Çoğu hafızalara kazınan sistemler öncesi sert dalgalı seyir olmuştur . Örneğin 2004 sistemi öncesi ao - 4,5 gibi seyir edip sonrasında ao nötr fırlayıp nao ile birlikte . Sağlam bir salınım alınmıştır .
Bu sefer işler biraz daha değişik -6 ya kadar inip kuzey ve batı Avrupa'ya gidecek olan soğuklar . Eğer nötr seviyesine hızla gelirse ciddi bir salınım gerçekleşebilir .
Dinamikleri iyi okumak geçmiş arşivleri karıştırmak gerekiyor önümüzdeki süreç için . Mjo döngüsünde de sürekli 7 . Faz erteleniyor . Aynı ao ve nao nun nötr çıkışı ertelendiği gibi . Ya modeller değişecek önümüzdeki günlerde endekslere uyumlu görüntüler göreceğiz . Yada endeksler değişip Şubat 20 ye kadar kapatacağız .
Ayrıca Amerika'yı etkileyen ssw sonrası devasa soğuklar azorun başını kaldırmasını aktif olmasını engelliyor böylece çok derin siklonlar kıta Avrupasına hareket ederek istediğimiz oluşumu almamıza engel oluyor modellerde bunu çözmekte zorlanıyor diyagramlar ikiye bölünmüş durumda. Ben yinede iki üç gün içinde lehimize dönmesini bekliyorum .
Aşağıya da Multi model güncel verisini atıyorum ;
Hakkımızda hayırlı olsun ?