güncelleme devamında azor iskandinavdaki 1020 ile birleşip avrupadaki abyi akdenize atıp soğukları indirebilir
Fevzi Burak tarafından yazılan gönderiler
-
-
bu güncelleme göreceğimizi gördük bence olumlu bir gelişme var gfs paralelde gayet hoşuma gitti ana fikir olarak vade uzun modeller daha çok değişecek
-
ECMWF Ensemble akşam endeksleri
GFS Ensemble akşam endeksleri
Bir de ayrı ayrı ana çıktı endekslerine bakalım.
GFS ana çıktı akşam endeksi
ECMWF ana çıktı akşam endeksi
-
Fevzi Burak eline emeğine sağlık.
Güzel insanların buluştuğu yer olduk vesselam.
Zaman geçtikçe bu güzel aile ortamı genişliyor genişleyecek inşallah
-
Dejopihemo eline sağlık kardeşim güzel yorumlamışsın önümüzdeki dönemi. Bende değerlendirme yapacaktım senin dediklerine katılıyorum ilk bir dalga var 1 martta ama bu dalga kıyılara kar yapacak potansiyelde gözükmüyor ki bu dalga ve ardına gelen 2.dalganın da iniş şekli durumu modellerde bir mutabakat sağlanmış gözükmüyor modellerde genel kanı belli avrupada yb hakimiyeti ülkemize veya kafkaslara sistem ancak bu sistemlerin ne şekilde ineceği hala net değil endekslerde çok değişken seyrediyor bu aralar ancak endekslerin pozitifte kalmayacağı aşikar birkaç gün daha geçmesini bekliyorum oturmuş verilerle önümüzü değerlendireceğim uzun süreli soğuklar ve blokaj ihtimali olabilir ancak şu bir gerçek ki 28 şubattan itibaren soğuk sektörde kalacağız gibi gözüküyor 2 3 martta soğuklarda bir tık daha artma olabilir ardından 5 marttan sonra inecek 3.dalgayı bekleyeceğiz daha önceki dalgalar kesin olmadığı için biraz daha beklememiz gerekiyor vade uzun sabırla takibe devam edeceğiz dostlar
-
Sabah epssini 28 şubattan itibaren paylaşıyorum
vade uzadığı için ve aynı görüntü tekrar ettiği için atlamalı devam ediyorum.
görüldüğü üzere kuzeydoğumuzdan ülkemize yönelik bir soğuk akışı mevcut orta iç ve doğu bölgeler batı bölgelere nazaran biraz daha şanslı duruyor şimdilik bu görüntüler değişime açıktır. Polar vortexin güçlenmesi endekslerin pozitife meyletmesine sebep oldu endekslere baktığımızda da bu durum görülüyor ancak mart başı nötre doğru bir kırılma var bu tarz ufak kırılmaları takip edeceğiz akşam epssine bakalım bir de. Epsnin de tutarlılığı bu seneki sswlerden ötürü azaldı bunu da belirtmek gerekir.
-
Sabah epssi çok güzel çıkmış önceki güncelemelere nazaran birazdan paylaşacağım.
-
Mart ilk haftadan umutluyum bu sefer bize de gülecek inşallah
inşallah tüm bölgelerimizi güzel bir dek sistemi döver geçer hasret kaldık sağlam deklere
tabi sadece bölgemiz için konuştum yukardaki mesajımda :D ülkemiz geneli için ab şart oluyor iç kesimlerimizden dolayı ancak abli sistemlerin kıyı illerinde sıkıntı yarattığını geçen sistemde de görmüş olduk. Umarım genel olarak etkilendiğimiz sistemler olur.
-
Fevzi burak ''adamsın'' kardeşim kafkas kırım yazısını görünce yazmak istedim bu direkt trabzon sahiline geliyor anlamına gelir kapanış şatafat'lı olur inşallah.
Bu tarz gelen sistemlerde genellikle trabzon ve samsunda rüzgar sıkıntısı olmaz izobarlar kuzeydoğu güneybatı şeklinde uzanır tabiki bunları konuşmak için erken önce bir sistemi oturtalım detaylara sonra inilir.
-
2 sistem ihtimali gözükmeye başladı. Endekslerden ötürü de kafkas riski bulunmakta pozitiflik çok aşırı durumda değil ancak ufak bir nötre hareket bize güzel bir sistem getirebilir ao fazla pozitifte takılırsa sistem yukarımızda asılı kalabilir bu tür durumları değerlendirmek lazım. Kırım kafkas tarafından ülkemize uzanan bir sistem beklentim var 2 aşamalı sistem olabilir henüz erken takibe devam dostlar.
-
Mart ilk hafta içerisinde 2 sistem ihtimali görünmeye başladı endekslerde pozitifte takılıyor azordan yana bir sıkıntımız olmayacak inşallah şimdiki savaşımız ise kafkaslarla olacak gibi duruyor ecmwfde sinyali çakınca yazayım dedim.
Kırım kafkas civarlarından ülkemize doğru sokulan bir sistem bekliyorum yukarıdaki soğuk birikimi ise çok iyi durumda
-
25 şubat için gfs bir ara duygularımızla oynadı ancak o döneme modeller hala mutabık değil en azından yüksek kesimlerimize kar yapacak bir sistem olma ihtimali yüksek o soğuk o kadar güçlü ki ufak kısmı bile neler yapıyor.
Mart başı ise takibe değer endeksler bizi gösteriyor
-
25 şubatın alt yapısı 90lı saatlerdeki azorun hareketine bağlı gelişiyor ne olacağı muamma bir efsane doğabilir takibe değer bir sistem oluştu diyebilirim
-
Gfs ana çıktı ve ortalama bir şeyler olacak diyoe ya normal sistem ya efsane potansiyel büyük yarın diğer modellerde de görmemiz lazım
Bu arada geçen sene 8 şubat sistemini ilk gfs görmüştü sanırım
-
Trabzonda yarın kar varmı?
Rüzgar durumuna göre zor ama kütle gelirse yağar kuvveti ne olur bilinmez samsun ordu giresun trabzon beklentiyi düşük tutsun arkadaşlar yarın için olursa mutlu olursunuz ama rüzgar şartları ümitlenmeyin diyor rize şanslı olur batı karadeniz gece geç saatler ve sabah alacak