Sıcaklık fena yükselmeye başladı
Bulutlanma artıyor ondan kaynaklı enverziyon soğuğu kırıldı. Yağışın kuvvetli olduğu anda dikey soğuma ile yine düşer sıcaklıklar
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturSıcaklık fena yükselmeye başladı
Bulutlanma artıyor ondan kaynaklı enverziyon soğuğu kırıldı. Yağışın kuvvetli olduğu anda dikey soğuma ile yine düşer sıcaklıklar
Şimdi farkettim bu zamana kadar öğrendiğim şeyleri toplam sayfa olarak baz alırsak 120 sayfalik mesajlar ve daha öğrenecek çoook şey var çooook , bazen bu hobi okulun önüne geçiyor hatta hayatımın bile .
Eren sadece meteoroloji konusunda 66 makale var arşivimde. Klimatoloji matematik fizik konusunda da 120 makale var arşivde. Okumayı planlayıp okuyamadığım 10 tane daha var.
Hayatının okulunun önüne geçirmek için daha erken gibi sanki ? Başarılar hayatında
Sibirya T.Y.B(GUGUL) Bu gece güncellemeyi ben yapabilir miyim? Yeni yaşıma girerken şanslı olacağımı hissediyorum, belki bir şans vurur 😂
Doğum günün kutlu olsun. Dondur boğazı bakalım
Bilgi paylaştıkça çoğalan hazinedir derler. Biz öğrenmeyi seviyoruz paylaşımcı olarak. Yorumlayan, öğreten herkesin emeğine sağlık, hep söylüyoruz zaten. 🌸
Sahutt dostumun bu konuda foruma çok katkısı oluyor ve olacak ta. Bonservisi bu forumda Hobiye devam ettiği takdirde data packlerimin yeni sahibi olacaktır kendisi..
Olurmu öyle şey hocam🙄 çeviri yapmak sıkıntı. Uygulamalı olunca gayet iyi anlıyoruz biz. Hatta ecmwf güncellemesinde özellikle sizin de bulunmanızı istirham ediyorum 👏
Bıraktım hocam ben tahmindi analizdi daha önce açıklamıştım. Uzun bir süre de olmayacağım. Yukarıdaki arkadaşlar biliyor işi bildiğiniz gibi yapın. En başta yazmam hataydı da duramadık işte
Keşke öyle olsa. Öyle olması içinde model yorumlamayı bilen siz değerli hocalarımızın da bizlerle beraber model takip edip yorumlaması gerek bence. Burada model yorumlamayı öğrenmek isteyen onlarca arkadaşımız var. Meteociel sayfasında hep beraber toplanamayacağımıza göre burada paylaşılıp hocalarımızdan ders almaya talibiz 😊
Hocam herkes zevk için yapıyor bu işi kimsenin ne yapacağı konusunda biz tavsiye veremeyiz belki ama google'a iki makale yazıp translatten çevirmek çok zor olmasa gerek. Beni sayma daha emekliye ayrıldık :D
Neden sadece resim paylaşılıyor ki bu resimler zaten meteoicel.com da da var ? Bence model takip eden arkadaşlar attığı sinoptiği de yorumlamalı..
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.
Türkiyede motor sporlarının gelişmesine katkı sağlar umarım. Peşinden de ben gideceğim inşallah
20'sine kadar 13-15 te iyi duruyor gibi modellerde. Detaylı incelemedim ama model takip edenler baya coşmuş
Benim dediğim Başka birşey mis hocam kusura bakmayın karıştırmışım zonal rüzgarları ile ilgili minör salınım demişler
Anladım dostum. Bilgi vermek babında yazayım yine de. Ssw (ani stratosfer ısınması) major hadisedir. Dramatiktir. Stratosferde gerçekleşen her ısınmaya Ssw diyemeyiz. Ayrıca meyadan gelen minör ısınmaların da yüzey havasını etkileyebilmesi için stratosferin troposfer ile eşleşebilmesi (coupling deniyor bu eşleşmeye de) gerekir. Stratosferin yüzey havasına, uzun vadede ne şekilde etki edeceğini tahmin etmek zordur. Sayısallara ve bu sayısalların yansıtılacağı vektörleri iyi bilmek gerekir.
Şubat Minör ssw ihtimali var diyorlar?
Ssw minör olmaz. Ama stratosferde minör ısınma da yok.
Sarp Özdoğan hocam ssw den etkilenecek miyiz biz?
Ssw yok dostum. Herhangi bir ssw söz konusu değil ocak ayında
Bir konu hakkında konuşmak istiyorum Bugün kar yağmasın doğalgaz fiyatları çok soba yakamıyoruz diyenler yarın içecek su bulabilmek için varını yoğunu ortaya koyar. Azıcık mantıklı düşünsün böyle düşünenler
İmzamı atarım 👍🏻👍🏻
Güneş belli dönem aralıklarıyla uyku dönemine girer. Yaydığı ısı miktarı azalır. Böyle bir durumda dünya buzul çağına girebilir.
Isı veya sıcaklık kaybedeceğini sanmıyorum. Sıcaklık bir ihtimal kaybedebilir de bunu ölçebilecek bir teknolojimiz yok. Solar enerji azalıp artabilir. Bahsettiğiniz uyku dönemi de bu oluyor. Güneş aktiviteleri uzun süre yavaşlar veya durursa buna uyku dönemi denir. Lakin bu süreçlerin etkisi 11 yıllık döngülerde incelenir ve etkisi 11 yıllık süreçlerde gözlemlenir.
Güneş döngüleri ile ilgili bir makale : https://www.nature.com/articles/s41561-020-00674-0