Bölgede akşam ve gece rüzgar gittikçe doğuyuda etkileyerek çok kuvvetli esecek. Denizlerde fırtına olacak. Bölgenin genelinde kuvvetli yağışlar görülecek. Yarın yani aralığın ilk günü iç kesimlerde kar yağışı geçişleri olacak. Doğu karadeniz iç kesimlerinde yoğun kar yağışları olacak.
Fevzi Burak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Sağ olsun herkes 2.kere yakalandım bugün 6.günüm olacak daha iyi gibiyim ama ağır geçirdim biraz yordu beni. Modelleri ve verileri takip ediyordum ama sonrasında bakamayınca bir şeylerde yazamadım buraya arkadaşlar. Gün içerisinde kendimi iyi hissedersem önümüzdeki sistem ve sonraki ihtimalleri değerlendirip düşüncelerimi paylaşabilirim. Anlayışınız için teşekkür ederim.
-
Haklısın hocam ilk önce 24 ve 27-28 kasım tarihlerindeki yağışlara odaklanmak lazım sonra ilk hafta sistemine yoğunlaşırız
Aynen öyle batı iç güney bölgelerimiz çok kurak kaldı bu yağışlar iyi gelecek.
-
ecmwfnin ömrü yetmiyor 2 aralığa daha. Çok vakit var temkinli şekilde ilerleyelim ve takibe devam edelim. Ancak ao ve nao endekslerindeki o tarihlerde nötre doğru hareket ve mjo verileri bir sistem olabileceğini doğruluyor şimdilik.
-
Diyagram 👍 her şey için daha erken vade uzun
-
Senaryo ortalaması çok iyi geldi takibe devam.
Soğuk atak öncesi sıcak atak yeme ihtimalimiz var ama ne derecede olur tam kestiremiyorum.
-
950 civari
Zaten geç gördüğüm için sıkıntı yok ama sabah yağmamış olması lazım o rakımda
-
-
25 26sı yeniden canlanmaya başladı gem ve ukmo denemesini yaptı. Bu tarihlerde sistem geçişi olursa gemi bu sene ciddi olarak takip etmeye başlayacağım. İlk o göstermişti önceden şimdi yeniden gösteriyor. İmkansız değil ybnin hareketine bağlı olursa güzel sürpriz olur negatif endeksler altında bir sistem almış oluruz. Kuzeyden sıyırmalı bir sistem olur olursa ama iyi soğuma yapar.
-
Gronland blokajının uzun sürmeyeceğini düşünüyorum. Kasımın son günlerinde dağılır aralığın ilk haftası toparlanma süreci olur diye düşünüyorum sistem alabiliriz. Atmosfer kaotik bunu unutmayalım.
-
Sahil kesimlerinde kar meselesini şuan için konuşmayı doğru bulmuyorum. Yavaş yavaş ve güzel gitmekte fayda var ay ortası sistemi çok yükseltti herkesi ancak böyle soğumalarda gayet iyi yeterli kasım ayı için önceki kasımları hatırlayalım. Ay ortası hala belirsiz bu kadar doğulu kaçmasını beklemiyordum ki hala net değil sistemde değişiklikler olacak elbette umarım lehimize olur. İzlanda baskısı ve sicilyadaki alçak sistemi kemirdiler adeta ama bakalım takipte yarar var.
-
İlk defa modelin devamını bu kadar merak ettim
-
2.sistem doğulu kaçacak ülkeyi sıyıracak gibi duruyor yüksek çok hızlı ittirdi
-
Gfs gece güncellemesi çok iyi geldi ilk atağımızı verdi peşine daha fenasını indirecek gibi. Sistem takipleri başlamıştır hayırlı olsun :))
-
Ecmwf son güncellemesinde sistemi balkanlara indirdi. Birçok model doğulu verip bize veren modellerde var. Şunu bilelim ki bizim coğrafyamıza bu ayda potansiyeli çok yüksek bir salınım ihtimalinden bahsediyoruz. Eğer bu sistemi alırsa kıyılarda bile kar ihtimali var sinoptik desen daha çok değişecektir vade uzun sabırlı olalım. Modellerde ısrar bekleyelim ve ana çıktılardan çok diyagramlara ortalamalara bakalım. Umarım bu sistemi alırız ve zamanından önce birçok ilimiz karla tanışır.