Sarp Özdoğan tarafından yazılan gönderiler

Sarp Özdoğan eline sağlık. Peki Mart ayında ne var, radarına girdi mi ?

Malesef bakmadım henüz.

Sarp Özdoğan tekrar seni aramızda görmek çok hoş yeniden hoş geldin hayırlı olsun ünvanını geri almışsın senin gibi bilgili kişiler harcanmamalı ne dediysen harfi harfiyine çıktı resmen :) ocak aynıın 20'sinde dedin batı bölgeler 1 tık daha şanslı dedin ve öylede oldu :)

Sarp Özdoğan Hoşgeldin Nerelerdesin Sen Ya😊

Saolun. Söz verdiğimiz gibi bu kış bitene kadar burdayım. Seneye düşüneceğiz konuşacağız :)

//Özet: Şubat ayı 2-3. haftası güney enlemlere bir salınım ihtimali olabilir. Bu tarihlerde düşük genlikli endeksler ve telebağlantılar görebiliriz. Blokaj tahmini Ocak aynının sonlarına doğru yapılır. //

-Detaya şimdilik girmiyorum çünkü çok fazla. İstek olursa yine ayrı bir başlık açıp tüm detayları verileri koyabilirim.

Şubat'ın ilk 15 günü sahillere "Saf kar" yapabilecek bir sistem ihtimali zor gözüküyor. Ocak ayındaki basınç paterni ile Şubat ayındaki patern aynı olacaktır. Aynı Ocak ayındaki gibi ayın 20 sinden sonra Avrupa kıtası sıcak tarafta kalır, Ülkemiz coğrafyası şanslı pozisyona geçer. Şubat ayında tek bir farkla Sibirya darbesi ihtimali mevcut.

Hangi bölge nasıl olacak gibi sorular sormayın. Bölge tahmini yapmak için henüz erken. Şimdilik ülke bazında %60 Doğu %40 Batı gibi duruyor . Bu ihtimaller değişebilir.

-Detaya girmiyorum özetin de özetini yazdım. Veri analizi ve detay isteyen olursa bu başlıktan paylaşım yaparız.

//Özet: Şubat ayı 2-3. haftası güney enlemlere bir salınım ihtimali olabilir. Bu tarihlerde düşük genlikli endeksler ve telebağlantılar görebiliriz. Blokaj tahmini Ocak aynının sonlarına doğru yapılır. //

-Detaya şimdilik girmiyorum çünkü çok fazla. İstek olursa yine ayrı bir başlık açıp tüm detayları verileri koyabilirim.

Revize etmiyorum. İstek olursa biraz daha detayına girip yorum katabilirim

Madem ucu bucağı görünmeyen bembeyaz karlarla kaplı bir sürece giriyoruz, profil fotoğrafını da ona göre yapalım :kralice:

Şimdi bu akşam Ecmwf'de 21.00 da 22-27 sistemini mi takip edicez ? Radardan DEK mi takip edicez ? Yoksa dışarıda yağan kara mı bakıcaz ?

Sıcaklık - 4 derecelerdeyken yağan yoğun kar yağışı rüzgarın aniden lodosa dönmesiyle kaç saniye içinde yağış yerini yağmura bırakır

Hava -4 derece iken hangi rüzgar esiyor ? Ayrıca lodosa dönmesi bir anda olmaz. Kuzey bileşenli bir rüzgar varsa saat yönünde döneceği için sıcaklık adım adım artar.

Lodosla kar almışlığımız da var bu arada 😂

1-) Yeryüzü etrafında hareket eden kütlenin açısal momentumunun kombinasyonları nedir

2-) Kapalı bir sistemde (dünyamız) yarıçap kolunun uzunluğu azalırsa (kütle aynı kalacak) dönüş hızı nasıl etkilenir

3-) Dünyada açısal momentum bütçesi arttığında denge nasıl sağlanır ?

Hepsini doğru cevapla 10 lira :)

1-) sürtünme torku ve momentum takası

2-) Artar

3-) Ekvatordan Kuzeye doğru sürüklenen siklonlar üretilir.

Hadi bana meteorolojik sorular sorarak beni sınav yapın en az 5 soru istiyorum. Ne gibi sorular derseniz örneğin

Kaç derecede grapuel yağışı olur.

1-) Yeryüzü etrafında hareket eden kütlenin açısal momentumunun kombinasyonları nedir

2-) Kapalı bir sistemde (dünyamız) yarıçap kolunun uzunluğu azalırsa (kütle aynı kalacak) dönüş hızı nasıl etkilenir

3-) Dünyada açısal momentum bütçesi arttığında denge nasıl sağlanır ?

Hepsini doğru cevapla 10 lira :)