Anadolu Yakası yükseklerinde kky başladı. (Çamlıca'da sanki direkt kar var idi)
(Güney tarafta)
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturAnadolu Yakası yükseklerinde kky başladı. (Çamlıca'da sanki direkt kar var idi)
(Güney tarafta)
Hocam nasıl gelirse gelsin koca haftayı tatil ettirir bu görüntü ... 🥶🥶🥶
Aynen! ECMWF de böyle verirse aksiyon daha uzun süreli olacak gibi görünüyor
Ayın 8 i için ikon neredeyse ukrayna kıyılarına uzanan bir dek bandı öngörmüş... 🥶🥶
Dek bandı değil, cephe destekli galiba. Yağışın hemen doğusunda bir AB var, GFS'nin de gördüğü. Bakalım ECMWF de görecek mi.
ICON'da AB daha doğuda ve bunun sayesinde IST kar alıyor, GFS'de ise batılı ve IST yağmurlu.
ICON AB
GFS AB (Daha batılı)
Fotolar wxcharts.com'dan alıntıdır.
AlıntıGüncellemede ikinci girdabı fark ettiniz mi?
Çarşamba öğlen 12'den Perşembe 12'ye
GFS 12Z'de Karadeniz'den gelen ikinci bir AB var, iki tane arka arkaya olursa ilginç olabilir.
Güncellemede ikinci girdabı fark ettiniz mi?
Çarşamba öğlen 12'den Perşembe 12'ye
wxcharts.com'dan alıntıdır
İkinci yarı
GİF
Umutlu bitmiş bence
Şu şiddetli karı merak ediyorum saatte 10 cm felan mı yağıyor
MGM sitesinden açıklamalar. 1,5cm/1mm oranında yağsa aynen dediğiniz gibi saatte 10cm, belki daha da fazla Görmek isterdim
İstanbul'da yasadigim için güzel zaten Anadolu hep ekmeğini yiyor sıkıntı yok
İstanbullu beraber güçlü:) Ben de İstanbul’da yaşıyorum da, alçak basınç Kıbrıs tarafında kalınca o şekilde yazdım, bol rüzgarlı daha aksiyonlu sistemleri bekliyorum bir yandan
Güzel yağış bırakır sade Kuru soğuk çekmeyiz
Kıbrıslı mısın? Gördüğüm kadarıyla Türkiye üzerinde yağış açısından pek etkili bir dizilim değil de İstanbul dışında
192 izobar dizilimi çok güzel
Ne açıdan?
yağış az gibi geldi animasyonda az daha batılarsa avrupa kara gömülür
Sona doğru animasyon hızlanıyor, 6 saatlik aralıklar var - gözümüz de, gönlümüz de doyar inşallah önümüzdeki günlerde:)
Bu yılki güvenle sistemlere bakmayı o kadar özlemişim ki...
Yıllardır nedir öyle:
"Geldi!"
"Gelmedi!"
"Yok bu sefer gelecek!"
"Biraz daha doğulasın görürsünüz!"
"Biraz da batılasın, bizim bölgeler de boş geçirmesin."
"Tam rakım sistemi."
"Birkaç °C daha az olsaydı ne kar yağardı ama!"
"Kıyılara yine hüsran."
"Ah, o eski sistemler!"
2017 kışından sonra (İstanbul kıyıları adına) sanki oluşmuş olan bir uğursuzluğa karşı güzel bir yıl olarak hatrımda kalacak herhalde.
Hareketli ve heyecanlı sezonların devamı dileğiyle...
Herkese keyifli forumlar, daha da keyifli gözlemler/takipler!
Ayrıca şuda unutulmamalı dünya her geçen yıl ısınıyor bu gibi projelerin bunu hızlandırıcagı aşıkar sonumuz hayrolsun
Neden ki🤔 Fikir projede üretilen ısının mesela elektrik enerjisine çevrilmesi üzerine, ki elektrik enerjisi üretilebildiği zaman fosil yakıtlar yerine tamamen temiz (ve en az binlerce yıl sürdürülebilir) bir elektrik kaynağımız olacaktır, bu da uzun vadede salınımları azaltmak için harika bir fırsat.
Depremde Fukusima da kendini sarsintida kapatmıştı..Hemen soğutma jeneratörleri devreye girmişti..Taki Tsunami ile gelen 14 metrelik dev dalga jeneratörleri güvenceye alan sahil tarafında olan duvarları hallaç pamuğu gibi atana kadar .
Deniz herşeyi alt üst etti o an.. Herşey gönüllü (ölümüne)insanların çabalarına kalmıştı.
Yine yetmedi kimyasal patlamalar meydana geldi vsvs..a,b,c,d planınız bile olsa o enerjinin risksiz olmasını aklım almaz Iskandinav YB
Aradaki en büyük fark fisyon reaksiyonunun bıraktığımızda kontrolsüz şekilde devam edebilirken füzyonun çok kısa sürede bitmesi.
Çalışma sırasında, ITER Tokamak odası, herhangi bir anda yalnızca küçük bir miktar, bir gramın onda birinden daha az hidrojen yakıtı içerecektir. Darbe sırasında bozulma meydana gelirse, reaksiyon soğur ve sona erer. "ITER'de nükleer bir patlama kesinlikle mümkün değil"
Yine de tabii olabilecekleri ilk enerji üretimi amaçlı füzyon reaktörü (muhtemelen) yapılmaya başlandığında tartışırız. Sonuçta nükleer araştırma tesisindeki adam "reaktörümüz her an patlayabilir" demeyecek. Bununla beraber güvenliğini destekleyen argümanlar bana mantıklı geliyor.
Patlarsa ne olur acaba nasıl bir enerji açığa çıkar
Patlaması mümkün değil bildiğim kadarıyla, füzyonun devam etmesi bile spesifik şartlar gerektiriyor; olası bir hasarda bu şartların sağlanmayıp reaktörün kendini kapatması daha mantıklı sanki.
Bundan dolayı fisyon reaktörlerinden daha güvenli olacağı söyleniyor. (Bildiğim kadarıyla)
Sistem yok sanırım izmire
🤦♂️