3 arasında değişiyordu. Batma tipinde gerçekleşen depremin asıl merkezi Endonezya , Sumatra adasının batı kıyılarıydı. Deprem sonrası boyu 30 metreyi aşan tsunami dalgaları meydana geldi bu nedenle 14 ülkede 230 binden fazla insan hayatını kaybetti. Ölüm sayısı ile bu deprem dünyada en çok ölüme yol açan 6. depremdi. Bu depremin bir diğer özelliği ise dünya üzerinde kayıtlara geçen en uzun deprem olmasıydı. Deprem 8.3 ila 10 dakika arasında sürdü ve tüm gezegeni 1 santim hareket ettirdi. Deprem sonrasında dünya çapında insani yardım kampanyası başlatıldı. Kampanya boyunca toplanan 14 milyar dolar ile depremzedelere yardım edildi.

21. Yüzyılda Yaşanan En Büyük Deprem: 2004 Güney Asya Depremi ve Tsunamisi  - Ekşi Şeyler

21. Yüzyılda Yaşanan En Büyük Deprem: 2004 Güney Asya Depremi ve Tsunamisi  - Ekşi Şeyler

Endonezya ve Tayland'da tsunamiden 10 yıl sonra!

Kocaelispor büyükşehir belediye başkanı Kocaelispor Ve Sakaryaspor’un birlikte 1.lige çıkmasın konuşacağım

kabul edilmiş sanırım Futbol Arena twitter hesabında gördüm sonuç ne olursa olsun 2 takımda TFF 1.lige çıkacakmış 20 takım olacak seneye

Normalde sol ayak ile vuramam hatta sol ayağımı kullanmayı hiç sevmem ama ghezzal sevdam yüzünden sol ayağımı geliştirmeye başladım bu etkiyi bana en son Q7 yaşatmıştı :S

Bizim ülke takımları için iyi en azından ülke puanı biriktiririz orda ama bir anlık hevesle yapılmış bir organizasyon gibi marşı bile Avrupa ligi marşıyla aynı

Zaten avrupa ligi ile paralel gidecek aslında uclnin statüsü baya artmış oldu bu lig gelince

Çok iyi organizasyon ama gerekli özeni ve önem vermedikleri için sevilmiyor.
    Kazanan takımın alacağı ücret finalin oynanacağı stad vs bu önemsizliğin kanıtları
    1 sene oynanacağını düşünüyorum bu organizasyonun

En az 2027'ye kadar oynanacak diye biliyorum

savsievic resmen mahvetti maçı saçma şut denemeleri kötü paslar vs derken bir sene daha geçti ah be samsunum :(

Samsun gelemediğine göre çarşamba günü full altay kasayım B)

Söylenti var ama Beşiktaş’ın yaptığı teklif Leipzig de kabul görürse öncelik Trabzonspor maddesi devreye giriyor ve Beşiktaş’ın yaptığı teklifin aynısını Trabzonspor’a bildiriyor Trabzonspor olur derse Trabzon’a gidiyor

Trabzon maddesi kiralarken geçerli değil bonservis alırken geçerli

Yıllardır kafamda kurduğum şöyle bir senaryoyu yazmak istedim. Şimdi TS'nin almaya çalıştığı bir 2010 - 11 sezonu kupası var. FB ise 2014'den beri 4. yıldız peşinde. Şimdi geldik asıl yere FB bir sezon daha lider bitirdi şampiyon oldu 20. şampiyonluk 4. yıldız falan her şey mükemmel derken tam o anda 2010 - 11 sezonu şampiyonu TS kabul ediliyor ve kupanın sahibi oluyor. Ve FB gene 19. şampiyonlukta kalıyor. Tam FB'lik olay