2016 yılbaşı sisteminde 6 cm kar verilen yerde 18 cm kar yağmış
inç gösteriyor o harita
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluştur2016 yılbaşı sisteminde 6 cm kar verilen yerde 18 cm kar yağmış
inç gösteriyor o harita
Bende size sakin olmanızı öneriyorum hocam.
Gayet mutluyum ben sıkıntı yok
ECMWF Sıcak çıktı olduğu belli rahatlayalım üzülen arkadaşlara sakinlik diliyorum
-6'da bile düne kadar herkes kar yapar diyordu 2metre ile 850 arasında fark az olacağı için.. şimdi cıvık vs muhabbeti başladı. -18 girsin isteyen arkadaşlar soğuk arttığında yağışın düştüğünü görmedi mi acaba?
İzlanda kökenli değil Rusya kökenli Rusya'da biriken soğuklar bizi etkiliyor
Arkadaşın dediği farklıydı o poyraz sıkıntı yaratır mı diye sordu o zaman gelen soğukların sıkıntı yaratmayacağını söyledim şuan da poyraz sıkıntı yaratmıyor modelde sıkıntı var Rusya'dan gelen soğuklar kısıldı
Kar haritasına bakarak yorum yazmıyorum çünkü şuan o biriken kar cıvık olur çünkü Rusyadan gelen bu soğuklar cılız kaldı
Bizzat Sibirya kökenli yazdınız
Sibirya dendi şimdi İzlanda'mı oldu arkadaşlar ağız değiştirmeyelim biz karayelciii diye bir üyeye niye ceza verdik o zaman? Adam burada 10 gün soğuklar sıkıntı yaratır mı diye sordu.. cillop gibi güncelleme kar haritası istanbul 40 cm neyi kötü? Allah'a biraz şükür mü etsek?
Böyle geldiğinde ortalama kaç cm kar alırız yerden de kalmadığını varsayalım ? CAN
Yağış haritası var mı acaba
Geçmiş olsun hocam ECMWF güzel görüntüler verdi
Bence bu görüntüde o civarda bir sistem olabilir gibi ama hocalarımıza sormak lazım
yakın olabilir yağış daha belli değil çünkü artabilir de yağışlar daha fazla ama 2.sistem bir efsane yaşatabilir vade uzun sistem içinde sistem kovalayabiliriz
ECMWF bu güncellemede daha da iyileşti. Bu ısrar GFS'ye zaten yansımıştı. ICON gibi verdi izobarlara dikkat!
15 ocaktaki sistemde sibiryaydı onda neden sorun oldu sıcaklık
Arkadaşım sana bizzat hoca o sistem sibirya değil İzlanda kökenli dedi neden hala uzatıyorsun CAN lütfen artık bir çare bulun arkadaşa çok rica ediyorum
Ecmwf'deki rüzgar haritası daha iyidi ama bu da güzel Dek yapar
Yağışlarımız da iyi rüzgarımız da en kötüsü böyle gelsin boşver
İstanbul için derdimiz soğuk değil yağışş idi =D
Aynen öyle arkadaşlar.. soğuklar için diyagrama bakabilirsiniz sıkıntı zaten yoktu ayrıca Sibirya kökenli bir sistem olduğu için -6'da dahi kar yapacağını hocalarımız defalarca söyledi o yüzden artık lütfen aynı soruları sormayın içiniz rahat olsun. Bizim yağışları arttırmamız çok çok önemliydi özellikle ECMWF ısrarla kar haritalarında iyi yağış gösterirken GFS son günlerde iyi göstermiyordu bu güncellemede ise artış epey gözüktü. Yağışlara bakmak için hala vakit var ama her gün daha iyiye inşallah
yağış -14 olan kısımda değilki -8-9 olan kısımda
Raad'ta kal