Bende baktım da yağış gözükmüyor. İnşallah sürpriz olur.
aynen mgm bile ecmyi baz aldigi halde ihtiyatli davranarak cok ciliz olarak saatlik tahmin haritasinda yer vermis bu yagisa.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBende baktım da yağış gözükmüyor. İnşallah sürpriz olur.
aynen mgm bile ecmyi baz aldigi halde ihtiyatli davranarak cok ciliz olarak saatlik tahmin haritasinda yer vermis bu yagisa.
yarin gece ve sabah saatlerinde hafif kar beklentisi.ecmwf
herkese gunaydin.tam anlamiyla bu 3 gece ve sabah saatlerinde donucaz.
Bu sene normal seneye daha çok yağışlar olur diye eskiye dönük la Nina 's dan sonra yağışlar daha iyi olmuş
evet hocam sabirsizlik yaptigimizin farkindayim en azindan kendi adima konusursam.kis daha yeni basladi.modeller sanirim bizi fazlasiyla umutsuzluga surukledi.herseyin hayirlisi.
2013 2014 sezonundan beri bu kadar kurak ve yagissiz bir sezon olmamisti diye hatirliyorum.yanlisim varsa duzeltin.tabi sezondan kastim kis aylarinda yasadigimiz kuraklik.2014 bahar aylarinda muthis orajlar gormustuk.
arkadaslar uzulerek belirtmelimki baskaninda dedigi gibi ayin 28indeki yagisi ecmwf tamamen ortadan kaldirdi arti olarak ayin 25inden sonra bir hafta mevsime gore iliman bir hava kosullari beklemekte bizi.
onumuzdeki surecte en yakin 28inde yagis vardi fakat o yagisinda alani son guncellemelerde(ecmwf) iyice daraltilmis malesef.gunduzleri 3 gun soguk 3 gun ilik sonra yine bi 4 gun soguk hava seklinde geceleri eksi degerlerle ocak ayina giris yapicaz gibi gorunuyor.birakin yakin vadeyi uzun vadede bile ocak ortalarina kadar umut vaad eden goruntuler sunmamakta modeller.
etimesgut an itibariyle -2 lerde.yarin guneyimizdeki hafif yagis hatti biraz daha yukariya cekildi sanirim ecm de.merkeze ne kadar etki eder yada edermi.
aynen 186 ve 234.saatler arasinda kesintisiz yagis ongormekte gfs biraz fazla bonkorlugu uzerinde bugun.
bu arada 22 24 arasi tam anlamiyla donucaz.gunduzleri mgm 4 5 dereceleri gosteriyo ama ben dahada dusuk olabilecegini bekliyorum.bugun bile hava tamamen kapali en yuksek 9 derece beklenirken mgm ye gore 6 derecelerden pek fazla cikmadi.
Ankara şu an ki görüntüde kuru soğuk alır yanlış mıyım Angora
cokda guvenmesemde gfs diyagrama gore demistim hocam.cok sukur alistik beklentimizi hep dusuk tutmaya ve kuru ayazi cekmeye
yarin sabah saatlerinde ankaranin kuzey ilcelerinde hafifse olsa kar ihtimali var.modellerde pek gorunmesede gfs diyagram duzenli olarak gosteriyo.
gefs den ay sonuna bolgemiz ve ilimiz adina umut veren bir guncelleme geldi bu aksam.ecmwf de ise 19undaki romanya uzerinden ulkemize sarkan soguk damla biraz daha hafiflemis 22 24 sisteminde kuru soguk artirilmis gozukmekte.
Anatolia06 eline emeğine sağlık kardeşim
rica ederim gardasim umutsuzluktan 200lu 300lu saatlere bakiyoz insallah vade yaklastikca lehimize doner.
onumuzdeki 10 gun icinde yagis konusunda kurak sicaklikda ise ciliz soguk ataklar disinda herhangi bir umut verici goruntuler vermiyo modeller malesef.ay sonu sistemi bolgemiz ve ilimiz icin ayin 29unda start aliyo.bol yagisli bir sistem olarak on plana cikmakta.
ay sonu alacagimiz sistem.yagislar ic anadoluya ve ankaraya ayin 29unda giris yapiyor.not yagisin ilk start aldigi goruntuyu yukledim.
hemen arkasindan yilbasi sistemi olarak gozulen sogumayla beraber bir yagisli sistem daha daha giris yapiyor.soguma cokda istedigimiz gibi olmasada yagislar guzel gorunmekte.vade cok uzun hele bide sistemleri veren gfs olunca ben sahsen beklentimi hep dusuk tutmaktayim.aralik 20 ocak 10 arasi milli sistemlerimiz oldugu icin bu zaman araliklari her zaman bizim bolge icin ozellikle onemlidir.