hocam artik sistem hayirli olsun diyebilir miyiz orta ve bati karadeniz için ? Fevzi Burak
evet yağışlar biraz oynayabilir sadece
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturhocam artik sistem hayirli olsun diyebilir miyiz orta ve bati karadeniz için ? Fevzi Burak
evet yağışlar biraz oynayabilir sadece
güzel güncelleme ama o sonradan gelen sistem için ama GFS çok takla atar daha ama bize kaçacak gibi duruyor bakalım neler olacak
İleriki süreçte şubat sonuna kadar 1 ya da 2 sistem daha ihtimali var 19unda inebilecek olan topu saymıyorum endeksler güzel halde iskandinav ybsi etkinlik gösterecek gibi duruyor haftalık tahminlerden görüldüğü üzerede epey bir soğuk tarafta kalıyoruz gelebilecek sistemlerin bu sistemden daha etkili olma potansiyelleri var ama daha vade var zamanı gelince konuşuruz.
Biz her ihtimali göz önüne almak zorundayız niye bunu kullanıyoruz demek yanlış olur gfsde ecmwfde ana modellerdir sistemlerde gfsnin ecmwfye döndüğü daha fazla olmakla beraber ecmwfnin de gfsye uyduğu sistemler oldu zamanında yani ecmwf gfsyede uyabilirdi o yüzden sonuçta ana model olan gfsye neden bakıyoruz sorusu yanlış olur.
Trabzon ne durumda son güncellemede ?
Geceye nazaran düzelme var daha iyi duruyor
Gnydin hocam bizim için değişen birsey yok Samsun güzel devam ediyor galiba
Samsun olarak kara doyacağız gibi duruyor :))
Sabah gfssi doğu karadeniz için daha güzel çıktı sistemin bu halinden pek değişeceğini sanmıyorum.
Gece güncellemesinin fayda sağladığı bölge samsun çorum amasya tokat olmuştur bu halde gelmesi halinde doğu karadeniz üzülür samsun efsaneye koşar sistem çok acayip bir yere gidiyor gfsye göre
Hocam Samsun İlkadımda gece yağış olursa kara çevirme ihtimali var mı
bu gece olursa işte kky oldu ara ara yağış olursa kkyden öteye geçmez ancak yarın gece saatlerinde samsunda daha gözle görülür etkili bir kky olabilir.
Hocam soğuğun kökeni -7 yetmez mi 14 gecesinden itibaren bugün biraz daha düşüktü beklenenden zaten
bana göre de öyle zaten ona göre ilimdeki cmi kafamda oluşturmaya çalışıyorum ilk gün -9 da gündüz ne olur diye ufak da olsa korku var içimde allahtan çarşamba günü -11 giriyor da dert yok tasa yok gömülecez. İnşallah yer seviyesi beklediğimiz gibi soğuk olur
Hocam merhaba, öncelikle emekleriniz ve bize vakit ayırdığınız için teşekkür ederim. Ordu merkez sahil için 16 sı sabaha karşı yağış başlar demişsiniz. Peki yağış ne kadar sürebilir ve etkisi tahminen ne kadar olur.
16sı sabaha karşı örtü oluşma ihtimali de var yağış 18i öğlene kadar devam edecek gibi gözüküyor.
Hocam kar benim düşüncem 13-14 bağlayan gece önce yağmur sonra kky sonra sulu kar 14 sabahına doğru yoğun olarak kar başlar
14ünde 850 de uygun sıcaklık yok gibi hocam -7 görüyorum örtü olur mu 14ünde yağışın şiddetine bağlı olarak oluşabilir umarım ki oluşur sistemin yer seviyesinin etkisini göreceğiz
Fevzi Burak hocam Zonguldak için yagıs nasıl olur sıcaklık sorunu olurmu sizce
14ü için sıcaklık sorunu oluşabilir hava karardıktan sonra örtü oluşturmaya başlayabilir 14ünde ama15i gecesi olduğunda örtü oluşur gibi duruyor sıcaklık konusunda şüphelerim var 14ü için işte o yüzden net bir şey söyleyemiyorum sonrası için sıkıntı yok güzel örtü alacaksınız inşallah
Fevzi Burak Hocam Tokat merkez nolur
Güzel örtü alacak gibii duruyor cm işine girmek istemiyorum ama siklonun yeri güzel sağlam kar alacaksınız gibi duruyor
Fevzi Burak hocam ne düsünüyosunuz
kar haritalarına baktığımda denizde gözüken kar miktarında bir tık azalma var gibi duruyor ama yine de tatminkar örtü alacaksınız
Ya ben siklonik yağış falan hiç anlamıyorum ne oluyor yani kısaca acıklarmısınız normal kar haritasından daha fazla ihtimali mi var yani Teşekkürler
.
kısa sürede etkili yoğun kar yağışları olur genelde ülkemizin iç kesimleri bu tarz yağışlarla kar alırlar