Sarp Özdoğan tarafından yazılan gönderiler

(Friis-Christensen ve Lassen 1991, Reid 1987). Güneş lekesi döngü uzunluğu ile Dünya'daki kuzey yarımküre sıcaklıkları arasında belirgin bir eşleşme buldular. Burada, güneş lekesi döngü uzunluğu ile küresel ortalama kara ve deniz yüzeyi sıcaklıkları arasındaki ilişkiler, küresel ortalama karasal sıcaklıklar ve güneş aktivitesi arasındaki ilişkiyi ölçmek için nesnel olarak yeniden incelenir. Güneş lekesi döngü uzunluğu ile karasal küresel ortalama sıcaklıklar arasında önemli bir ilişki bulunmuştur.

** Ancak, Bu çalışmanın sonuçları, son zamanlardaki ısınmanın çoğunun Güneş'in etkinliğinden kaynaklandığı iddiasını desteklememektedir.**

Yıldız içine aldığım cümle yeni bir tez mi oluyor ? Yani Christensen ve Lassen adlı bilim insanlarının tezleri çürütülmüş mü demek oluyor ?

Eğer öyle ise sonuç kısmında paylaştığın " Deniz suyu ve dünya yüzeyi Rüzgarlar,karbondioksit ve güneş lekesi ile doğrudan orantılıdır bu parametreler yıllar içinde değişkenlik göstererek orantılı bir şekilde artmaya,azalmaya devam etmiştir." 'da bahsettiğin doğru orantı , orantı değil de negatif binom dağılımına benzer bir şey olur.

Aydınlatırsan sevinirim. Bu arada emeğine sağlık :)

Haziran sonu-Temmuz başı yayımlayacağım. Normal şartlar altında mayıs ayında yapıyorduk bunu ama bu sene biraz rötarlı yayımalacağım sınavdan ötürü..

Yavaştan forum ahalisine duyurmanın iyi olacağını düşündüm. Daha heyecanlı oluyor hem böyle :):kar:

lgs sorulari matematikte NASA ya giriş sorulariymis o yüzden herkes ağlıyor ancak bunun yerine 1.5 sene evde her gün çalışsalar idi yapabilirlerdi soruları bilmediğim için emin konuşmak istemiyorum.

İlkokul 2. Ve 3.sınıftan itibaren temelin sağlam olması gerek lgs de iyi bir puan için. Son 2 3 sene çalışmakla olmaz. Ve sayısal sorular zor değildi. Matematikte 2 3 soru boş bırakılması için konulmuştu. 2 dakikadan fazla sürüyor çözmek. Ama çözülüyor yani :)

:) site olarak kendi istasyon agi projemiz. daha dogrusu benim projemde bizim sayilir. gerci sayilmaz direk bizim. bende sana tam anlatamadim sende abi senin dedigini itu de ev odevi veriyolar demistin. bende oyyy dur bakam tamam zaman gecsin sonra bida konusuruz demistim ole kalmisti. herkez sinavlari gecirse ben sinavlar bitince konu acicam katilmak isteyenler illa olur sonra el birlik elimizden geldiginde oncelikle bi istasyon temelli veri bagi projesi sonra bu veri baglarini veri tabanina ordanda bi takim islemler ile tahminler. sinoptik cizebilen calistirmalar falan ole ufak ufak ama senelere yayilacak bir proje idi.

bi halledin bakalimda su sinavlari.

Hee hatırladım. Bende çok para lazım demiştim 😂 Ben girmiştim bir ara o topa. Sınav dolayısı ile aksadı. Mjo üretmeye çalışıyordum. Lakin ucu yine halka açık verilerle oluşturulan verilere geliyor. Kimse özel şahsi verilerini bedavaya vermiyor. Bir gün çok zengin olursam gidip Avusturalyaya istasyon dikebilirim belki 😂😂

Doğru abi evin içinde sürekli dolanıyorum yerimde en fazla 5-10 dk durabiliyorum canım sıkılıyor bir şey yapmayı bıraktığım an hemen canım sıkılıyor

Bende özel bir sebepten ötürü standart insanlara göre çok daha kuvvetli bir hafızaya ve algılama hızına sahibim. 19 yaşındayım şuan mesela 5 6 yaşında anneme arkadaşlarıma söylediklerimi hatıtlayıp, kendime "neden öyle yapmadım" gibi sorular sorup saçma sapan bir pişmanlık ve öfke duyuyorum 😂

Herkes farklıdır elbet ama bana doğduğumdan beri bir kere bile kırmızı reçete ilaç vermediler. Sadece her bu durumu yaşadığımda üstünde çalıştığım bir şey varsa (zorlayarak ta olsa) daha çok o işe gömülmemi , eğer yoksa da mutlaka (hobi , evcil hayvan vs.) edinmem söylendi. Benim için hem bu soruna çözüm oldu hem de kendimi çok fazla geliştirdim bilimum mühendislik alanlarında. Otokontrolüm gelişti. Krizi fırsata çevirdim bir nevi :)

Yanlış anlaşılmasın. Edinilen tecrübelerden yararlanmak bazen hem daha pratik hem de daha pragmatik olabiliyor. Saygılar..

Güney Marmara- Kuzey ege dışında kalan Marmara'da zarara yol açacak cinsten bir dolu yağışı beklemiyorum. Toprağa ilaç gibi gelecek bir sistem. Umarım beklendiği gibi geçiririz.

Oraj ve ekstrem hava koşulları İstanbul için "yüksek" ihtimaller vermiyor. Lokal olarak gökgürtüleri duyabiliriz lakin aşırıya kaçmasını beklemiyorum.

her konuda akıl verenler 😂😂

Harici İçerik twitter.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

😂😂

Hocamız, soğuk hava salınımı olasılıklarını etkileyen bazı parametreleri paylaşmış. Kutup girdabı durumu, zonal rüzgarlardaki durum, atmosfer üst seviyelerindeki salınımlar ve bu parametrelerdeki olası değişimlerin kuzeyden bir soğuk salınımı olacaksa gücü hakkında önemli ipuçları vereceğini belirtmek istemiş.

Aslında sadece salınım olabilir mi ? sorusunun cevabını aradım. "Sistem geliyor" diyebilmek için henüz çok erken. Ortada bir sistem de yok zaten geliyor diyebileceğimiz. Oluşma ihtimali var demek istedim. Eğer oluşursa coğarafyamıza inme ihtimali de "var" fakat bu ihtimal çok düşük ---şimdilik---

Sarp Özdoğan hocam hayırlı olsun inşallah denk düşerde. Hocam. Ben şunları anlayamadım. Attığınız resimler ne anlatıyor. Açıklarmısınız Hocam. Pek anlamıyorum. Da. Hocam.

Attığım veriler

1-) GWO (Küresel rüzgar salınımı)

2-3-) Bölgesel momentum akısı

4-) Eliassen Palm vektörleri

5-) Kutup girdabının 3D modellemesi (GFS)

6-) Göreceli Atmosferik Açısal Momentum indeksi

Vaktim olmadığı için verileri tek tek yorumlayamadım. Direk "sonuç" kısmına değindim. Bu seferlik böyle olsun mazur görün. Sınav senem olduğundan vaktim olmuyor fazla