Tokata da çok az yağış öngörüyor modeller
Fevzi Burak tarafından yazılan gönderiler
-
-
Yarın orta Karadeniz'de olmaz mı kar geçişleri samsunda
Pek sanmıyorum şuan üstümüzde olan kütlelerde de virga yapıyor zaten yarın gece yağış olursa samsun kapar belki ordu giresun ve trabzon için 20si sabahına kadar rüzgar çok kötü ben yarın pek bir şey bekleyemiyorum maalesef rüzgar durumundan dolayı rize şanslı olabilir batı karadeniz zaten alacak
-
Gfs ana çıktısı da 25 şubat adına sistem görmeye başladı takip edilmeli
-
Gece 3 sularında -7 sabah 6 sularında -8 9 da ise -10 girişi oluyor
-
Batı karadenize asıl soğuk sabah saatlerinde giriyor gibi duruyor ama yer seviyesi soğuk gece olacak yağış duruma göre örtü de yapabilir ancak 850 ye bakarsak pek uygun değil
-
Bölgemizde güzel kar yağışları olabilir ben şuan 25i ve sonrasına odaklandım biraz 25inde çok güzek senaryolar var azımsanmayacak kadar hatta gfs ortalama bir anda -7 oldu orta ve doğu karadeniz için 25inde bir sistem olacaksa orta ve doğu karadeniz en şanslı bölge olacaktır bir de mart başı ihtimali var takip ediyoruz
-
Termebazlamc 55; termede şuan kar yağışı var mı ?
-
Hocam Samsun Tekkekoy civari DEK lerden etkilenecek mi ?
ilerleyen saatlerde etkilenir gibi duruyor inşallah
-
Fevzi hocam musait oldugunuzda sorumu cevaplarmısınız Teşekkür ederim
normalde pek etkilenmez dekler genelde samsun civarı içi karayel yönlü gelir yıldız ve poyraz yönlü daha az görülür şuan yıldız yönlü direkt oluşan kütleler size doğru inebiliryor karayel olsaydı inmesi mucize olurdu mesela
-
Deniz etkili kar lapa lapa yağar demi
değişebilir ama merkezde ince sık şekilde yağdırıyor vuran kütleler şuan
-
Tokat - Amasya arasında fena tosladılar hocam. Özellikle Merzifon - Amasya arasını tutturamadı.
haklısınız tüm modeller çuvalladı o bölge için
-
Hocam başarılı tahminiz için teşekürler bölgem adına suan çepe yağışı devam ediyor konumumda Samsun da bitmedimi cepe yağış anlayamadim
şuan sizdeki yağış muhtemelen dek yağışı çok içeri sokuluyor kütleler samsunun iç kesimleri aşırı kar aldı siz konumunuz gereği ortalama kar aldınız ancak kavak samsun arası bölge ağır kar aldı
-
icon modeli bu sistemde yağışta çok başarılıydı bugünde öyle gidiyor
hatta sistemi bile icon bu tarz veriyordu modellerde italya tehlikesi varken kafkaslara doğru atıyordu :))
-
Zonguldak merkez yıkılıyor herkes çok iyi yağış aldık kıyılarda örtü oluştu
Hayırlı olsun
-
Rakımlar arası örtü miktarında değişimler mevcut merkez 20 rakımda 10 15cm arası vardı biraz yukarısı 20cm barış bulvarı hesabı zeytinlik kavşağında 35cm kuşun orada ise dizime kadar geldi kadar yaklaşık 50cm civarı araştırma hastanesi civarında ise dizimi bile geçen yerler vardı erime de yapmıyor yüksek kesimlerde pek beklenen dek yağışlarıyla örtü miktarı daha da artacaktır yarın gece ise havanın açması bekleniyor ve sağlam ayaz olur