Sistemde Batı-Orta Karadeniz favorimdir. Sakarya-Samsun arasında +100 metre rakımlı lokasyonlar 7-10cm arası kar birikimi olacaktır. Sakarya-Düzce-Zonguldak favoridir. Özellikle Zonguldak'ta 10-15cm i bulabilir sahillerde kar yağışı.Bir çok ilimiz yılın ilk karını alacaktır. Trakya için malesef rüzgar yönünden kaynaklı fiyasko bir sistem.
İstanbul'un da avrupa yakasının k.doğusunda kalan ilçeler (Eyüp'ün kuzeyi, Sarıyer. Düşük bir ihtimal arnavutköy) , Anadolu yakasında ise Beykoz-Ağva-Şile , bir ihtimal de Çekmeköy ilçesi bu DEK yağışlarından faydalanabilir. +200 metre rakımda yağış anında 1-3cm örtü olabilir. DEK yağışlarının çok kaliteli olacağını düşünmüyorum etkili kütleler almak pek içten değil. Akşam saatlerinde biraz daha etkili DEK'ler alabiliriz. Açıkçası bir sürpriz beklemiyorum İstanbul adına. Karadeniz'den Düzce ve Zonguldak'a akan kütleleri izlemek her ne kadar sinir bozucu da olsa (istanbullular adına ) ülkemiz topraklarına bu yağışın iyi geleceğini düşünüyorum..
-Cuma günü sıcaklıklar artışa geçiyor. Ocak son 10 gününe kadar kıyılarda kar potansiyeli taşıyan bir sistem görmüyorum.
-Ocak ilk haftası iç ve yüksek kesimleri etkileyen yağışlı sistemler alabiliriz. Kesin değil. Detaylı analiz daha sonra gelecek.
Açıkçası beklediğim sistem gelmedi bu konuda yanıldım dürüst olmak gerekirse. Fakat uzun vadede bu durumun oluşabileceğinden bahsetmişiz. Beklentileri yüksek tutmamamız adına notlar düşmüşüz. Türkiye'yi İstanbul'dan ibaret görmezsek başka yanıldığımız bir kısım da göremedim açıkçası. Dozunu kaçırmadan saygı çerçevesi içinde eleştirilerinizi beklerim...