Hocam Samsun'da ne zaman başlar gozukuyor
pazartesi öğleden sonra -8 girişi oluyor öğleden sonra başlar diyebiliriz
Yorum bırakmak için üye olmanız gerekir
Zaten hesabınız var mı? Oturum açın.
Şimdi giriş yapTopluluğumuzda yeni bir hesap için kaydolun. Bu kolay!
Yeni bir hesap oluşturHocam Samsun'da ne zaman başlar gozukuyor
pazartesi öğleden sonra -8 girişi oluyor öğleden sonra başlar diyebiliriz
bana göre ecmwf ve eps çok benzer çıktılar veriyor sistem oturdu gibi gözüküyor bölgemize hayırlı olsun akşamda benzer çıktılar gelecektir gfs ise ecmye benzemeye başlamıştı akşama tamamlar bu işi
Eps ve gefs kar haritaları arasında büyük ölçüde mutabakat var gibi görünüyor
Bir samsunlu samsunda yaşadığını bilerek şu son tablolara göre alacağı kar miktarını az görüyorsa ne diyeyim samsunda en son bu kadar kar miktarını ne zaman gördünüz ?
Batı karadeniz bütün güzellikler sizinle sizde hatrı sayılır kar alacaksınız doğu karadenize de güzel kar verdi soğukları daha erken soktu sabaha göre arkadaşlar herkes ufaktan rahatlamaya başlayabilir
Arkadaşlar batısından doğusuna çok daha iyi bir güncelleme oldu ecmwf bazı şeyleri oturtmuş gibi duruyor çok uzun soluklu soğuklar ve kar yağışları bizi bekliyor...
Arkadaşlar daha doğru bir yorum için ecmwfyi bekleyelim
Ecmwfden sonra konuşacağız
gfs değişim gösterecek gece yine akşamki ecmwf önemli bakalım
senaryo ortalaması çok daha iyi gidiyor samsunu gömdü ama ana çıktı sıcak duruyor biraz senaryo ortalamasından takip edin
Ecmwf ve eps öğle güncellemeleri inecek soğuğun daha da kuvvetlenebileceğini fısıldıyor...
Fevzi hocam Vezirköprü yağış sıkıntısı varmi şuanki
Siklonik yağışla beraber iyi kar gözüküyor
Bu saatten sonra olacak değişimler ufak olur diye düşünüyorum akşam anlayacağız
eğer yağışlar konusunda böyle ısrar ederse çok iyi olacak daha da iyi olması dileğiyle gfs öğle güncellemesi sıkıntı yok dedi resmen yarın bu sistem oturur gibi duruyor
bir sıkıntı var trabzonda kar haritalarının biraz boşluk bırakmasının nedeni karadenizdeki ab umarım çok zararı olmaz trabzona
Insallah hocam Samsunda aldatici örtü olur mu ? Yani kar haritasi ecmde yaniltici halde yine Samsun içjn
en fazla15 20cm eksiltsen 65ten 45 50 :)) ki ecmwf haritaları genelde tutarlıdır belli olmaz daha konuşmak için erken sistem otursun konuşacağız inşallah
Samsun adına olan mutluluğumu da paylaşmadan edemeyeceğim çok güzel bir çıktı oldu 117h ile 192h arası kar verdi çoğu yoğun olmak üzere 192h 216h arası kısa süreli boşluk ardından 216hda rüzgarın poyraza dönmesiyle 240h a kadar dek manyağı olan samsunum umarım her güncelleme her ilimiz için daha iyi olur.
ECMWF nin mutluluğunu yaşıyorum :D doğulama trendine girdi bundan sonraki güncellemelerde hafif doğulamalar olabilir. Gfsye göre de ecmwfye göre de doğu karadenizin şansı arttı biraz daha artabilir ilerleyen güncellemelerde batı karadenize zaten söylenecek kelime yok.
İç kesimlerde siklon etkisiyle gömüldüler bu güncelleme.
Temkinli olmakla beraber artık vadenin kısalmış olmasını da varsayarak hafif doğulamalarla bu sistemin geleceğini düşünüyorum inşallah batısından doğusuna tüm ülkemiz etkilenir.