Sarp Özdoğan tarafından yazılan gönderiler

İlk karayel sistemimiz hayırlı olsun

Kesin konuşmak doğru değil fakat ihtimaller baya bir yüksek. Ocak ayı 15-20 arası muhtemelen sezonu açacağız.. Bu sistemi polar vortexte ki kaydırmaya (displacment) borçluyuz.

Sonrasında ise tahmin ettiğimiz gibi bir split gerçekleşiyor. Splitin önemli bir parçası Orta Avrupa üzerinde gerçekleşiyor. Asıl büyük balığımız burada. Muhtemelen ay sonuna da özlenilen kar yağışlarına kavuşuruz..

Herkesin anlaması adına verileri koymadım buraya. Akşama blogumda verilerin en dibine kadar gireceğim.Meraklı arkadaşları beklerim.

Ülkemizde etkili sistem Ocak ayının 2.haftasına kadar beklenmemeli. Sistem gelebilir fakat ahım şahım bir şeyler beklememek gerek. Sıradan bir sistem Aralık ayının son günlerinde ve Ocak ayının ilk haftasında beklenebilir.

Ocak ayının 2.haftasından sonra neredeyse tüm endeksler baştan aşağıya değişiyor. Muhtemelen yeni bir basınç sektörü oluşacak. Kartlar karılacak ve yeniden dağıtılacak.. Temennimiz elimizin güzel gelmesi ? (Veriler Avrupa'da yüksek basınç senaryosunu daha baskın olarak görüyor. Ben de öyle görüyorum. )

Gfs akşam çıktısı yeterince heyecan verici değil mi ? devam etseydi -12 -14 ler girecekti ülkemize. Şöyle alıntı yapayım tam belli olsun :)

Aralık Son Haftası Analiz //

Atmosferik Açısal Momentum (AAM) bütçesi Aralık son haftası artıyor. Bunun sonucunda Amerika ve Asya'da dağ torkları zayıflayacaktır.. Fakat net sonuç olarak küresel AAM net bir artış gösterir.. Artan AAM , aynı zamanda MJO konveksiyonunu da Batı Pasifik'te güçlendiriyor. Faz (6-7) . Küresel rüzgar anomalileri de oluşan şartlara uygun senaryolar oluşturuyor. Muhtemel AAM senaryosu başta ima ettiğim gibi Kuzeye doğru Momentumun taşınmasıdır.

Aralık sonunda beklenen splitin parçalarından biri çok net bir şekilde ABD'yi vuracaktır. 2. parça ise Asya Kıtasını vuracaktır.. (ülkemizin etkilenmesini beklemiyorum)

Ülkemizde etkili sistem Ocak ayının 2.haftasına kadar beklenmemeli. Sistem gelebilir fakat ahım şahım bir şeyler beklememek gerek. Sıradan bir sistem Aralık ayının son günlerinde ve Ocak ayının ilk haftasında beklenebilir.

Ocak ayının 2.haftasından sonra neredeyse tüm endeksler baştan aşağıya değişiyor. Muhtemelen yeni bir basınç sektörü oluşacak. Kartlar karılacak ve yeniden dağıtılacak.. Temennimiz elimizin güzel gelmesi ? (Veriler Avrupa'da yüksek basınç senaryosunu daha baskın olarak görüyor. Ben de öyle görüyorum. )

Övünmek gibi olmasın ama.. Ya da olsun farketmez :) Dereyi görmeden paçayı sıvamayalım biz yine de

Grönland blokajı zaten modellerde bağıra bağıra gösterdi. Devamı ise çift yönlü blokeye giriyor. Sibirya ve Grönland blokesi. Bu durum ssw deki ısınmayı çapraz kutup akışına sebep verir.

Ya Avrupa dogru sarkan soguklar yada amerika civarı akan soguklar.

Blokaj durumu da olduğu gibi azor boş yere kalkıp duracak. Bir nebze jet akışını kesecek.

En kötü senaryo ise İtalya, ispanya civarı oluşan ab lerden yağış ve soguk hava dalgası almaları.

Tek taraflı blokaj da olmuş olsak yine bir şansımız olurdu.

Bahsettiğiniz blokaja 30 Kasımdaki analizimde değinmiştim zaten. Burada bahsettiğim negatif NAO seneryosuna bağlı gelişiyor.Ve ömrü daha kısa olacak. ssw'de ki ısınma ne demek ? SSW ani stratosfer ısınması oluyor zaten.. Çift yönlü blokeyi de daha önce duymamıştım keza çapraz kutup akışı da öyle.

Avrupa-Atlantik Okyanusu ve orta doğuda blokajı zaten azor oluşturur. Grönland blokajı azorun grönland üstünden yükselmesi anlamına gelir zaten.. Burada da demek istediğinizi anlayamadım. Azor boş yere yatıp kalkacaksa , İtalya İspanya nasıl soğuk alır tartışılır bir durum. Tek taraflı blokajı da daha önce hiç duymadım.

Aydınlatırsanız sevinirim :)

Eliassen palm vektörleri kuvvetlendiğinden dolayı stratosferik vorteksi etkileyen pulseler güçleniyor.. Kuzey kutup bölgesinde atmosferin her katmanında farklı hareket kaydediliyor. Zonal rüzgarlar ise tersine dönüyor ve yavaşlıyor. İstatistiksel olarak bu bir splite işaret eder.

Kuvvetli Dalga-1 aktivitesi ve zayıf dalga-2 aktivitesi , yine kutbi girdapta bölünmeyi (split) işaret ediyor.

Ayrıca dalga-2 aktivitesinin Atlantik kaynaklı olması , Grönland ve Atlantik'te blokajı destekliyor.. Bu patternin 10 ocakta ömrünü tamamlamasını bekliyorum..

Heyecanla yeni destenin gelmesini bekliyoruz. Bu masada kazanmanın tek yolu hilekarlık yapmak olacak.. Umarım beklediğimiz zaman gelince bu sözlerimin anlamını açıklama fırsatım olur :)

Bu audi nin 2015 ten önce ki modelleri ne sıkıntılıymış bir site de okuyorum full arıza adam diyor arabaya masraf ettiğim parayla a3 alırdım

Tfsi motorunun yağ yakma sorunu ile ilgili bir çalışmam vardı. Yeni bir piston segman modeli oluşturmuştum. Kendilerine mail attım ama geri dönüş olmadı. Kasti yaptıklarını düşünüyorum bu arızayı.

Motor yağı donmazmı yahu

Harici İçerik www.youtube.com
    Dış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.
    Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.

Benzin donar normal şartlarda. Garajdan çıkarıp dışarıda çalıştırmış olabilirler