Sarp Özdoğan tarafından yazılan gönderiler

Sade ve anlaşılır olsun diye veri analizi ile tahmini ayrı ayrı paylaşayım dedim. Meteorolojik terimlerden şikayetçiydiniz.

Şimdi de fikrimden yana şikayet geliyor. Gerçekten belli bir kitle (herkes değil elbet) çok toxicleşti bu forumda. Her ne kadar beyan etsem de yöneticilere benden taraf olunmadı şimdiye kadar.

Gerçekten soğutuyorsunuz. Ne yazsam ne tepki alırım diye düşünmek istemiyorum. Ben de hobiciyim. Herhangi bir zorunluluğum yok. Zevk aldığım için uğraşıyorum bu alanla. Sıkılmaya başladım bu toxic kitle yüzünden.

Sarp bey inş tahminiz tutar yoksa çok linç yersin burda çok iddalisiniz

Bu işin doğasında yanılmak ta var. İddialı değilim. Herkes gibi fikrimi beyan ediyorum bilim doğrultusunda. Şimdi 2.yarısı soğuk olabilir dedim ama İlk yarısına ılık dedim diye tepki alıyorum. Ben iddialıysam gerçekten iddialı olan şahıslar ne oluyor bilemiyorum.

Sarp Özdoğan üstad ecmwf aylık tablosu bize Ocak ayın da Sibirya bölgesinin hakim soğuk deposu olacağını söylüyor.Kaldı ki uzun zamandır görülmemiş hatta bildiğim kadarıyla rekor olabilecek bir sıcaklık geçen günlerde ölçüldü (-61c ) bu bölge de Ecmwf aylık olarak Kuvvetli soğuk öngörüyor kısaca o bölge de oluşacak Termik yüksek bize karadeniz hattından kırım kökenli sert sistemleri indirebilir.Naefs ortalama verisi de Ocak ayına girişte ülkemizi soğuk tarafta gösteriyor ben mobilde öyle çok resim atmayı falan beceremem açıkcası o yüzden ben bu konuda ülkemizi şanslı görüyorum.

Sizin görüşünüze saygı duyuyorum duymalıyız burada yanlış anlamayın kimseyi yargılamak benim değil kimsenin haddine değildir..Şuan da olan yani üzerimize gelen sinoptikte maviliği bol ancak sıcaklık yetersiz olma sebebi aktif olan izlanda alçağının azor sırtından üzerimize gelişi ve kutuptaki akışın ülkemize inememesi.Sibirya da oluşacak güçlü termik yb bu denli sinoptik ile işimize yarayacaktır bu da benim görüşüm ama herkese her görüşe saygı duyulması konusunda hemfikirim bu arada..Saygılar üstad

Saolun hocam anlaştık 👍🏻

Engellenecek bir durum yok ben sadece kendi düşüncemi yazdım,tahminlerinize saygı duyuyorum. Bir sürü insan sizi takip ediyor burda sadece yorumlamanız biraz farklı dedim umarım yazdığım şey farklı anlaşılmamıştır. Ben burda kimseyi ezme gibi bir durum söz konusu olamaz haddime değil. Eleştirimi yapar geçerim. Model yorumlamasını bilmem öyle bir bilgi sahibi de değilim, hobi olarak takip ediyorum. Konu sahibi olanlardan en azından bir şeyler öğrenmek için burdayım. Bazıları farklı yerlere çekmesin.. Kimseyi de ben yorumlama bilmiyorum diye de laf ettirmem. Saygısızlık bu tamamen. Kimse kimseden üstün değil sonuçta. Eleştiri yapmak kötü bir şey değil buna hakkım var ve senin açından da kötü değil bizler eleştiri yaptıkça sen daha çok ilerliyeceksin aksini düşünme bence ve kimse düşünmesin. Bu işi yapıyorsanız her eleştiriye açık olun iyimser yaklaşın.

Hobiyle ilgilenmediğinizi , sadece takip ettiğinizi söylüyorsunuz. Bilginiz olmayan bir konuda neye göre eleştiriyorsunuz peki beni ? Yaptığınız eleştiri de mantıksız olmam , doğruyu aktarmamam ve tutarsız olmam.. size göre kar dışında hiç bir konuyla ilgilenmem gerek bu ithamları işitmemek için.

efsaneyi 1 ay önceden bilemezsiniz efsane sistem sinsi olur ansızın gelir efsane niteliği taşır. Sert sistem olur yağışı azdır 72 saat kala ab patlar miktar artar alın size efsane olur.

Ocak ayı 15 ine kadar güçlü sistem beklentim var sistem belirmesi için soğuk geçecek demek lazım soğuk geçecek mi 15 ine kadar soğuk taraftayız sinoptik uyumu ile beraber güçlü salınım yakalarsak ve ab patlarsa o zaman efsaneyi konuşuruz.

Ocak ayını1.5 ay varken kapatmk olmaz veriler geçen sene efsane kış derken istanbul yoklara oynadı.Bu sene de kötü deriz iyi çıkar kısmet artık.

Hocam merhaba. Ocak ayının ilk 10 gününde (coğarafyamız adına) soğuk tarafta kaldığımız bir veri/sayısal bulamadım.. Siz bu kullandığınız veriyi benimle paylaşabilir misiniz ?

Bu kış kutupsal yapı olarak 1975/1976 1985/1986 2004/2005 2008/2009 ve 2017'ye benzerlikler içerebilir(%100 benzerdir demiyorum..) 2021 kışında ülkemizde daha çok karadeniz ve trakya başta olmak üzere normallerin bir-iki tık altında sıcaklıkla geçebilecek bir kış bekliyorum.1 ya da 2 kere sert bir sistem ülkemizi ziyaret edebilir.Fakat bu kış geçtiğimiz 2 seneye göre zayıf bir kış geçiren ABD'nin çok daha aksiyonlu bir kış yaşayacağı ihtimaller dahilinde.Bu sezon bizi sinirden ağlatıcak sinoptikler görmemiz de mümkün..Fakat en az 1 tane "Oh be 3 senenin acısı çıktı" diyebileceğimiz bir sistem bekliyorum..

Bu da 10 mayıs 2020 tarihinde hazırladığım 2020 kış tahmini. Tutarsızlık söz konusu değil.Ocak konusu benden patlayınca 2020 ile ilgili yorumunuzun da benle ilgili olabileceğini düşündüm. Saygılar...

Eleştiriye açık olun bence,faydasını görürsünüz :)
    İletişim konusuna gelince benim bu forum dışında da bir hayatım var ve istediğim herkesle iletişime geçebiliyorum.En azından hatırı sayılır bir üniversitede lisans ve lisansüstü iletişim dersleri alan biri olarak hiç zorlanmıyorum bu konuda.Eğer biriyle iletişim kuramıyorsam bu benim değil karşı tarafın sorunudur,arz ederim :)

Başarılar :)

Kaf Dağı'nın zirvesindeki size mutluluklar diliyorum o zaman.Fakat size yanıldığınızı bir kez daha hatırlatacağım en azından atmosfer bana o güveni veriyor. ( Usta tahmincilerin sağlam verilere dayanan iyimser görüşlerini baz alıyorum.)

Ben tırışkadan tahminciyim. Usta dediğin o tahminclere benden çok selam söyle. Tabii iletişime geçebilirsen :)

Cidden meteoroloji forumunda bulunma sebebiniz "kar geliyor" haberi almak içinse beni engelleyebilirsiniz. Ben 3 5 takipçi uğruna insanların umutlarını tacir edemem kusura bakmayın. Şimdiye kadar ne dediysek gerçekleşti. İnşallah yanılırım tabii sizin tabirinizle :)

Yanlış anlamadıysam Aralık'ın ilk yarısı sistem beklentin vardı ve yanıldın...Bu güneşli günlerde özeleştiri yapıyor musun ? Umarım karlı ve soğuk geçen Ocak ayı günlerinde sıcacık tahmininde yanılır ve biraz da özeleştiri yaparsın,unutma tahmini herkes yapar ama özeleştiriyi bazıları yapar...

Araştırmadan eleştiri yapmayın. Kasımın 15 inden söylemişiz bu güneşli havaların olacağını.

// Özet // = Ocak ayının ilk yarısı ülkemize etkili sistem ihtimali bir hayli düşük. Ocak 20'sinden sonra bir hareketlilik görünüyor fakat abartılacak bir durum yok. Ocak ayında efsane potansiyelli bir sistem beklentim yok. Batı bölgeler şimdilik 1-0 önde gibi duruyor.

Detayları vade yakınlaştıkça bu başlıktan aktaracağım.