Boluya neden çok yıldırım düşer diye sorulmuş sanırım bunun belirli başlı bir nedeni var mı bilmiyorum ama oraj şartları en güçlü şekilde olıştuysa sanırım dündü boluya sağlam kütle vurdu ve birçok yıldırımın düşmesine sebep olmuş olabilir yani aynı özellikte şartlar kıyı şeridinde de oluşursa yine çok sayıda yıldırım düşebilir. Arda arkadaşımızın da dediği gibi yüksek yerlere belki nispeten daha çok düşüyor da olabilir. Ama genel olarak şartların birçoğu sağlanmıştır diye düşünüyorum inceleme fırsatım olmadı pek.
Fevzi Burak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Fevzi Burak 14-15 gibi Karadeniz'de aksiyon var mı?
Hocam tam da o konu hakkında yazacaktım.
Özellikle batı karadenizde çok ciddi aktiviteler görebiliriz orta karadeniz adına modellerde farklılık var doğu karadeniz adına ciddi bir yağış gözükmüyor. Batı karadeniz adına çok kuvvetli yağış ve oraj ihtimali var.
-
Samsun olarak güzel yağış aldık atakum istasyonu yine az ölçüm yapmış ama canik ve ilkadım istasyonlarına bakıyorum daha gerçekçiler güzel yağdı bu kadar beklemiyordum.
Haziran ayına bakacak olursak gayet serin ve güzel gidiyor. Uzun vade modellerine göre de bir ısınma sıcak atak gözükmüyor haziran ayı boyu arada birkaç günlük normal ısınmalar dışında serin devam edebilecek gibi duruyor.
-
Ay ortasında haziran ayına göre soğuk diyebileceğimiz aksiyonlu bir sistem olabilir.
-
bugün ovitde ve doğu karadenizdeki yüksek yaylalarda kar yağışları gerçekleşti.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
Batı karadenizde denizden gelen kütlelerle yağışlar yerel olarak etkili olmaya devam edecek. Orta ve doğu karadenizde yine yerel kuvvetli yağışlar görülebilir. Maşallah diyelim yağışlar güzel gidiyor
-
fotoğraflarla destekleyen arkadaşlara teşekkürler önümüzdeki birkaç gün daha ıslanmaya devam edeceğiz gibi duruyor. Yarın bölge genelinde önce batı karadeniz civarlarında sonra ise orta karadeniz ve doğu karadenizde kuvvetli yağışlar görülecek yerel olarak. Çarşamba günü bölgenin doğusunda çok kuvvetli yağışlar olabilir.
-
Tokatli6060 fotoğraflar çok güzel eline sağlık
-
Yağışlı ve serin döneme başlıyoruz haziran ilk yarısı serin geçecek gibi gözüküyor
-
yarın ordu giresun trabzonda ve batı karadeniz iç kesimleri orta karadenizde kısacası modellere göre farklı farklı yerlerde kuvvetli gök gürültülü yağışlar var modeller farklı yağış konusunda incelediğimde bölge genelinde kuvvetli yağışlar görülebilir yerel olarak
-
cfs ve ecmwf modellerine göre haziran ayının ilk yarısı mayısın 29undan itibaren serin dönem yaşayabiliriz sinoptik modellere göre bir şekillenme var bu yönde.
-
Çok aktif olamıyorum arkadaşlar final sınavım var haziran 22sinde ona çalışıyorum. Bölgenin doğusu iyi yağışlar almış bugün ise samsun genelinde merkezde daha etkili olabilir yağışlar baktığım son güncellemelere göre. Samsunda tedbirli olmakta fayda var yağış başladı öğleden sonraya doğru devam edebilir etkili yağış öğleden sonra akşama kadar biraz daha hafifleyip akşam keser gibi görünüyor.
-
Mevsimine göre ciddi denilebilecek bir soğuk atak geliyor. Bölge geneli üşüyecek. Yarın öğle saatlerinde ara ara yerel yağışlar olabilir bölge genelinde. Ancak asıl yağış gece başlayacak gibi gözüküyor bölge geneli iyi yağış alabilir birçok ile iyi yağış veriyor modeller. 9unda yağış doğuya kayıyor ve 10unda da doğu karadeniz kıyılarında hafif yağış ihtimali var. Serin atak 11inden sonra etkisini sıcak atağa bırakacak evet bu soğuk ataktan sonra sıcak atak ihtimali yüksek. Sıcaklıkların bölgenin doğusunda daha düşük seyretmesi beklenebilir 850 sıcaklıkları bunu gösteriyor. Mayıs ortası gelen bu üşümenin tadını çıkartın.
-
Bugün ve yarın bölgemizde yağışlar olacak yarın bölge genelinde etkili ve yerel yağışlae olabilir. Bugün ise daha çok orta karadeniz kesiminde akşama doğru yağışlar görülebilir amasya tokat çorum samsun civarı için bu yağışlar. Ayın 9undan itibaren ise adeta kış mevsimini yeniden yaşama ihtimalimiz var mevsim normallerine göre oldukça serin bir dalga gelebilir.
-
samsunu sıyıracak gibi duruyor kütleler samsun doğusunda kuvvetli yağışlar olabilir.
Ordu giresun civarlarında da kuvvetli yağış geçişleri olabilir.