Abi sen ne düşünüyorsun bu sistem hakkında sence bize mi gelecek
%70 bizde diyorum. Gücü , etki alanı konusunda detaya gireceğim önümüzdeki günlerde
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAbi sen ne düşünüyorsun bu sistem hakkında sence bize mi gelecek
%70 bizde diyorum. Gücü , etki alanı konusunda detaya gireceğim önümüzdeki günlerde
Naonun hafif pozitif olmasıda azorun biraz yatmasına neden oluyor buda bizim işimize geliyor belkide,negatif olursa aradan bir siklon patlayıp atlantik ile birleşebilirdi sistem
Güncel durumda negatif NAO olsa idi atlantik jeti kuvvetlenir , Doğu-Orta avrupa lkeler kurak tarafta kalırdı. Bu tip basınç patterninde de kaymağı ingiltere ve atlantik okyanusu yerdi. Gfs hala bu senaryoya evrilebilecek çıktılar veriyor hatta. Sanmıyorum bu saatten sonra dramatik bir değişiklik olacağını
Eren ana çıktı ortalamanın hafif üzerinde gibi, em soğuk senaryo -16.5 ortalama ise -11
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Ortalama iyi de blokajı biraz riskli veriyor Gfs modeli. Sabah güncellemeleri önemli şimdilik
Yaklaşık 1 haftadır modeller çok çılgın senaryolar oluşturuyor. Bu durum da karseverler arasında "87 mart ? " "Mini 4 mart sistemi" " İtalya tehlikesi" gibi radikal belirsizliğe ve uçsuz tartışmalara sürüklüyor. Ecmwf modelini ve verilerini inceleme fırsatım oldu ve hazır vakit ayırmışken bir de yazı oluşturayım dedim.
Özetle ; İngiltere'nin batı kıyısında ki alçak basınç , Gfs modeline göre (ortalama) biraz daha batılı.. yani beklediğimiz sistem için biraz İtalya riski oluşturuyor. Fakat ECMWF modeli , 4 gündür bu alçak basıncı daha doğulu vererek iskandinava uzanan azor yükseğinin belini büküyor. Bu sebeple italya riski minimalize olup , Türkiye'nın kuzeybatısı (Favori bölge) uzun süreli bir soğuk kapanına giriyor. (Henüz gün belli değil fakat Ecmwf öngörüsüne göre +3 +4 gün diyebiliriz). Yine gücü hakkında yorum yapmak doğru olmaz fakat güncel veriler İSTANBUL'da dahi tutucu kar olabilme olasılığını bi hayli arttırıyor. Mezo ölçeği , yıldırım , Cm hesabı, hangi ilde hangi bölgede ne olur/ne kadar olur sorularını cevaplamak imkansız bu vadeden. Lütfen bu soruları şimdiden bana sormayınız. Zamanı gelince bilgilendirme yapacağım.
Yazıyı uzatmamak adına bilimsel detaya girmiyorum. İstek olursa bu başlıktan uzun uzadıya yazarız.
Hocam Sinoptik daha da güzel olabilir diyorum biz bitirmedik yazdıklarımızın hep arkasında olduk inşaALLAH da öyle devam ederiz hep beraber
Bakalım hocam hayırlısı diyelim. Uzaktan uzaktan izliyorum forumu. Gelişmelerden haberdar sayılırım
Neden Şaşırdın Hocam Sarp Özdoğan
Kış bitirici , tabiri caizse "fosçular" meydana çıkmışken gelen bu güzel sinoptik ölüm sessizliği yarattı forumda. Sessizlik güzeldir hocam
Batı-Orta Karadeniz "DEK" sistemi gibi duruyor bu sinoptik.
ben diyeyim mi seneye adam az bırakmaya çalışacaklar yani 2020 az üstü olur 2021 altı olur çünkü seneye sistem değişme ihtimali fazla gidişat onu gösteriyor
Zor olması daha iyi.
Harici İçerik youtu.beDış kaynaklardan gömülen içerik, izniniz olmadan görüntülenmeyecektir.Harici içeriğin etkinleştirilmesi yoluyla, kişisel verilerin üçüncü şahıs platformlarına aktarılabileceğini kabul edersiniz. Gizlilik politikamızda bununla ilgili daha fazla bilgi verdik.Nice yaşlara kardeşi
Hahah çok iyi Saolun hepiniz.
saolun eksik olmayın ❤
Yapma yaw deliye hergün bayram biz delimiyiz
Akıl mı bıraktılar adamda 😂
14 Şubat ne yaw sevgiler günü sevgi bir omurdur
Bayram da kutlamayalım o zaman bize her gün bayram 😂
Dengelemek için geçen seneden zor sorabilirler Tyt ve Ayt yi.
Supra ve GT-R İkisi de Getrag şanzımana sahipti diye biliyorum. Ya da R32-33 Getrag - 34 - 35 Nissan'ın kendi şanzımanı ya da tam tersi.
Biz Passat higlana devam edelim :'D
Getrag 223 şanzıman ikisi de. Fakat Nissan (stok) 354 N/m torku 4400 devirde . Maks beygir gücünü de 6800 rpm devirde alırken , Supra (stok) 441 N/m lik torku 4800rpm devirde , Maks beygir gücünü 5600rpm devirde alıyor. Fark burda