Boluda kardan nasibini alacak Eser14
Çok daha fazla bir birikim olabilir aman dikkat diyelim.
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturBoluda kardan nasibini alacak Eser14
Çok daha fazla bir birikim olabilir aman dikkat diyelim.
Orta karadeniz iç kesimler derken Tokat Erbaa da etkilenirmi acaba ya bi bakıyorum 60 70 80 cm bi bakıyorum 20 cm çok değişiyor inşaallah tüm bölgelerimiz nasiplenir hayırlısı artik
erbaanın rakımı düşük diye biliyorum ve soğuk yeterli olmayabilir sistem hala net değil bakalım
Nokta koymak için erken cuma beklenmeli işin içinde siklon var ama gfs gibi gelebilir şu görüntüde icon kaç gündür ısrarcı mesela bu görüntüde bakalım iç kesimlerde evet büyük bir yığılma olacak gibi duruyor. Hayırlısı olsun diyelim.
22sinden itibaren etkisi altına gireceğimiz sistem hala netleşmesede orta ve doğu karadeniz kıyıları beklentiyi düşük tutmalı hatta doğu karadeniz beklentiye girmemeli. Samsun ucundan kurtarabilir sistem netleşmediği için hala net bir şey diyemiyorum. Ancak iç kesimler özellikle batı ve orta karadenizin iç kesimleri için bulunmaz bir nimet bu sistem. Harika kar yağışları ve birikimleri olabilecektir. Sistemin netleşmesini bekleyelim.
Bu sistemden sonra bir sistem daha olabilir. O sistemde bölgenin doğusuda faydalanabilir. Tabi vade uzun bakalım süreç neler gösterecek
22 23 sisteminde hala netlik yok net bir şey söylemek çok zor şuan için
Samsun adına şunu söyleyebilirim rüzgar 19u akşamı güzelleşiyor gözüküyor samsunda kar yağışı olacak örtü de oluşabilir ancak ince örtüde kalabilir. 19u akşamı deklerden faydalanabilir.
Batı karadenizin tamamı rize giresun artvin kıyıları iyi kar alacak örtü de olacak. Trabzon merkez yine şanssız duruyor. Ama geçtiğimiz sistemde de şanssız görünen trabzon merkezde kar yağışları aldı bu sistemin soğuğu daha iyi. Bakalım neler olacak. Keyifli sistemler
Giresunu sormuşlar şuanda bir kütle girişi var ondan sonra mgmnin sitesinden radar takibi yapmanızı öneririm
Aekadaşlar sistem sürprizlere açık şuan çorumda her yer beyazladı ve yoğun kar var ben bu saatte bu kadar beklemiyordum. Akşama kadar şenlik var bana 😂
Haftasonu yaşanacak sistemde deklerin iç kesimleri de etkilemesi muhtemel. Her zaman olduğundan daha da güneye inebilir karadenizden gelen kütleler iç kesimde yaşayanlar amasya tokat çorum gibi kıyı illerin iç kesimdeki ilçeleri de radar takibi yapmalılar
Safranboluyu soran arkadaş vardı evet kar alır
Cerkes55 hayırlı olsun hocam
Hocamın dediği gibi doğu karadeniz daha şanslı.
Uzun vadede sistemler silsilesi var. Kar haritaları bu sefer yalan değil tam olması gerektiği gibi. Kış başlıyor tadını çıkarın. Önümüzdeki 200 saatlik dilim içinde 3 sistem var
Bu arada kıyılarda da yer yer yağışa bağlı olarak anlık örtü görülebilir.
Sistem yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini göstermeye başlayacak. Geçtiğimiz sistem yer seviyesini soğuttu. Yarın etkisi altına gireceğimiz sistemin dam değeri güzel. Yani kıyılarda kar görülecek. Deniz etkisi yağışlar bölge genelinde etkili olacak.(kıyılar kar görecek ama örtü vs oluşması 100m üstü bekliyorum.) İç kesimlerde de etkili olacak kar yağışları. Kuzeyden gelen kütleler doğu karadenizin iç kesimleri ve batı karadenizin iç kesimlerinde kar örtüsü oluşturacak.Sistem 16sı öğleden sonra batı karadenizden 17sinde de ülkemizden ayrılıyor.
Kendi ilim çorum adına da bir şeyler söyleyeyim bari. Yarın sabah saatlerinden sonra kütleler uğrayacak gibi güm boyu kar geçişleri olabilir.