nur topu gibi kuru soğuğu bol bi güncellememiz daha oldu.
siverek82 tarafından yazılan gönderiler
-
-
Dostum ana cikti siyah çizgidir. Ortalama kırmızı olandır. Kıtmızı altta kalıyorsa ana çıktı sıcak senaryodur. Siyah altta kaliyorsa ana çıktı soğuk senaryodur. Tabii tarihe göre yorum yapilmali.
hmm anladım daha çiğ iz yorumlamada yaklaşık 5 6 yıldır takip ediyorum hava olaylarını ama yorumlamada hep eksik kalmışımdır.. İnşALLAH 1 2 seneye gelişecez.
-
Herkese hayırlı cumalar.. bol bol ŞÜKREDİP dua etmeyi unutmayınız.. Hayırlı forumlar.
-
Harunsalman Benim merak ettiğim bişey var bu diyagramlardan ana çıktının sıcak mı soğuk mu olduğunu nasıl anlıyoruz?
-
Dostum ben normalde fazla kesin konuşmam ama şu an 20+ cm %80-90 alacaz gibi. mehmetcengiz hocanin dediği 23-24-25 tarihlerinin de tutma ihtimalleri artıyor.
Aynen Mkaymaz21 hocamız yakında detayları da açıklar inşALLAH
-
Gfs ye değil gefs e bakın. Orada da çoğunluk ecm gibi. Bu uzun bir dönem elbet biz de alacaz.
İnşALLAH öyle olacak dostum..
-
Bugünki GFS çıktıları çok önemli hale geldi yoksa Güneydoğu efsanesi mi geliyor
bide bakmışız ki her yere en az 20cm kar veriyo =D
-
Böyle gelirse senin konumun da çok iyi kar alacak.
hocam haklısınız aslında ama mesela urfanın ortasından sanki çizgi çekilmiş gibi batı tarafı da doğu kadar iyi olsa keşke..
-
Aslında bölgenin doğusundaki yağışı paylaştırsalar ben razıyım =D
-
Ecm 19-20-21 çok iyi çıktı izobarlar çok iyi.Çok iyi kar alacaksınız diyor.Böyle gelirse ecwmfye göre 17 de kar başlar diyor 18-19-20 devam eder hatta 21 e sarkar diyor ecm.Haydi inşalllah.
hocam bölgenin doğusu için iyi..
-
Günlerdir ayın 17. ve 18. günleri dedik modeller vermezken neyseki şuan az çok bir şey veriyor bu tarihlere.Bi önümüzdekini yaşayalim sonrasını zaman gösterecekç.O gün de dedim 21-24 arasi her şeye açık birkaç gün daha geçmesi lazim daha vakit var.
Hocam 17 18 için miktar verebilir misiniz Şu anda gfs de kar yağışını ön görmüş haklı çıktınız
-
ECMWF Akdeniz siklonunu gördü ama gfs halen görmemekte ısrarcı. Çok değişik günler bekliyor bizi. Sabırsızlanıyorum.
Hocam gfs de gece gördü ama bu sefer soğuk yok..
-
Soğuk geliyor yağış yok yağış geliyor soğuk yok
Peki g.dogulular şaşırıyor mu haayırr??
-
Bu akşam bu konu bayağı gergin okurken insanın içi kararıyor...
Arkadaşlar bu sistem döneminde tüm yöneticiler yorumcular tahminciler çok yoruldu...
Bence bı süreliğine sorularımıza ara verelim en azından bu gerginlik ortadan kalkar.
Hayırlı forumlar diliyorum
-
Kuru soğuğu bol bı güncelleme