hayirli olsun.
Efsane-Semih tarafından yazılan gönderiler
-
-
Efsane-Semih hocam kış tahmininizi ne zaman yapacaksınız
Kasim ayinda. Suan gidisat fena degil.
-
ao ve nao verileri modellerden elde edilir. modeller degisince degisir ancak bu kesin degildir. Bazen modeller hayali a.b urettiginde endekste degisiklik olmaz.modellere gore daha saglam ve ipucu veriricir.dalgali seyir iyidir. Cok pozitif yada cok negatif bizim cografyada iyi degildir. Negatiften notre cikinca sistem gelir.ozellikle bati bolgeler etkilenir. Pozitiften notre indiginde sansimiz yuzde 50 60 dir.cogunlukla orta ve dogu bolgeler etkilenir.son yillarda pozitif giden endeksler yuzunden daha cok pozitiften notre inislerde sistemler aliyoruz.
-
Amator olmus ama cold shots late yazan bu kis nornal alti olacak gibi. Kasim ayi onemli.
-
sonbaharin kalan gunlerinde kurak havalara devam.sicakliklar mevsim normalleri ve alti olacak.
Soguk ve kurak olan sonbaharlarin ardindan gelen kislar sert oluyor.dipnot.
-
Ekim ilk haftasi bitiminde kartepelik hava olaylari yasanma ihtimali var.
-
accunun elemanlarindan ben noll aralikta ssw bekliyor.erken kis olacak demeye getiriyor.muhtemelen kasim aralik ayinda istanbulda dahil kar ihtimali var.endeksler negatife ine bilir bu durumda. Bu da ozellikle bati kesimlerin sert kis gecirme ihtimalini artiriyor. Yinede kasim ayi tahminlerini gormek lazim.
-
Yagislar her guncellemede istanbul icin artacaktir. Bu denli serin/soguk havaya modellerin gosterdiginden daha fazla yagis olur.
-
Herkese merhaba
2012 den beri verilerin bu kadar guzel oldugu bir kis daha hic olmamisti.
2017 kisi guzeldi ama verileri bu kadar iyi degildi.
-
Hocam 16 Mart sistemi ile ilgili olumlu bir gelişme var mı
Var. 240 icine giriyor yavas yavas. Takibe devam.
-
16 Mart'ta İstanbul icinde kar yapabilecek potansiyelde sistem gelebilir. Bu baslik altindan bilgi vericem. Sitede son yazim artik birakiyorum.
-
Oncelikle kis mevsimi henuz bitmedi. Kiyilar icin Mart sonuna kadar ic bolgeler icin Nisan ayi sonuna kadar kar ihtimali herzaman vardir. Ancak kiyilar icin Mart ayinda yagan kar bir Ocak Subat ayina benzemez. Gunes acilari daha dik geldigi icin ozellikle yagan karda tutma sorunu yasanir.
Gecen kis vortex asiri gucluydu tam tajip edemedim ancak rekor kirdiginida okumustum. Ne zamanki vortex dagildi subat ayinda sistem almistik.
Bu sene ise kis basinda ssw yasadik ve kis sonuna kadar suanda dahil vortex kendini bir daha toparlayamadi. Toparlayamadigi icinde soguklar guney enlemlere rahat indi.
Bu seneki en buyuk sansizligimiz negatif endekslerdi. Azor bir turlu istedigimiz pozisyonu alamadi. Subat ayina kadar cok daha guzel sistemler alacakken nasip olmadi. Subatta endekler notre hareket etti. Daha guzel sistemlerin kapisi acildi. Nitekim modellerde gunlerce surecek sistemler soguklar goruldu. Hatta 85-87 benzeri olusumlarda vardi ancak modeller yavas yavas kirpti sistemleri.
Bir daha bu kadar guzel sartlari ne zaman yakalariz Allah bilir. Ozellikle İstanbul potansiyelinin cok altinda bir kis gecirdi. 10 uzerinden 8-9luk kis gecirmek varken 4 lerde kaldi. Sistemler hep rakim sistemi oldu. Catalca Umraniye gibi karasal ve rakimi yuksek ilcleler daha sansliydi. Karli gun acisindan guzel bir seneydi ancak tutma acisindan bir okadar kotuydu. Ocak ve subatta aldigimiz her 2 sistemde kiyilar icin giderayak ortu yapti. Bir nebzede olsa rahatlatti.
Modelleri takip etmeye devam. Mart ayi surpriz yapabilir. Gerekirse konu acicam. Umarim seneye cok daha guzel kis yasariz..
-
Semih hocam var bir umut yoksa ülke geneli olarak kışı kapatalimmi
Ic bolgelerde kar ihtimali mart ayinda herzaman vardir. Hatta Ankara mart efsanesi yasamistir. Kiyi bolgeler icin bugun degerlendirme yapicam.
-
son uydu goruntulerine gore istanbula dogru birkac saate agir bir kar yagisi geliyor
-
25 i sistemi guclu mu hocam yukarda demissiniz de merak ettik
Sistem gelecegini goruyorum ama gucunu bilmiyorum. Yanliz basit bir olusum degil. Eksi 15 ler girse sasirmam. Suan yasadigimiz sistem gecsin belli eder kendini..