Ara vereceğinizi söylemiştiniz. Vaz mı geçtiniz?
Arada uğrarız böyle
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAra vereceğinizi söylemiştiniz. Vaz mı geçtiniz?
Arada uğrarız böyle
Yarın ki sistem ile ilgili bir değerlendirme paylaştım. İstanbul ağırlıklı olduğundan istanbul sayfasına koydum. Diğer bölgelere de değindik biraz.
İstanbul'da yağışın akşam üstü başlamasını bekliyorum. Öğlen saatlerinden itibaren Avrupa yakasının batı ilçelerinde hafif-orta kuvvette yağış olabilir. Yağışın kuvvetli kısmı 18:00 civarında Anadolu yakasında olacaktır. 15.30-16.00 civarı Özellikle Kadıköy-Maltepe-Pendik dolaylarında rüzgar şiddetli olacak (75-80km/sa arası) tahminimce.. Deniz seferleri iptal olabilir.
-Batı Karadeniz sahil şeridi de kuvvetli fırtınadan etkilenebilir. Saat 15.00 dan sonra dikkat edilmeli
NOT: Verdiğim saatler şiddetin en yüksek olacağı saatlerdir..
Oraj Beklentim ise Sabah-Öğlen saatlerinde Trakya , Akşam saatlerine doğru ise Akdeniz civarı. Bu bölgelerde şimşek/yıldırım aktivitesi yoğun olacaktır.
Asıl kuvvetli hat 17.00-18.00 civarı İzmirin Kuzeyi ile Bursa arasında oluşuyor. Bu hat geceye doğru doğulayarak Ankara sınırında son bulacaktır.
Sistem sonunda Yalova (iç tarafları)- Bursa - İzmit - Sakarya hattı, En çok yağışı (Ortalama +165mm) alan bölge olacaktır.
Ocak ayı nasıl iyi gozukmuyor yagis açısından mi yoksa soguk açısından mi
Kıyılara kar yapma potansiyeli yüksek olan sistemler açısından kötü gözüküyor
Aralık ayının 2. haftası itibari ile kıyılar adına tatmin edici bir veya iki sistem alabiliriz. (Aralık ayı sonuna kadar ki süre zarfında).
Yakında biraz daha detaylı yazı paylaşacağım bu konu hakkında. Ocak ayından da bahsedeceğiz biraz.. Açıkçası durum çok iyi gözükmüyor. Verilerin biraz daha netleşmesini bekleyelim...
Nasıl ilgilendiriyor hocam çokmu kar yağıyor
Basınç dizilimleri, Telebağlantılar , Gezegensel dalgalar ve bilimum sayısallar.. Hint Okyanusu bile etkileyebiliyor.
Ayın 1 indeki sistem mi ve ocak şubat tahmini yayınlayacak mısın
Yayınlayacağım. Verilerin netleşmesi lazım biraz
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Hocam karıştırdınız sanırım. Rex yazmışsınız. Omega olacak bu
Aralık ilk haftası balkanlardan bir sistem ihtimali mevcut.. +400 rakıma kar bırakacağını düşünüyorum. Kıyı iller en iyi ihtimalli senaryoda karla karışık yağmur alabilir. Kıyılara kar beklentim dediğimiz gibi Aralık 2. haftası ....
Hocam siz soğuk aralık bekliyordunuz degil mi yanlış hatırlamıyorsam
Evet.
Şu 2 linin birbirine sıkıça destek vererek indireceği sistemi düşünemiyorum. Takibe devam
Omega diyorsun yani hocam
Ya ben sistem olarak diyorum. Ecm şu güncellemesinde çayır çimen bostan yan gel yat Osman diyor
Kuzeye doğru doğulu momentum bir koridor verebilir ülkemize. Lakin Kutup girdabı biraz fazla güçlü gibi benim hesaba göre. Bizim enlemlerimizde (etkili) bir soğuk salınım ihtimali ZAYIF bana kalırsa. Modeller de bir noktada işaret ediyor aslında bunu. Yine modellerin U dalga endeksine baktığımızda benim hesabımla çok ta ayrışmadığını görüyoruz.. Sonuçlara gelecek olursak negatiften-pozitife yükselen bir AO endeksi , kuvvetli U rüzgarı (60N enlemden söz ediyoruz) , coğrafyamızda ise zayıf soğuklar..
Kıyı illere kar beklentimiz Aralığın ilk haftasından sonra Genel olarak baktığımızda Aralık ayı SOĞUK olacak yüksek ihtimalle..
Parayla başarı olsaydı , F1 şampiyonluk rekortmeni Lewis Hamilton değil Nikita Mazepin olurdu
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
O İngiltere civarında 990mb var ya Hiç devam etme bence abi bu yolun sonu iyiye gitmeyecek
Ben buldum var paylaşamam şimdi sadece modelleme yapabilirsek ortaya çıkar çalışmamız lazım yakın olsak biliyorsun durumu
130'dan fazla makale okudum bu bilimle ilgili. Anadolu gibi bir coğarafyaya aylar öncesinden nokta atışı yapabilecek bir yöntem ne gördüm ne duydum.
Bulduysan datayı paylaşırsan sevinirim hocam