Harika bir oluşum abi tadını çıkarın 😎
Açıkcası böylesi büyük olması korkutmuyor değil umarım afet derecesine gelmez ve keyfini süreriz
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHarika bir oluşum abi tadını çıkarın 😎
Açıkcası böylesi büyük olması korkutmuyor değil umarım afet derecesine gelmez ve keyfini süreriz
Beklenilen Soçi alçak basıncı radarda gözükmeye başladı, o kadar güçlü ki dev dalga boyları, anlık aşırı rüzgar, tipi, vurabileceği yerlerde minimum 30+ cm, kırmızı renklerde radar görüntüleri gibi gibi birçok senaryo gösterebilir. Her zaman görülemeyecek kadar ender bir olay küresel ısınma etkisi veyahut başka bir şey ülke tarihinde görmemiş olabiliriz.
Trabzon taraflarından karaya çıkacağı tahmin ediliyor hem ecmwf hem de gfs hemen hemen mutabık oldu, Samsun Ordudan Hopaya kadar kıyı kesimleri tarayarak gideceği tahmin ediliyor ki Samsun bugün zaten çok iyi yağış oldu bu onun üzerine gelecek, ara ara radar fotoğraflarını böyle alıp paylaşmak gerek uyumayacak olan dostlarımız varsa bunu iş edinebilir çünkü dopdolu ve rengi koyulaşan bir radar bizleri bekliyor. Bu siklon doğuladıkça Samsundan başlayarak kuzeyden dimdik inen DEK kütlelerine şahit olabiliriz ki bu DEKler parça parça değil uzun soluklu olabilir akşam saatleriyle birlikte artık iyice doğulayarak Trabzon ve doğusunda etkisini göstermeye devam edecek
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Beklenilen Soçi alçak basıncı radarda gözükmeye başladı, o kadar güçlü ki dev dalga boyları, anlık aşırı rüzgar, tipi, vurabileceği yerlerde minimum 30+ cm, kırmızı renklerde radar görüntüleri gibi gibi birçok senaryo gösterebilir. Her zaman görülemeyecek kadar ender bir olay küresel ısınma etkisi veyahut başka bir şey ülke tarihinde görmemiş olabiliriz.
Trabzon taraflarından karaya çıkacağı tahmin ediliyor hem ecmwf hem de gfs hemen hemen mutabık oldu, Samsun Ordudan Hopaya kadar kıyı kesimleri tarayarak gideceği tahmin ediliyor ki Samsun bugün zaten çok iyi yağış oldu bu onun üzerine gelecek, ara ara radar fotoğraflarını böyle alıp paylaşmak gerek uyumayacak olan dostlarımız varsa bunu iş edinebilir çünkü dopdolu ve rengi koyulaşan bir radar bizleri bekliyor. Bu siklon doğuladıkça Samsundan başlayarak kuzeyden dimdik inen DEK kütlelerine şahit olabiliriz ki bu DEKler parça parça değil uzun soluklu olabilir akşam saatleriyle birlikte artık iyice doğulayarak Trabzon ve doğusunda etkisini göstermeye devam edecek
Cerkes55 hocam samsun için gece beklentiniz nedir
Hocamız gördüğünde cevaplar yine ama havada kalmasın ben cevap vereyim ara ara yoğun yağış devam eder yarın akşam saatlerine kadar sonrasına yine bakılır
biz ne zaman kar görürüz
Bu geceden yarın akşama kadar ordu-giresun güzel kar alacak gibi artık radar dolmaya başlıyor rüzgar yönü de uygun
Saadet sana da özel parantez kapında minimum bilek boyu kar beklentisine girilmemesi için bi engel görmüyorum açıkcası
Samsun Ünye Fatsa hattı öğleden bu yana güzel yağışlar alıyor, Ordudan Giresun Trabzon içinse rüzgar artık lehine oluyor, birkaç saate bu şehirlerimizde de zaman zaman çok yoğun olacak şekilde kar yağışları görülebilir soçi absi artık karaya çıkacak
Orta ve doğu Karadeniz için Dekler çok kuvvetli geleceğe benziyor, hem soçi absi ardından gelecek dekler birikintileri artıracak gibi, bu gece ve yarın yoğun yağışlar bekleyebilirsiniz güzel bir veda olacağa benziyor
Herkese günaydın
Orduya geceden itibaren inanılmaz DEKler gelmiş, araç tekerleklerinin yarısı kadar kar örtüsü var, normal bir insanın bilek üstü kadar göz kararı bi 20-25 cm örtü var, çok yoğun şekilde yağış devam ediyor
Herkese tekrardan merhaba, MGM sabah saatlerinde ölçüm güncellemişti 30 cm olarak ancak şu saate kadar çok yoğun bir yağış oldu, muhtemeldir ki 0 rakımda 50 cm civarında örtü rakımlar biraz arttığı anda 90-100 cm civarı örtü olduğunu tahmin ediyorum, Ordu özelinde sistem efsane kategorisinde olacaktır
Herkese günaydın
Orduya geceden itibaren inanılmaz DEKler gelmiş, araç tekerleklerinin yarısı kadar kar örtüsü var, normal bir insanın bilek üstü kadar göz kararı bi 20-25 cm örtü var, çok yoğun şekilde yağış devam ediyor
Herkese günaydın
Aynı şekilde Orduda beyazlara büründü, özlemişiz ❄️
Yağış orta şiddette devam ediyor, okullar da sabah itibariyle tatil edilmiş
Hocamızın tahmini
Daha Çok GösterBeklenilen sistem sonunda ülkemize giriş yapıyor öncelikle uzun yıllar sonra gelen bu şiddetli soğuk ve kar yağışlarının keyfini çıkarmanız dileğiyle
Batı karadeniz bölgesinde kıyılar 20-30 cm arası
Orta ve Doğu karadeniz bölgesinde kıyılar
15-20 cm
Doğu Karadeniz bölgesinde kıyılar 15-20 cm
Bölgemizin iç ve yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 70-100 cm arasında değişecektir
Şehir şehir detaya girmiyorum vaktim yok sorularınız olursa cevaplayabilirim
İhtimalleri düşük tutmakta fayda var azı değil çoğu bizim olsun 🙋
21-22 den sonra artık ufak ufak başlayacağımızı düşünüyorum son verilere bakınmadım ama
Hocamın dediği gibi alt tabaka bulutlar radarda gözükmez, bizler artık radar takibi yapacaz, sistemimiz bu akşam giriş yapıyor akşam saatleriyle birlikte yağışta başlar